Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

TÖRENDE YOKLUĞU DİKKAT ÇEKENLER ve SÜTE TAKILAN KİLİT

TÖRENDE YOKLUĞU DİKKAT ÇEKENLER ve SÜTE TAKILAN KİLİT

Bugünkü yazımıza başlamadan önce vatan için toprağa düşen kahraman Mehmetçiğimiz rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ordumuz sınır ötesinde şer yuvalarını kurutmak, hainlere darbe vurmak için olağanüstü fedakarlıklarla kanlarını, canlarını ortaya koymak adına mücadele ediyor. Bu amansız mücadelede maalesef gazi de veriyoruz şehit de… Önceki gün Konya’mız da cennet koktu ve kahramanlarımızdan şehit piyade uzman çavuş Hasan Çatal dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze fotoğraflarına bakınca protokoldeki sayı azlığı dikkatimi çekti.

 

TÖRENDE YOKLUĞU DİKKAT ÇEKENLER ve SÜTE TAKILAN KİLİT

 

Törene Çalışma Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya milletvekilleri Orhan Erdem ve Hacı Ahmet Özdemir, MHP Konya Milletvekili Esin Kara ve Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ile askeri personel ve vatandaşlar katıldı.  MHP teşkilatlarının törene yoğun katılımı dikkat çekerken, şehrin emini diğer isimlerin tercihi İstanbul’daki fetih kutlamaları ve Millet Bahçesi fidan dikme töreniydi. Saygı duyarız ancak 560 bin kişi içerisinde sizin yokluğunuz dikkat çekmezdi. Ilgın’daki törende ise yokluğunuz hemencecik dikkat çekti.  Tabi muhalefet mensuplarının yokluğu da…

Ardında gözü yaşlı bir eş ve 2 yetim bırakarak 33 yaşında toprağa düşen şehidimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum.

 

*****

 

TÖRENDE YOKLUĞU DİKKAT ÇEKENLER ve SÜTE TAKILAN KİLİT

SÜTE, AYRANA DA MI KİLİT TAKILIR?

Son günlerde A’dan Z’ye hepimiz hayat pahalılığıyla, üst üste gelen zamlarla yatıp kalkıyoruz. Garip bir girdaba girdik. Akaryakıt zammı, girdi fiyatlarındaki yükseklik, işçilik, hammadde, üretim maliyeti deyip zamlar peşi sıra geliyor. Tabi buna isyan etmemek, tepki göstermemek mümkün değil. Kimi iktidara, kimi Erdoğan’ın danışmanlarına, kimi marketçilere kimi çiftçilere tepki gösteriyor. Zamları Kılıçdaroğlu’ndan bilen bir kesim bile söz konusu… Hatta “zam yok yalan haber” diye basına kızıyorlar. Ama markete, bakkala, kasaba gidince işin rengi değişiyor. Elbette zamlara tepki göstereceğiz. Kimse bunu kabullenecek durumda değil. Bir günde 40 TL olan çay 80 liraya çıkıyor. Nasıl tepki vermeyeceksin? Bu zamların neresini kabul edeceksin? Yeteerrr….

Tablo vahim ve giderek daha da vahimleşiyor. Üstelik bu zam furyasında önce yağlara, sonra peynire şimdi de süte takılan kilitlere tanık olmak insanı daha da üzüyor. İşte dün sosyal medyada elden ele dolaşan bir fotoğraf. Gerçektir ya da değildir, ironidir ya da işgüzarlıktır… Adı ne olursa olsun bu acı bir tablodur.  Söylenecek çok şey var da dilimi ısırıyorum… Kalın sağlıcakla.

 

    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Altay Arşivi