Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

Temiz Gıda

Temiz Gıda

Dünyada temiz gıdaya ve temiz suya ulaşımda ciddi problemler yaşanmaktadır. İnsanoğlunun bilim ve teknoloji de ilerlemesi farklı bir çağa atlamamızı sağlamıştır. Fakat yeni bir teknoloji çağı ile bazı sorunlar ortaya çıkmıştır. Bunlardan birisi de gıdadır. Gıda insanlar için soylarının ve yaşayabilmelerinin devamı için her dönem önemli olmuştur. Gıda konusunda kimyanın gelişmesiyle beraber tarım ilaçları da büyük önem kazanmıştır.

Laboratuvar da üretilen ilaçlar

Ne yazık ki modern tarıma geçilmesiyle beraber tarım ilaçları da yaygınlaşmıştır. Tarım ilaçlarının içinde çok tehlikeli zehirler bulunmaktadır. Tarımdan daha fazla ürün elde etmek için kullanılan bu ilaçlar ne kadar sağlıklı? Bir gün tanınan doktorun biri tarımla uğraşan çiftçi amcaya sorar: Bahçede yetiştirdiklerinizi kendiniz de yiyiyor musunuz? Cevap düşündürücü ve dehşet vericidir. Bunlar ilaçlı olduğu için yemiyoruz kendimiz için bahçede ayrı yetiştiriyoruz. Ve şu uyarıyı da yapıyor. GDO'lu ilaçlanmış kabak yememek gerektiğini de not ediyor. Kendi ürettiğini yemeyen insanlar bizlere neler yediriyor. Masum görünen temiz Gıda diye aldıklarımız da bir bardak zehirli tarım ilacı alıyoruz. Tohum konusuna girecek olsak durum daha da vahimleşiyor. GDO'lu ve ata tohumu olmayan tohumlar insan sağlığı için tehlike oluşturmaya devam ediyor.

Daha sağlıklı bir gıda için denetim olması şarttır. Bu görevde devlete düşmektedir. Denetim mekanizması olmazsa ve yeterince kontrol sağlanmadığı zaman temiz gıdadan uzaklaşmaya devam edeceğiz. Sağlıkta oluşan hastalıkların temel sebeplerinden biri de gıda üzerinden almış olduğumuz sağlıksız ve tehlikeli maddelerdir. Gıdamız sağlıklı ve temiz olursa insanlar hasta olmaz gelecek nesillerimiz daha sağlıklı yetişir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi