Hasan DURUCAN

Hasan DURUCAN

Var bi hayalimiz

Var bi hayalimiz

İçerisinde bulunduğumuz süreçte artık Konyaspor için ne denir, ne yazılır tam olarak bilemiyorum. İlhan Palut ile küllerinden yeniden doğan, ezber bozan bir hüviyet kazanan takım dört maçta bileğinin hakkıyla dört galibiyet alarak emin adımlarla yoluna devam ediyor. Yolun sonu nedir tam olarak kestirebilen var mı bilemiyorum ama şeytan kulağına kurşun bu hızla iyi bir lokasyona çıkacağımız aşikar görünüyor. Tek mağlubiyetimiz var. İlginçtir ki Galatasaray'ı elimizden kaçırdık dediğimiz maçta yenildik. Namağlup baskısından kurtulduktan sonra dört maç üst üste kazanarak 12 puanı cebimize koyduk. Bu uyumu yakalamamızın altında elbette irili ufaklı birçok neden yatıyor ama bence birlik ve beraberliğin bunda katkısı oldukça büyük diyebilirim.

Yönetim teknik heyetle, teknik heyet oyuncuyla, oyuncu taraftarla barışık ve akabinde tüm bunlara şahitlik eden eli kalem tutanlar da bu süreci kayda geçiyor. Kısa vadede belli bir başarı öyküsünün ardından kısır bir döngü içerisinde sıkışıp kalmıştık. Peş peşe bir önce ki yılı aratan sonuçların ardından nihayet ders çıkardık gibi görünüyor. Birlikte antrenman yapmaktan, aynı sahada beraber oynamaktan keyif alan mevcut bir takımımız var. Bu formayı sırtında taşımaktan, o aramayla camiada olmaktan onur duyan kadromuz var. Aldığı paranın hakkını verdikleri için bizlerde onları izlemekten büyük keyif alıyoruz. Ki bundan sonrasını kontrol etmek için şimdiye kadar verdiğimiz efordan daha fazlasını sarfetmemiz aşikar görünüyor.

Malum yüzüncü yıl parolasıyla bilinçaltında şampiyonluk istiyoruz. Bu hiç kolay değil. Ama imkansız diye bir şey de yok elbette. Süreç ilerledikçe baskı da artacak ki bu da yeni sorunlar ortaya çıkaracak. Krizi yönetmek adına şimdiden temeller atılırsa mutlaka bazı çıkış yollarıyla büyümeden bunları da çözeriz. Güzel duygular, insanın yüreğini okşuyor değil mi? Ama bazı şeyleri dillendirmek sanki erken ya da süreç uzun demek daha doğru olur. Bunları daha net şekillendireceğimiz günler de gelecek ki ben Zymer Bytyqi'ye ayrı bir parantez açmak istiyorum. Adını anmadan olmazdı. İlhan Palut ile o da adeta kendini buldu. Özellikle bu maç özelinde ayrı bir alkışı haketti ve tebrik ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan DURUCAN Arşivi