İbrahim KOÇ

İbrahim KOÇ

Konyaspor şimdi başlıyor!

Konyaspor şimdi başlıyor!

Konyaspor milli ara öncesi oynadığı 4 maçta 8 puan toplayarak maç fazlasıyla da olsa ikinci sırada yer almıştı. Tabi psikolojik açıdan nağmağlup serinin olması elbette büyük sevinç.

Ancak Her ne kadar skor anlamında Konyaspor taraftarı tatmin olsa da açıkçası oyun olarak henüz istediğimiz seviyeye geldiğinizi düşünmüyorum. Söz konusu dört haftalık lig performansında net bir oyun maalesef göremedik. Ancak skor biraz da olsa bu kötü durumu kapatmış oldu. Ancak milli aradan sonra ki Rizespor maçı ile başlayacak süreç Konyaspor’un ölçü maçları olarak karşımıza çıkacak.

Stanojevic, milli arada beş oyuncusundan yoksun çalıştı. Hatta buna Muhammet demiri de ekleyebiliriz. Ve son olarak Konrad Michalak’ın da takımdan ayrılması, Stanojevic’in oyun şablonunda bazı değişikliklere sebep olacaktır. Burada önemli olan gidenlerin yerini doldurmaktır. Yönetim bu konuda çalışıyor ancak 15 Eylül’de bitecek transfer dönemine kadar açıkçası ben ciddi bir takviye beklemiyorum. Mehmet Ali Büyüksayar’ın burada daha fazla süre almasına herkes gibi ben de katılıyorum. Burada işte asıl iş hoca/oyuncu ilişkisinde olacaktır. Mehmet Ali isteyecek hocada formayı verecek.

Gelelim Rizespor maçına…

Sezonun belki de en kritik maçlarından birine sahne olacak. Konyaspor Rizespor maçında gerçekten farklı duyguların farklı anlamların taşınacağı bir maç olmasını bekliyoruz.

Bir yandan takımdan gönderilen İlhan palut‘un Rizespor’u diğer yandan da Konya camiasının bağrına bastığı Stanojevic’in Konyaspor’u kıyasıya bir mücadele sergileyecekler.

İki takımda sezon başı hazırlıklarını istedikleri seviyede tamamladıklarını düşünmüyorum ancak lige iyi başladıklarını ve bunu milyara sonrası sürdürmeyi hedefliyorlar.

Konya sporun avantajı seyircisi önünde kazanıp zirve yarışını sürdürmek olacaktır. Rizespor ise genç ağırlıklı kadrosu ile Konyaspor’u uzun aradan sonra Konya’da mağlup etmek isteyecektir.

Taraftar içinde gerçekten buna çok özel ve kıymetli olacaktır. O yüzden seyircilerin de türbinleri olabildiğince doldurup Konyaspor’a destek olması gerekiyor. Çünkü Konyaspor için asıl iş Rizespor maçı ile başlayacaktır. Sevgiler, saygılar…!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim KOÇ Arşivi