Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Trafik terörü korona salgınından da beter!

Trafik terörü korona salgınından da beter!

Bir kazada 15 diğerinde 20 canımızı yitirdik. Hatırlar mısınız geçen yıl aynı rakamları koronavirüs pandemisinde bir günde kaybedince okullarda, işyerlerinde, çarşıda kepenekleri indiriyor, hayatı durduruyorduk…

******

35 ölü, 57 yaralı… Yüreğimiz yandı… Kelimeler kifayetsiz… Acıların tarifi mümkün değil. Cumartesi günü öyle bir kabus yaşadık ki anlatılmaz. Önce Gaziantep ardından Mardin ve yurdun değişik noktalarından peş peşe gelen acı haberlerle sarsıldık.

Ne yazık ki trafik kazalarında onlarca canımızı kaybettik. Çok değil daha geçen yıl koronavirüsten bir günde ölenlerin sayısı sadece cumartesi günü kazalarda kaybettiklerimizden fazla değildi ve biz okulları, işyerlerini, çarşıyı pazarı kısaca hayatı durduruyorduk. Şimdi aynı sayıda insanımızı trafik terörüne kurban verdik. Elden bir şey gelmiyor. Ne yazık ki gelişen teknolojiye, yollardaki kalite artmasına rağmen kazaların önüne geçemiyoruz. Takdir-i İlahi diyelim ama kuralları da unutmayalım.

Dün kamuoyuna yansıyan bilgilere göre Gaziantep’teki kazada otobüsler için belirlenen hız limitinin 100 kilometre olduğu TAG Otoyolu'ndaki kazaya karışan otobüsün takografının 130 kilometre hızla kayıt almış. Görüldüğü gibi ortada bir trafik terörü var. Peki trafikteki magandaların , kural tanımazların dağdaki teröristlerden ne farkı var?

Kazalarda yitirdiğimiz tüm canlara Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Ülkemizin, milletimizin başı sağ olsun…

*****

KARATAY’DA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

İkamet ettiğim Karatay’da son dönemde güzel şeyler oluyor. Sayın Başkan Hasan Kılca’nın gösterişten uzak ama inanılmaz dokunuşları var. Bunu hissediyor, yaşıyoruz. Mesela her mahalleye yeşil alanlar, birbirinden güzel parklar yapılıyor. Akşamları çoluk çocuk rahatça gidebileceğimiz, yazın bunaltıcı sıcağında nefes alabileceğimiz parklara çok ihtiyacımız varmış meğer. Başkan bununla da kalmadı ikamet ettiğim Büyüksinan Mahallesi’ne Kafe Karatay’ı kazandırdı. Maşallah gündüz de akşam da dopdolu, fiyatlar da son derece cazip. En güzeli de nezih bir mekanda güler yüzlü hizmet. Yine geçen hafta açılışı yapılan kapalı pazar yeri ile konforlu bir alışveriş imkanına kavuşuldu.

Karatay’ın makus talihini döndürmek adına bu güzel çalışmaları alkışlıyor, Sayın Başkan’a ve ekibine hem mahallemize hem de Karatay’a sağladıkları imkanlar için teşekkür ediyorum.

*****

İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARININ ARDINDAN

Şikayetler, serzenişler, burun kıvırmalar hatta öfke patlamaları… Yüzyılda bir ayağımıza gelen şans vardı. 5. İslami Dayanışma Oyunları Konya’da yapıldı. Tekrarı yok, benzeri bir organizasyonu alma şansımız çok düşük. Türkiye Kupası’na bile ev sahipliği yapamıyoruz. Milli takım geldi mi düğün bayram yapıyoruz ancak günlerce süren organizasyon için türlü kılıf bulmaktan da geri durmadık.

Daha önce söyledim tekrar ifade edeyim. Şayet AK Parti son yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’yı kaybetmeseydi İslami Dayanışma Oyunları’nı rüyamızda bile göremezdik. Bizim için harika bir fırsattı, maddi getirisinden ziyade tanıtım açısından büyük getirileri oldu. Dahası çiçek gibi spor tesislerine sahip olduk. Tek sıkıntımız saha zeminiydi, birazcık sabır ile eskisinden de daha iyi bir kazanımımız olacak. Artık mevsim olgusunu bir kenara bırakıp yılın 12 ayı pırıl pırıl bir zeminimiz olacak. Birkaç maç kaçtı ancak inşallah kazancımız büyük olacak.

*****

TARIM KREDİ İNDİRİMLERİ PİYASANIN ATEŞİNİ SÖNDÜRÜR MÜ?

Son dönemdeki ülke gündemimizin birisi de Tarım Kredi Kooperatifleri… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talep ve tavsiyesiyle Tarım Kredi Kooperatifleri maharetiyle piyasadaki gıda fiyatlarını kontrol altına almak adına ciddi bir adım atıldı. Ancak görülen o ki Tarım Kredi’nin indirim rüzgarı pek de harareti söndürecek gibi durmuyor. Dahası ortada kayda değer bir indirim yok. Evimin yakınında olduğu için zaman zaman gittiğim Tarım Kredi marketlerinde fiyatlara az çok aşinalığımız var. İndirim sonrası tekrar ziyaretimde tatmin edici bir etiket göremedim. Dahası indirim olan ürünleri rafta gören yok. Mesele çay şekeri… İndirimli şeker alan var mı merak ediyorum.

Tarım Kredi’deki fiyatlar ve yerel market zincirlerimizin kampanyalı ürünlerini karşılaştırırsanız kooperatifin bu işe biraz daha gönül vermesi, elini taşın altına sokması gerektiğine kani olacaksınız. Umalım ki işler hesaplandığı gibi gider ve gıdadaki bu yüksek fiyatlar düşer.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hüseyin Altay Arşivi