Olcay KURT

Olcay KURT

Millilerimizle gurur duyduk

Millilerimizle gurur duyduk

Milli takımımız Avrupa Futbol Şampiyonası’nı en iyi 8 takımdan birisi olarak tamamladı. Bizim gönlümün şampiyonu olan millilerimiz gerçekten futbol olarak mücadele olarak inanılmaz işler başardı. Yarı finali kıl payı kaçırdık. Kimine göre tarihin en kötü Hollanda milli takımı vardı karşımızda ancak biz şansız bir şekilde elenen taraftık. Eksiklerimiz vardı ama tur kapısını aralamıştık. İlk yarıyı önde kapatan millilerimiz için sadece 45 dakika vardı ve her geçen dakika lehimize işliyordu. Tam yarı final hesapları yapıyorduk ki beklemediğimiz anda golü kalemizde gördük. Son 20 dakikaya kadar çok iyi direnen millilerimiz peş peşe yediği gollerden sonra bütün riskleri aldı. Hatta beraberlik belki de galibiyet için fırsatlar da ayağımıza geldi ama tıpkı bir önceki maçta Mert Günok’un yaptığı kurtarış gibi Hollanda kalecisi ve defans oyuncuları inanılmaz bir maç sonu çıkarttılar.

Sağlık olsun, buraya kadarmış. Daha önceki yazılarda da dediğim gibi bizim ilacımız da zehrimiz de orta saha. Euro 2024’te merkez orta sahası güçlü olan rakibine üstünlük kurdu. Biz Hollanda maçında İsmail ve Orkun’un cezalı olması nedeniyle orta sahada çok yumuşak kaldık. Rakibe gerekli sertliği gösteremedik.

Sonuç olarak nasibimizde çeyrek finalde elenmek düştü. Biz milletçe kahraman savaşçılarımızdan razıydık. Oynayanı ile oynamayanı ile hocası ile antrenörü ile herkes milli forma için sonuna kadar savaştı. Bence turnuvada bizim yıldızımız Ferdi Kadıoğlu oldu. Her ne kadar skora doğrudan katkı sağlayamasa da Barış Alper de inanılmaz savaştı. Mert Günok çok iyi kurtarışlar yaptı. Mert Müldür süre aldığı her dakikanın hakkını verdi. Savunmamız Abdülkerim’i ile Samet’i ile Merih’i ile fazlasıyla mücadele etti. Belki doğrudan santrafor niteliği olan bir isim ile mücadele etsek daha farklı olabilirdi. Ama kimsenin millilerimizden buraya geleceğini beklediğini sanmıyorum. Turnuvaya damga vurdu. Genç ve iyi bir jenerasyona sahibiz. Taze kanlar ekleyerek önümüzdeki turnuvalarda çok daha iyi işler yapabileceğimize inanıyorum.

Tekrar Türk’ün bayrağını taşıyan milli oyuncularımızı tebrik ediyorum.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Olcay KURT Arşivi