Olcay KURT

Olcay KURT

Hem kısa hem uzun vadede kritik bir galibiyet

Hem kısa hem uzun vadede kritik bir galibiyet

Konyaspor, sezonun 5.haftasına dahil maçta deplasmanda Samsunspor’a konuk oldu. Haftalardır yazıp çizdiğimiz transferler nihayet yapıldı ama maçtan saatler önce yapılan bu transferlerin takıma çok fazla katkı sağlaması düşünülemezdi. Eksikler de vardı. Böylesi bir ortamda Samsunspor ile son derece kritik bir maça çıkan Konyaspor’un alacağı sonuç merakla bekleniyordu. Özellikle de anti Ali Çamdalı taraftarları dört gözle maça kilitlenmişti.

Yeni transferlerde Bazoer ilk 11’de forma giyerken Blaz Kramer ve Keyta ise yedek soyundu. Konyaspor maça kontrollü başladı. Son dönemde iyi bir çıkış yakalayan Samsunspor özellikle deplasmanda oynadığı oyunu iç sahaya taşıyamıyordu. Konyaspor’a ise krize girmemek adına çok acil bir galibiyet gerekiyordu.

Böyle bir ortamda iki takım da ne şiş yansın ne kebap modundaydı. Konyaspor topu rakibine bırakıp karşılayan taraf olmak yani güvenli bir oyun peşindeydi. Sezon başından bu yana hücumsal anlamda zaaf yaşadığımız ortada. Özellikle Umut Nayir’i ve diğer hücumcularımızı çok fazla topla buluşturamıyor, topu ceza sahasına sokamıyorduk. Bu maçta da çok değişmedi.

Şansımızın da yardımıyla sezonun flaş ismi ve sürpriz golcüsü Pedrinho’nun attığı golle öne geçen Konyaspor o dakikadan sonra tam anlamıyla defansif bir yapıya büründü. Samsun ekibi çok vasattı. Bu bence biraz da Konyaspor’un rakibi bozan oyun anlayışından kaynaklıydı.

Sonuç olarak Konyaspor iyi oynamadığı ama iyi mücadele ettiği bir maçı üstelik deplasmanda kazanmayı başardı. Hem kısa vadede hem de uzun vadede çok güzel bir galibiyet oldu.

Bundan sonra Konyaspor’un üstüne koyarak devam etmesini beklemek zorundayız. Zira bu futbolla çok fazla ileri gitmek pek mümkün görünmüyor. Koca maçı 3 isabetli şut ve 9’da 1 isabetli orta ile tamamlamak izah edilebilir bir tablo değil.

Maçın güzel tarafı kazanmaktı. Konyaspor bu galibiyet ile komaya girmekten kurtuldu. Bundan sonra kendi kaderini kendi çizecek. Ya ayağa kalkıp koşuya başlayacak ya da yerde sürünmeye devam edecek. Temennimiz koşar adım ilerlemenin başlaması. Bunun için de Sivas maçı çok güzel bir fırsat.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Olcay KURT Arşivi