Olcay KURT

Olcay KURT

Hakem, VAR ve hatalar zinciri…

Hakem, VAR ve hatalar zinciri…

Konyaspor yine puan alabileceği bir maçtan eli boş döndü. Trabzon deplasmanında ne yapacağı merakla beklenen Ali Çamdalı’nın öğrencileri maça çok kötü başladı. Trabzonspor’un iştahlı ve saldırgan futboluna cevap veremeyen Yeşil-beyazlılar pas yapmakta, topla çıkmakta sıkıntı yaşıyor ve sürekli atak yiyordu. Nitekim beklenen de oldu. Maçın hakemi Halil Umut Meler’in uydurduğu bir faul atışı sonrasında Trabzonspor, Visca’nın yayın gerisinden çıkardığı müthiş şutla öne geçti. Bir faulden ne olacak ki demeyeceksin. Al işte uyduruk bir düdük ile geriye düştük. Birkaç dakika sonra bu kez hakemin ve VAR’ın gözüne perde indi. Pedrinho’nun vuruşunu Trabzon sol beki Eren Elmalı, elle bloke edip yüzünü tuttu. Hem hakem, hem VAR hem de yayıncı kuruluşu kandırdı. Yazık günah. Hadi hakem göremedi, VAR ne işe yarar? Ya da yayıncı kuruluş nasıl olur da pozisyonu etraflıca ekrana getirmez?

Maalesef Antalyaspor-Fenerbahçe maçında da gördük ki ülkemizde VAR eliyle, yayıncı kuruluş marifetiyle enteresan işlere imza atılıyor. Jose Mourinho’nun dünya gündemine gelen laptoplu protestosu da boşa değil. Mou, anlayana çok net mesajlar veriyor. Bir taraftan da “böyle abuk sabuk şeyler yapmayın sizi dünyaya rezil ederim” diyor.

Maça dönecek olursak, Konyaspor bölüm bölüm iyi oynadığı maçta defansta yaptığı acemiliklerin faturasını çok ağır ödedi. Forvet oyuncumuz Kramer savunmaya her geldiğinde bir fecaate ve rakibe gol olan hamlelere imza attı maalesef. İlk golde topu rakibe indirdi, ikincisinde acemice penaltı yaptırdı finalde ise ofsaytı bozdu.

Hiç beklemediği anda 3-1 geriye düşen Konyaspor son bölümde tüm riskleri alıp ailecek saldırdı. Bunun karşılığını da alıyordu aslında. Umut penaltıyı direğe nişanlamasa ya da Pedrinho son dakikada net pozisyonu harcamasa kötü oyuna düşük pas yüzdesine ve isabetsiz ortalara rağmen Konyaspor, Trabzon’dan eli boş dönmeyebilirdi.

Ali Çamdalı eleştiriliyor ama bu maçta ona yazacak bir şey yok. Hoca hamleleriyle, aldığı risklerle işini yaptı. Bireysel hatalar ve beceriler sonucu tayin etti. Konyaspor iyi yolda. Sadece birkaç oyuncunun forma girmesi ve oyun etkinliğinin 10-15 dakika ile sınırlandırılmaması gerekiyor. Bu maçta yenilen goller özellikle de üçüncü gol iyi etüt edilmeli. Konyaspor gibi bir takım böyle goller yememeli. Bu gol bana göre Guilherme’ye yazar. Ayrıca orta alandaki Jevtovic ile ne oynadığını kendi bile bilmeyen Ndao’yu hiç ama hiç beğenmiyorum. Konyaspor’un sahadaki etkisiz ve verimsiz futbolunda bu iki ismin büyük payı var.

Şimdi sırada çok zorlu bir Eyüpspor maçı var. İç sahada kazanamama baskısıyla da birleşince bizi zor bir maç bekliyor. Umarım rüzgar tersine döner.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Olcay KURT Arşivi