İbrahim KOÇ

İbrahim KOÇ

KONYASPOR KENETLENDİ

KONYASPOR KENETLENDİ

Geride kalan son 5 maça baktığımızda Konyaspor kadro kalitesine oranla sahada derli toplu bir oyun ve organize bir ekip görüntüsü verdi. Fakat özellikle, Gaziantep ve Başakşehir maçlarında alınması muhtemel 3 puanı hanesine yazdıramadı. Gaziantep'te 90+5 te Soner'in kaçırılması daha zor olan pozisyonda çerçeveyi bulup, Başakşehir maçındaki acemi hatalar olmasa bugün 30 puanla düşme hattı psikolojisinden kurtulmuş bir takım olarak çok daha rahat ve özgüvenli bir futbol oynayabilirdik.

Yeşil beyazlılar bu sezon deplasmanda sadece 1 galibiyet aldığı için iç sahada bu açıkları kapatmak zorundaydı.

Son 6 iç saha maçı kaldı. Buradan fire vermezse Konyaspor ligde güle oynaya sezonu kapatır. Ankaragücü maçında sezon rekoru kırılmıştı, duyduğumuza göre Hatayspor maçında bu rekor da kırılacak. Konyaspor taraftarı bu baskıyı sürdürürse beli yeri gelmez. Umarım ve dilerim şampiyonluk yarışı son maça kalmaz ve iki takım da buraya ünvanı belli olarak gelir.

Taraftara da bir parantez açalım. Küstürülen adeta tribünden kovulan taraftarı, takımı ile barıştıran Ömer Korkmaz yönetimi bir alkışı daha hak ediyor. Ömer Korkmaz yönetimi bence Konyaspor'un son yıllarda aradığı kan oldu. Konyaspor ligde kalacaksa bu iş yönetim ve taraftarın işbirliği ile başarılacak. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Taraftarıyla, yönetimiyle, futbol takımıyla Konyaspor küllerinden yeniden doğuyor.

Bir parantez de kupa maçına açarak yazımı sonlandırmak istiyorum. Beşiktaş kupa maçı Konyaspor açısından birincil önemde olmasa da kadroya giremeyen Boateng ile Niangbo için kendini gösterme maçı olabilir. Sambou ilk 11 başlayabilir ki bu oyuncuyu ilk onbir başladığı bir maçta gözlemlemek isterim. Konyaspor kadrosunun bence en rahat adam eksilten oyuncusu Moreno kupa maçında şans bulacaktır. Kupa maçı ilk onbir için tercih edilmeyen oyuncuların hocanın sistemine adaptasyonunu görmek için fırsat maçı olacaktır.

Şimdi geldi en önemli deplasmana. Sezonun en kritik deplasmanına. Pendikspor’da düşüş devam ederken, İstanbul’dan alınacak 3 puan 6 puan olarak haneye yazılır. Hem puan hem de mental olarak İstanbulspor’dan sonra Pendikspor’un da umutlarını azaltmak için çok çok önemli bir 90 dakika daha.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim KOÇ Arşivi
SON YAZILAR