Namık CEYHAN

Namık CEYHAN

İnadına Yaşamak

İnadına Yaşamak

Giden yıl içinde sosyal medyada en çok karşılaştığım haber, hastane ve vefat haberi, en çok yazdığım yorum “Geçmiş olsun, Allah’ım şifa versin inşallah” ile “Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun inşallah. Baş sağlığı ve sabır dilerim” ifadesi oldu. Eminim ki pek çoğunuzun da aynı durumu yaşamışsınızdır. Ne çok kimse tedavi gördü, görmekte. Ne çok değerimizi, yakınımızı, tanıdığımızı, tanıdığımızın yakınlarını uğurladık. Bir kez daha hastanelerde evlerinde tedavi görenlere Allah şifa versin, hayatını kaybedenlere de rahmetiyle muamele etsin inşallah.

Gözü para hırsı, servet mal mülk hırsı, daha fazla kazanç, daha lüks yaşamak hırsı, makam mevki kapma hırsı bürümüş insanoğluna Rabbim bir virüsle öyle bir imtihan verdi ki en büyük zenginliğin “SAĞLIK” olduğu gerçeğini tüm dünya anladı. Umarım herkes dersini kendi payına düşeni almıştır.

Virüs ve neticesindeki ölüm, paraya pula mevkie makama, yaşa başa bakmıyor, vakti saati dolan gidiyor. Ama ne yazık ki vedalaşamadan, cenaze merasimi dahi yapılamadan apar topar konuyor toprağa.  Ne diyelim Allah cümlemize hayırlı ömür hayırlı ölüm nasip etsin inşallah.

İşte yeni bir yıla girmekte olduğumuz şu günleri yeni bir hayat muhasebesi yapmak için bir fırsat olarak görelim ve yeni bir başlangıç yapalım. Öyle ya her yeni yıl yeni bir umut, yeni bir başlangıç demektir. O halde gelin hep birlikte her şeye rağmen haykıralım “Yaşamak Güzel Şeydir”.

Bir nefeslik havanın, bir yudum suyun, bir dilim ekmeğin kıymetini bilmek, tüm bunlara muhtaç olmadan yaşamak, sağlıkla yaşamak, güvenle yaşamak, sevdiklerimizle birlikte mutlu mesut yaşamak, her şeye rağmen inadına yaşamak büyük bir mücadele gerektirir. Şimdi hep birlikte bunların ne kadar değerli olduğunu düşünelim.

Evet korona virüse rağmen, tüm salgın hastalıklara rağmen, aşı olup olamayacağımızın belli olmamasına rağmen, bu salgının ne zaman biteceği kaygısı her an zihnimizi meşgul etmesine rağmen yine de yaşamanın ne kadar güzel olduğunu düşünelim.

Yaşanan ekonomik zorluklara, işsizlik, yoksulluk, yarın ne olacağım kaygılarına rağmen, yeniden yüz yüze eğitim başlayacak mı? Esnaf kepengini açacak mı? Yeniden istediğimiz saatte istediğimiz yere gidebilecek miyim sorularına şimdilik cevap bulamamıza rağmen,

Sevdiklerimizle bir arada olmanın, onlara sarılabilmenin, birlikte yemek yiyebilmenin, eş dost ziyaretinin, hasretlerin sona ereceği günlerin hayalini düşünelim,

Kin, nefret, küslük, kırgınlık gibi duyguların hayatımızda ne kadar önemsiz olduğunu, bir telefonla da olsa “Nasılsın?” diye seslenen tanıdık bir ses duymanın, dostluğun, vefanın, ne kadar önemli bir haslet olduğunu düşünelim,

Siyasi parti mensuplarının birbirleriyle atışması, didişmesi, kavga etmelerine rağmen, ülkemizin güzel insanlarının, dünyaya adını yazdıran kıymetli bilim adamlarımızın, sanatçılarımızın, sporcularımızın ne kadar çok olduğunu düşünelim,

Üç tarafın denizlerle çevrili, eşsiz bir coğrafyaya sahip bir ülkede yaşamanın gururunu, ülkenin doğal güzelliklerinin, yeşil alanlarının içinde masmavi gökyüzünü seyretmenin, şırıl şırıl akan derelerinin keyfini düşünelim,

Şu günlerde çok konuşulan yağışların azlığı, sulak alanların kuruması, kuraklık, su kıtlığı, erozyon, çölleşme, iklim değişikliği, hava kirliliği gibi çevre sorunlarının üstesinden gelebilmek için akılcı, uygulanabilir ve sürdürülebilir projelerin hayata geçeceği günleri düşünelim,

En önemli ve en gerçekçi çılgın projenin “Yaşamak ve Yaşatmak” olduğu gerçeğini düşünelim ve İnadına yaşayalım. Yaşamak ve yaşatmak için çaba gösterelim.

Ve nihayet bize verilen her anın, her nefesin Rabbimize daha fazla ibadet edebilmek, zikretmek ve şükretmek için hatta tövbe edebilmek için bir fırsat olduğunu düşünelim ve yalvaralım: Allah’ım bizi bağışla bizi affet, biz nefsimizin, bencilliğimizin, hırslarımızın peşinden koştuk, seni unutup zevke sefaya daldık, sen affedicisin affetmeyi seversin, bizleri affet, bizi sev, bizi sevdir, bizi sevindir, bizleri ve tüm insanlığı salgın hastalık belasından kurtar, bizlere sahip olduklarımızı aratma, korktuklarımızdan emin, umduklarımıza nail eyle, bizlere sağlıklı, hayırlı ve güzel bir yıl nasip eyle ya Rab! Amin amin amin.

Tüm olumsuzluklarına rağmen güle güle 2020 yine de bizi bize getirdiğin için teşekkür ederiz. Hoş geldin 2021, umarız geçen yılları aratmazsın. Bu vesileyle herkese sevdiklerinizle birlikte bir nefeslik havaya, bir yudum suya, bir dilim ekmeğe muhtaç olmadan inadına yaşayabileceğiniz, sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir yeni yıl diliyorum. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Namık CEYHAN Arşivi