Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Böyle fırsat her zaman bulunmaz

Böyle fırsat her zaman bulunmaz

Konya’mız tarihi ve her açıdan büyük önem arz eden bir organizasyona hazırlanıyor. İslam coğrafyasından Türkiye dahil 56 ülkenin bir araya geleceği devasa bir organizasyon; 5.İslami Dayanışma Oyunları…

Bu tür büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmak kolay değildir, her yiğidin de harcı değildir. Pasta büyük, reklam büyük, marka katkısı büyük… Yani sizin anlayacağınız kolay kolay yedirmezler.

Çok şükür Konya olarak bu büyük organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Bu fırsatı yakaladık. Şans kapımızı çaldı. Elbette bunun altında Ankara ve İstanbul’un iktidarın elinden kayıp gitmesi de var. Zira iktidar cephesinin elindeki en büyük büyükşehirler Bursa ve Konya…

Doğal olarak böylesi büyük çaplı bir organizasyonda bu iki şehir ön plandaydı. Konya en başta Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın gayretiyle “ev sahibi” payesini aldı.

Hatırlarsınız ilk müjdeyi Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, 1 Eylül 2019’da yani tekrarlanan İstanbul seçimlerinden yaklaşık 68 gün sonra vermiş ve 5.İslami Dayanışma Oyunları’nın ev sahibinin Konya olacağını açıklamıştı.

Takvim yaprakları bir bir koparılırken beklenen gün pandemi nedeniyle 1 yıl ertelemeli de olsa nihayet geldi çattı.

Şimdi Konya olarak süreci çok iyi değerlendirmeli başta İslam coğrafyası olmak üzere dünyanın her köşesine ismimizi duyurmalıyız.

Reklam için, tanıtım için büyük fırsat. Konya engin tecrübesiyle bu fırsatı iyi değerlendirecek tabiri caizse gelen ortayı golle sonuçlandıracaktır.

Bakanlık organizesinde olsa da işi sırtlayacak Konya Büyükşehir Belediyesi’dir. Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve deneyimli ekibi Konya’nın marka değerine katkı sağlayacak, maddi ve manevi olarak şehre büyük getirisi olacak İslami Dayanışma Oyunları’nda gerekeni yapacaktır. Biz hazırlık boyutunun çok küçük bir kısmına tanık oluyor ve şapka çıkartıyoruz. Her şey titizlikle hesap edilip programlanıyor. Hastaneler, ambulanslar, sağlık görevlileri dahası ambulans yolları bile hazır. Misafirlerin konaklayacağı oteller, olimpiyat köyünde sporculara verilecek yemekler ve Kafem kanalıyla şehre özgü lezzetlerin satışları, Konya esnafının daha fazla gelir elde edebilmesi adına düzenlenecek alışveriş festivali…

Aklınıza ne gelirse artık. Her şey planlandı, programlandı. Artık geri sayımdayız. Nefeslerimizi tuttuk. Konya olarak büyük bir sınav vereceğiz. Öncelikle bu süreçte sakin ve anlayışlı olmak gerekiyor. Devlet başkanları, prensler, üst düzey siyasiler gelecek. Yollarda belli bir tıkanıklık ya da bekleme olabilir, olsun… Çarşı pazarda yoğunluk olacak, olsun… Sabredeceğiz, hoşgörüyle yaklaşacağız.

Sonuçta 10 gün…

Konya için belki de bir daha tekrarı tarih boyunca mümkün olmayacak bir ev sahipliği yapıyoruz. Kaymağını da yiyeceğiz, gerekirse sıkıntısını da çekeceğiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Altay Arşivi