Mustafa AYCAN

Mustafa AYCAN

Milli Balık Kızımız Sümeyye

Milli Balık Kızımız Sümeyye

Sümeyye Boyacı, 2003 yılında Eskişehir'de Semra ve İsmail Boyacı’nın ilk çocuğu olarak, 2 kolu olmadan ve kalça kemiği çıkık bir şekilde doğdu. İlkokul eğitimini özel bir okula aldı ve yine aynı okulda ayaklarıyla yazı yazmayı öğrendi. 4.5 yaşında ayağıyla resim yapmaya başladı ve bu alanda birçok başarıya imza attı.

2009 yılında sulu boya eserleri Moskova’da sergilendi. 2014 yılında yaptığı ebru sanatıyla bir sergiye katıldı.

Milli yüzücümüz Sümeyye, verdiği bir röportajda, "Eskişehir gibi denizi olmayan bir kentte nereden aklınıza esti ve yüzmeye başladınız?" sorusuna "Beş yaşındayken akvaryumdaki balıkları izleyip onların kolsuz yüzdüklerini keşfettim. O zaman karar verdim" cevabı ile gittiği bir akvaryumda gördüğü balıkların kolları olmadan yüzebilmesinden etkilenerek 2008 yılında yüzmeye başladı. 2013'te, antrenör Mehmet Bayrak ile çalışmaya başladı.

2016'da Berlin'de düzenlenen ve kariyerinin ilk uluslararası yarışı olan 30. Uluslararası Alman Şampiyonası'nda mücadele etti. 50 metre sırtüstü gençler B S5 kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu.

2021 yılına dek aldığı onlarca derece ve madalyaya son olarak geçtiğimiz günlerde İtalya’da Paralimpik Yüzme Dünya Serileri'nde, 50 metre sırtüstü stilde altın madalya kazanarak göğsümüzü kabarttı milli sporcumuz.

Tüm bu başarıların yanında, çeşitli ülkelerde başarılı kadınları rol model olarak seçen Barbie tarafından, 2020 yılı için Türkiye’den rol model olarak seçildi.

Balıkların kollar mı var sanki felsefesiyle yola çıkan milli gururumuz Sümeyye, azmi, hırsı ve pozitif enerjisiyle dünya çapında sporseverlerin sempatisini kazanmış, birçok engelli insana ilham ve umut olmuştur.

Sadece Barbie için değil, engelliler içinde harika bir rol model olmuştur.

Teşekkürler Sümeyye, bizlere kattığın yaşama azmi için,

Teşekkürler Sümeyye, engellilere verdiğin moral ve motivasyon için,

Teşekkürler Sümeyye, ülkemizi beklentilerin üzerinde, temsil edip madalyalar kazandırdığın için.

Ve son olarak, 3 Aralık’ta görmeye alışık olduğumuz klasik deyimlere, bir tane de biz ekleyerek tamamlayalım yazımızı;

Engel yoldaysa aşılır, yeter ki gönülde ya da zihinde olmasın.

Kalın sağlıcakla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa AYCAN Arşivi
SON YAZILAR