Olcay KURT

Olcay KURT

Konyaspor “Umut” veriyor

Konyaspor “Umut” veriyor

Sezonu Kasımpaşa maçıyla açan Konyaspor, muhteşem bir galibiyete imza attı. Zorluk derecesi günden güne artan 4 takımın düşeceği sezonda alınan her puan çok kıymetli. Konyaspor da bu bilinçle sahaya çıktı.

Oturmuş bir kadrosu olan rakip karşısında neredeyse tamamen yenilenmiş bir Konyaspor vardı. Herkes Ali Çamdalı ve yeni öğrencilerinin neler yapabileceğini merak ediyordu. Takımda sadece kaleci ve savunma dörtlüsü geçen yıldan kalmış orta alan ve hücum bölgesine taze kan (Ndao hariç) gelmişti. O taze kan Konyaspor’un hücumdaki etkinliğini oldukça perçinlemiş. İleri uçta pres yapan, top kapıp pas oyunu için arayışlarda olan Konyaspor bu alamda gelecek maçlar için olumlu sinyaller verdi. Kasımpaşa’nın şans golünü bir kenara bırakırsak savunmada genel anlamda bir zafiyet olduğu ve daha da büyük sıkıntılar yaşayabileceği aşikar.

Defanstaki bu sıkıntıların çözümü için transfer şart. Savunmaya ayağı düzgün bir sol stoper şart. Bununla birlikte yeni transfer Nikola Boranijasevic’in sağ kanada vereceği katkı önemli.

Yeni transferlerden Umut Nayir takım için bulunmaz bir Hint kumaşı olmuş. Ön bölgede hem hücum presleriyle hem oyun yönlendirmesiyle hem de takıma yaptığı ağabeylikle yılın transferi olmuş. Daniel Aleksic’i herkes biliyor. O da hücumdaki etkinliği artıracak oyunu yönlendirip atacağı ve attıracağı gollerle takıma büyük katkı verecek inşallah.

En çok merak ettiğimiz isim ise Brezilyalı Pedrinho idi. Bulgar liginin sıradan ekiplerinden birisinden alındı. Süper Lig için yeterli olup olmadığı hep tartışıldı ama attığı muhteşem golün haricinde oynadığı futbolla sınıfı net bir şekilde geçenlerden oldu. İlerleyen haftalarda hem fiziki hem mental açıdan takıma ve lige adapte olduğunda daha da büyük katkılar vermeye aday.

Konyaspor gördüğümüz kadarıyla geçen yıldan fersah fersah ileride. Birkaç nokta transfer ve takımın taraftar ve şehir tarafından sahiplenilmesiyle çok daha iye olacaktır. Bu takıma sahip çıkılmalı. Konya gibi büyük bir sanayi, ticaret, tarım ve turizm kentinin takımının parasal problemlerle, hacizlerle, yasaklarla, borçlarla anılmaması gerekiyor.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Olcay KURT Arşivi