Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

YAŞIYORLAR (THEY LİVE)

YAŞIYORLAR (THEY LİVE)

1988 yılında vizyona giren yaşıyorlar filmi o dönem için önemli bir çıkış yapmıştı. Filmin kısaca konusundan bahsedelim. Seyyar bir işçi olan John adlı kişi çalışmak için Los Angeles şehrine gelir. Burada inşaatta çalışmaya başlar ve evi olmadığı için parkta yaşar.

Parkın karşısındaki kilisedekilerin farklı davrandığını görür. Kiliseyi keşfeder ve gizli bölmede bazı koliler bulur. Fakat polis baskını olur ve kilisedekilerin bazıları yakalanır ve parkta yaşayan insanlarda bölgeden uzaklaştırılır. Baskından sonra koliyi alan John içinde gözlük bulur. Bulduğu gözlük uzaylıları göstermekteydi. Kahramanımız dünyayı kurtarmaya karar verir. Hikayenin sonunda frekans vasıtasıyla kendilerini gizlediklerini öğrenir ve uydu alıcısını patlatır ve uzaylıları deşifre eder.

1980’lerin sonlarında yapılmış olan bu film sanki günümüze de ışık tutuyor. Gözlük sadece uzaylıları göstermiyordu, reklam bilboardların arkasında gizlenen subliminal mesajları da gösteriyordu. Bunlardan birkaçı “Obey” itaat et, “Consume” tüket, “no independent thought” bağımsız düşünce yok,“ autherity don’t question” otoriteyi sorgulama,” this is your god” senin tanrın bu gibi mesajları vermektedir.

Film de uzaylılardan çok dünyayı yönettiğini söyleyen kesimin bilgi, para ve medya ile nasıl güçlü olduğunu göstermektedir. Uzaylı dediği kesimin aslında içimizde yaşayan baron ve masonlar olduğu mesajı veriliyor. Gündemimize bizi yönetenlerin kimler olduğunu öğrenmez isek algılara kapılıp boş bir yaşamımız olacağı aşikardır. Yapılan her film de bir mesaj vardır. Bunu ferasetle görebilen çok az kişidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi