Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Hızlı Tren ve Hızlı Konyaspor

Hızlı Tren ve Hızlı Konyaspor

Kara tren gecikir belki de hiç gelmez”lerden Yüksek Hızlı Trenlerle konforlu seyahate uzanan yolculuk. Evet bugün Konya’nın hızlı trene kavuşma yıl dönümü. Tam 10 yıl oldu. Geldi, gelecek hayaldi derken Konya 10 yıl önce bugün asrın belki de en önemli hizmetlerinden birisine kavuşmuş oluyordu.

Hızlı tren sadece mesafeleri mi kısalttı? Elbette hayır!

Hızlı tren Konya’yı demiryolunun gözdesi yaptı. Konya; Ankara, İstanbul ve Eskişehir ile birlikte hızlı tren konforunu ve ayrıcalığını yaşama şansı elde etti. Dahası var, hızlı trenin güneye inmesi ile birlikte Konya adeta makas görevi yapacak. Yüksek Hızlı Tren’in merkezi Konya olacak…

Bu kıymetli eseri şehrimize kazandıran devlet büyüklerinden, yoluna bir taş seren işçi kardeşimize kadar herkese teşekkür ediyorum.

Şimdi kapıda önemli bir fırsat daha var. Eşiğine kadar geldiğimiz metro yatırımı. Muhtemelen bu yıl sonunda ya da 2022’nin başlarında yapımı başlayacak. Aslında şimdiye kadar çoktan iş başı yapılacaktı. Zira kredisi bile onaylanmış bir yatırımdan bahsediyoruz. Ancak Covid-19 pandemisi tüm dünyayı etkilediği gibi Konya’yı da yatırımlarımızı da baltaladı. Maalesef projenin üstlenicisi Çinli firma pandemi dolayısıyla yurt dışına çıkamıyor. Bu da metroya kavuşmamızı her geçen gün biraz daha öteliyor. Ne diyelim inşallah hem pandemiden kurtuluruz hem de metroya kavuşuruz. Metro projesi şimdilik elzemmiş gibi durmuyor ancak bunu bir fırsat projesi olarak değerlendirmeliyiz.  Hükümet kanalıyla Konya’nın cebinden 5 kuruş çıkmadan devasa bir yatırıma kavuşacağız. Bakarsınız bir 10 yıl sonra bu proje için de “Allah razı olsun” deriz.

KONYASPOR’U ÇOK BEĞENDİM

İki haftadır Konyaspor’u keyifle izliyorum. Altını çizmem gerekir ki aldığım keyif oyundan değil, mücadeleden kaynaklıdır. Yıldız yok, kendine oynayan yok, bireysellik yok… Aksine paylaşım var, mücadele var, ter akıtmak var, takım olmak var… Ne kadar güzel bir tablo değil mi?

Başakşehir maçında oyunun her anında Konyaspor’un isteğini, mücadelesini gördük.  Rakip zordu ama Konyaspor kararlıydı. Katı savunma ve kolektif futbol anlayışıyla tanıdığımız Aykut Kocaman’ın takımına karşı en büyük avantajımız onlarla ilk haftalarda karşılaşmaktı. Zira hepimiz biliyoruz ki Aykut Kocaman’ın takımları ilk 4-5 hafta ritmini tam olarak bulamaz. Konyaspor hem bu avantajı kullandı hem de 90 dakika inanılmaz bir mücadele ortaya koyarak, deyim yerindeyse söke söke galibiyeti aldı. Sonuna kadar hak edilmiş bu galibiyetten dolayı teknik kadro ve oyuncuları kutluyorum.

Takımı genel olarak beğendim. Kalede ve savunmada problemimiz yok. Aman nazar değmesin defansif anlamda “taş gibi” takımız. Orta alanda da mücadelemiz hiç fena değil.  Sadece “keşke kanatlara hızlı bir iki takviye yapabilseydik. O zaman Konyaspor bambaşka bir takım olurmuş” diye hayıflandım.  Net eksiğimiz ise forvet transferidir. Yönetim şartları zorlayıp İlhan Hoca’ya  iyi bir golcü armağan etmeli.

Sonuç itibariyle Konyaspor sezona 2’de 2 yaparak muhteşem bir başlangıç yaptı. 3’te 3 hiç de uzak değil. Cuma günü oynanacak Adana Demir maçından da bir galibiyet bekliyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Altay Arşivi