Nihal Kavak

Nihal Kavak

Bayram Telaşı

Bayram Telaşı

Mübarek ramazan ayının büyük bölümünü geride bıraktık. Hamdolsun bu yıl da mübarek aya eriştik, ifa ediyoruz, ömrümüz olursa da haftaya uğurlayacağız.

Sayılı gün… Başlanan her şey gibi bitiveriyor. Hatimler, dualar, teravih namazları, sahurdu, iftar davetleriydi derken bayrama sayılı günler kaldı çok şükür. İnşallah herkesin gönlü de ruhu da bedeni de arınmıştır. Ramazan şifa olmuştur.

Bayram hazırlıkları başladı bile. Hanımların dip köşe ev temizlikleri, ikram hazırlıkları…

Çoluk çocuğun bayramlık telaşları. Çarşı pazar hınca hınç dolu. Her yer cıvıl cıvıl. Herkes bütçesine göre, karınca kararınca bir şeyler almaya gayret ediyor. Rabbim hiç bir anne babayı evladının isteklerini karşında mahcup etmesin inşallah. (Amin)

Bayram sabahlarında en sevdiğim, seyrederken keyif aldığım bayram namazları var. Tabi ben gitmiyorum ama evimin karşısında cami var. İçi, bahçesi full dolduğu gibi seccadesini alan yollara serip duruyor. Bir yol boyu adam seli oluyor. Bayramlıklarıyla babalarının yanında camiye koşan çocukların heyecanları görülmeye değer inanın.

Cami dönüşü de bir telaş başlıyor tabi, hemen anne babalara kahvaltıya, bayramlaşmaya gidiliyor.

Eminin hemen hemen her evde vardır bu tatlı telaşe…

Ardından kapı kapı bayramlaşma ziyaretleri…

Büyük küçük demeden, dargınlıkları bir tarafa bırakıp hane atlamadan yapın ziyaretlerinizi.

Evlerinize kilit vurmayın bayramlarda.

Tatilinizi başka zamana erteleyin. Çoluk çocuğunuzu bu mübarek günden uzaklaştırmayın. Eşinizi, dostunuzu, hısım akrabanızı tanısın. Tanısın ki sizlerden sonra bu gelenekler devam etsin. Siz şimdi çocuğunuzu uzaklaştırırsanız ileriki dönemlerde kapınızı çalacak kimse bulamazsınız. Gözünüz camda kulağınız kapıda kalır. Çünkü sizin çocuklarınız da bayramlarını tatilde geçirmeyi seçecekler.

Görgülü kuş gördüğünü işler demiş atalarımız.

Ya bir telefonla ya da bir mesajla bayramınızı kutlayıp geçerler. İşte o zaman içiniz acır. Çünkü yaş kemale ermiştir. Duygularınız yoğunlaşmıştır. Ahh vahh demenin artık bir faydası yok.

Bayramlarda birlik olalım. Kapılarımızı, gönlümüzü sonuna kadar açalım. Yüzünüzde tebessüm, gönlünüzde huzur eksik olmasın inşallah.

Hepimizin ramazanı mübarek olsun. Şimdiden şeker tadında bayram geçirmenizi temenni ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nihal Kavak Arşivi