Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

Sahipsiz Köpek Sorunu

Sahipsiz Köpek Sorunu

Başıboş sokak hayvanları sorunu her geçen yıl büyük bir sorun oluşturmaya devam ediyor. Sokaklardaki köpekler ne yazık ki parkları mesken tutmaktadır. Çocukların oynamak ve insanların vakit geçirmek için geldiği parklar artık güvenli değil. Saldırmaya odaklı köpekler birçok insan da ciddi yaralanmalar ve hatta ölümlere sebep olmaktadır.

Köpeklerin saldırıları özellikle çocuklarda büyük travmalara sebep olmaktadır. Onların psikolojik sorun yaşamalarına ve gelecekteki yaşamlarında bir yara bırakmaktadır. Son haftalarda Hükümet tarafından diğer partilerle ortak bir metin hazırlanıp bu sorunun çözülmesi için meclise yasa tasarısı verilecek. Yazılı ve görsel basında konunun üzerine gitmeye başlamasıyla beraber sorunun çözümünde önemli bir aşamaya gelindi. Yıllardır mağduriyet yaşayan insanların seslerinin duyulması toplum vicdanın da yer bulmuştur. Yasanın tam içeriği ile ilgili bazı kesimlerde tartışmalara yol açmaktadır. Köpeklerin uyutulmasının gündeme gelmesi bazı kesimlerde tartışmalara neden olmuştur. Dünya genelinde yapılan uygulamalardan birinin de uyutulma olması da tartışmaların daha da büyümesine sebep olmuştur. Birçok ünlü kişi bu yasa teklifine karşı çıkarak tepkilerini dile getirmişlerdir. Teklifin içerisinde öncelikle köpeklerin sahiplendirilmesi ve bunun için teşviklerin yapılması, barınakların arttırılması ve saldırgan olan ve sahiplendirilemeyen köpeklerinde uyutulması gündeme gelmiştir.

Mama lobisi ve hayvan sever dernekleri bu konuyu dramatize ederek bambaşka bir konuma taşımışlardır. Sorunun çözümünden yana olmadıklarını her fırsatta dile getirerek provoke edici açıklamalar yaparak gündeme gelmektedirler. Geçmişte de bu sorunların olduğunu görmekteyiz. Arşivlerdeki gazeteler ve haberleri incelediğimiz zaman başıboş köpek sorunun belli dönemlerde problem teşkil ettiğini görmekteyiz. Bu durumun geçmişte çözüldüğü gibi şimdi de ivedilikle çözülmesi gereklidir. Her canlının yaşama hakkına saygı duyulmalı ve çözüm en doğru ve uygun şekilde halledilmelidir. Toplumun huzuru öncelikli olmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi
SON YAZILAR