İbrahim KOÇ

İbrahim KOÇ

Bu puanın değeri büyük

Bu puanın değeri büyük

Konyaspor için artık ligin bitimine üç hafta kala Fenerbahçe karşısında alınan puan gerçekten tarifi olmayan bir değere sahip. Kabul etmek gerekir ki sezon başından itibaren çalkantılı bir süreçten geçen ve bazen ne oynadığını bilmeyen bazen de futbol ile oyunu ile gerçekten bir takım görüntüsü oluşturan Konyaspor‘daki istikrarsızlık 35. haftaya kadar takımı 37 puana ulaştırdı. Fenerbahçe maçı için hem Ali Çamdalı hem Konyaspor camiası için büyük bir sınav olarak görülüyordu. Direkt rakiplerinin puan kaybettiği haftada Fenerbahçe karşısında alınacak puan veya puanlar Konyaspor’un ligdeki kaderini büyük oranda belirleyecekti. Kadrolar ilk açıklandığında herkesin merak ettiği acaba Konyaspor nasıl bir oyun sergileyecek ve Fenerbahçe’ye karşı hücum yolunda etkili olabilecek mi sorusu akıllara geldi.

Ve kabul etmek gerekir ki Fenerbahçe bu ligin hücum anlamında en donanımlı takımlarından bir tanesi iki ligin en çok gol atan takımı mıydı ve Konyaspor ise bu alanda en az gol atan ikinci takımdı.

Ancak maç içerisinde hücum dışında diğer tüm aksiyonlar neredeyse yapıldı. Konyaspor’un belki de sezon başından itibaren en iyi yaptığı şeylerden bir tanesi savunma futbolu bugün Konyaspor’a altın değerinde bir puan kazandırdı.

Futbolda her zaman gol atarak kazanmak gerekmediğini Konyaspor-Fenerbahçe maçında görmüş olduk. Bazen savunma yaparak da bu denli lice önemli bir maçtan galibiyet kadar önemli bir skoru lehinize çevirmiş olabiliyorsunuz.

Sonuç itibari ile kalan üç haftada Konyaspor en az üç veya dört puan alması durumunda rakiplerinin de sonuçlarına bakarak ligde kalmayı büyük oranda garantileyen bilir.

İşimizi şansa bırakmadan hiç sağ sağdaki Samsunspor maçından galip ayrılarak fişi büyük oranda çekmiş olacağız. Ve bir parantez de gerçekten büyük Konyaspor taraftarını açmak lazım.

Bu sezon 23.000 taraftar ortalaması ile en çok izlenen takım Fenerbahçe maçı oldu ancak Konyaspor’un sezon başından beri takıma verdiği destek muhteşemdi.

Aynı coşkuyu aynı heyecanı aynı hırsı aynı mücadeleyi kaybetmeden Samsunspor maçına da göstermemiz gerekiyor.

İnananlar asla ve asla mahcup olmayacaklardır. Futbolcuların sahada dökeceği her her damlası Konyaspor ligde kalması için yeni bir umut olacaktır.

Allah sonumuzu hayretsin ve futbolcuları Konyaspor yönetimini taraftara karşı taraftarı da camia da Konyaspor‘a karşı mahcup etmesi. Sevgiler saygılar..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim KOÇ Arşivi
SON YAZILAR