Olcay KURT

Olcay KURT

Konyaspor bu sorunları çözmeli

Konyaspor bu sorunları çözmeli

Süper Lig’de 6.hafta heyecanı yaşanırken Konyaspor kendi evinde bir kez daha puan kaybı yaşadı ve Sivas ile 0-0 berabere kaldı. Geçen haftaki yazımızda Konyaspor’un karar ve hedef maçı olduğunu yazmıştık. Konyaspor ya benim hedefim üst sıralar deyip yardırmaya başlayacak ya da alt bölgelerde bir oyana bir buyana savrularak ligde kalma hedefiyle yoluna devam edecek. Bu kararı vermek için de Sivas maçı güzel bir fırsat demiştik. Kararsız bir tablo çıktı ama bana göre alt bölge seçeneği ağır bastı.

Haftalardır Konyaspor’un kötü bir oyun ortaya koyduğunu topu ileri bölgeye taşıyamadığını ve bütün gol planını ceza alanı çevresinde alınacak serbest vuruşlarda Pedrinho’nun ustalığına bağladığı yazılıp, konuşuluyor.

Sivas maçı da aynen bu şekilde başladı. İleriyle hiçbir şekilde top taşıyamadık. Ortalarımız hedefini tutmuyor. Ön alanda ciddi bir uyumsuzluk var. Özellikle de Pedrinho ile Aleksic ikilisinin aynı anda oynaması Konyaspor’un ayarlarını bozuyor. Olmuyor… Umut istekli ama yalnız. Kanatlar çok işlevsiz. Kanat bek performansları istenilen seviyede değil. Nikola Boranijasevic’i beğenen var. İstatistiklerinin çok iyi olduğunu savunan var ama bana göre hala çok yetersiz. Biz geçen yıl Ahmet’i eleştiriyorduk. Ahmet’ten ekstra bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Guilherme de bu sene eski görüntüsünden uzak. Özellikle hücumda alıştığımız bindirmeleri, ver kaçları ve içe kat etmelerini göremiyoruz. Belki yaşının ilerlemesiyle eski enerjisi yok belki de Ali hoca ondan defansif anlamda daha baskın bir oyun bekliyor. Ama gördüğümüz kadarıyla eski Guilherme henüz ortada yok. Dolayısıyla bekiyle öndeki isimleriyle kanatlarımız çalışmıyor. Bu da hücum gücünü çok aşağı çekiyor.

Sivas maçında Konyaspor 65-70 dakika vasat hatta vasat altı bir oyun sergiledi. Son bölümde kazanma arzusu biraz daha öne çıktı. Nitekim önemli pozisyonlar da üretildi ama bu kez de Ali Şaşal Vural’ın senede 3-4 maçta yaptığı şekilde kalede devleşmesiyle gol fırsatı elde edilemedi.

Futbolda kazanan haklıdır. Konyaspor son bölümdeki etkili oyunuyla kazanmaya yaklaşsa ve belli bir kesimin umudunu yeşertse de camiada teknik direktör Ali Çamdalı’ya karşı net bir duruş var. Taraftar Ali Hoca’yı istemiyor. Bu saatten sonra da kan uyumu olacağını düşünmüyorum. Olayın Konyaspor’a zarar vermeden çözülmesinde fayda var.

Ayrıca takımın bir şekilde mental anlamda desteklenerek iç saha baskısı kırılmalı. Konyaspor evinde çok ciddi eksiği olan bir takımı bile yenemiyorsa işi kolay değil. Yukarıda da dediğim gibi gidişat alt sıra takımı olmaya gidiyor. İnşallah bir an önce direksiyon yukarıya kırılır. Yoksa psikolojik olarak zor günler kapıda demektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Olcay KURT Arşivi