Muhammet Yasin Akdeniz

Muhammet Yasin Akdeniz

Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları

Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları

KONYA

Geçtiğimiz pazar, Konya, Milli Eğitim Bakanını ağırladı. Bakanlık olarak 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında “Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları” başlığı altında meslektaşları ile buluşan Prof. Dr. Ziya Selçuk, Konyalı öğretmenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanarak karşılandı. Ziya Öğretmen, tevazu ile alkışlar karşısında herkese el sallayarak “Ben geldim” diyerek kocaman bir gülümseme ile öğretmenleri selamladı. Onlarca kişinin ayakta beklediği konuşmasına başlamadan protokolde kendi yerine ayakta bulunan bir öğretmeni oturtarak,  öğretmenlere verdiği değeri gösteren ince bir davranışta da bulundu.

Konuşmasına başlarken, “Allah rızası kazanmaktan başka hiçbir amacı”nın olmadığını belirten Ziya Öğretmen, “Ahlakla yıkanmış bir bilimin” altını çizerek eğitim öğretimin ahlak üzerine kurulması gerektiğine vurgu yaptı. Dünyanın başdöndüren bir hızda geliştiğine vurgu yaparken iki bin otuzlu yılların sonlarında sanayideki iş gücünün artık robotlar tarafından karşılanacağı ve öğretmenler olarak bu gelişmeden haberdar olup öğrencileri geleceğe göre hazırlamanın önemine vurgu yaptı. Dünya üzerinde kurulan her sistemin ehliyet ve liyakat sistemine uygun olursa hiçbir zaman başarısız olmayacağına değinen Ziya öğretmen, öğretmenlerin de alanlarına saygı duyarak kendilerini geliştirmeleri için önerilerde bulundu.  

Ülkemizin sıçramaya ihtiyacı olduğu ve bu sıçramanın kendini mesleğine adamış öğretmenler tarafından kıvılcımının yakılacağına inandığını belitti. Hiç kürsüye çıkmadı. Fotoğraf çekinmek isteyen hiçbir öğretmeni geri çevirmedi. Hiçbir öğretmenin hediyesini geri çevirmedi. Konuşmasında tüm öğretmenlerle göz teması kurabilmek adına aralarda dolaştı, tepkileri anında ölçmeye çalıştı.

Bir de müjdesi vardı Sayın Bakanın, EBA’nın yenileneceğini ve her öğrenci için kişiselleştirileceğinden bahsetti. Bu uygulama sayesinde alanında uzman kişilerce hazırlanmış ücretsiz ders videoları ve öğrenciye uygulama girişinde hazırlanmış sorularla öğrenciyi ilgi, yeteneklerine göre tanıyıp öğrenciye hedef oluşturma ve hedefleri doğrultusunda ders çalışma planı ortaya koyma anlamında yapay zekaya sahip bir uygulama olduğunu ve eğitimde fırsat eşitliği kapsamında tüm öğrenciler ulaşabilsin diye tüm öğrencilere aylık ücretsiz 3 GB internet verileceğini de açıkladı.

Meslek okullarının ülkemizde yeterince gelişmediği ve bunun da çıkarılan yasa ile özel kurumların da meslek lisesi açmasının destekleneceğini, halihazırda bu tarz okulların açıldığı ve büyük başarı elde ettiklerini vurguladı. Ayrıca devlete bağlı meslek liselerinin ihtiyaçlarının giderilmesi konusu üzerinde önemle durduklarını kaydetti.

Ülkemizde son zamanlarda taraflı tarafsız herkesin beklenti içinde olduğu ve güvendiği bakanımızın söyledikleri umut verici. Öğretmenler odası iklimlerinden haberdar olması, doğru eğitimi öğretmenlere ancak güvenilerek ve onları motive ederek yapabileceğinin farkında olması oldukça önemli. Biz öğretmenler olarak ülkemizin en iyi olabilmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Biz sınıfın içini güzelleştirirsek dünyayı da güzelleştirebileceğimize inanıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Yasin Akdeniz Arşivi