İbrahim KOÇ

İbrahim KOÇ

Çocuklarınız yaz dönemini boş geçirmesin

Çocuklarınız yaz dönemini boş geçirmesin

Her şeyin bir temeli vardır. Hiçbir şey kendiliğinden olmadığı gibi sporda da altyapı olmadan, temel sağlam atılmadan bir yerlere ulaşmak çok da mümkün olmuyor.
Elbette yetenek çok önemli ancak çalışmadan, gerekli temel eğitimi almadan o yetenekle bir yerlere gitmek kolay olmuyor.
Bunun örneklerini çok gördük. Bugün ülke futboluna bir baktığımız zaman bize çok acı örnekler gösteriyor. Mesela bir Batuhan Karadeniz örneği var. Kendi ifadesi var: “Şu futbol yürüyerek oynansaydı Real Madrid’deydim.”
Çok acı değil mi? Yeteneğine güveniyor ancak o hedefi için çalışacak, ter dökecek cesareti kendinde bulamıyor.
Onun için her şeyin başı sıkı bir eğitim ve sağlam bir alt yapıdan geçiyor.
Malum olduğu üzere okullar 10 gün sonra kapanacak. Sonra koca bir yaz tatili var. Buradan ebeveynlere bir çağrıda bulunmak istiyorum. Çocuklarınızı yaz döneminde eve, bilgisayar ve televizyon başına hapsetmeyin.
Onları ilgi ve yeteneklerine göre bir spor branşına yönlendirin. Temel altyapı eğitimlerini alsınlar. Okuldaki eğitimlerini sportif alandaki eğitimleri ile geliştirsinler. Belki kariyerlerine bambaşka bir yön verirler.
Hiçbir şey olmasa sağlık ve sosyalleşme adına çok önemli adımlar atmış olur. Konya’mız yaz okulu alanında çok şanslı. Bir taraftan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın il müdürlükleri vasıtasıyla açtığı yaz okulları diğer yandan Türkiye’ye örnek belediyelerimizin yine örnek yaz okulları. Hatta bazı dernek ve vakıfların çalışmalarını da buna dahil edebiliriz.
Tabi futbol ve diğer branşlarda Konyaspor gibi güzide bir kulübümüzün çocuklarımıza sunduğu imkanların altı da özellikle çizilmeli.
Konyalı çocuk ve gençlerimiz bu fırsatı kaçırmamalı, günlerini boşa geçirmemeli.
Futboldan voleybola, basketboldan haltere, atletizmden tenise kadar onlarca farklı branş var. Elbet çocuklarımızın yetenekli olduğu bir alan vardır. Mesela tüm kasları çalıştıran ve sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen yüzme branşı var. Ata sporumuz güreş var. Okçuluğumuz var, geleneksel spor dalları var…
Bu imkanın güzel değerlendirilmesi hem yarınlarımız için hem de yarınlarımız olan çocuklarımız için çok önemli.
“Profesyonel sporcu mu olacaksın?” demeyin. Çocuklarınıza bir şans verin. Bakarsınız yarınların olimpiyat şampiyonu sizin evden çıkar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim KOÇ Arşivi