Olcay KURT

Olcay KURT

Transfer sezonu başlar artık

Transfer sezonu başlar artık

Sezon finaliydi, şampiyonluk yarışı, kümede kalma mücadelesiydi derken birden kendimizi EURO 2024 heyecanının içerisinde bulduk. Bu süreçte transfer sezonu da sessiz sedasız başladı. Takımlar yavaş yavaş transferler yaparak yeni sezonun planlaması içerisine girdiler. Ancak bence transfer sezonu daha yeni başlıyor. Hatta perdeyi Beşiktaş’ın Immobile transferi açtı diyebiliriz. Trabzon ve Anadolu takımlarının yaptığı birkaç hamleyi bir kenara bırakırsak transferde “üff bee!” diyebileceğimiz hamle henüz yok. Dediğimiz gibi Beşiktaş Rafa Silva ve Immobile transferleriyle sükse yapmış durumda.

Morinho’yu getirerek büyük bir iş yapan Fenerbahçe yazıyı kaleme aldığım saatlerde henüz transfer hareketliliğe başlamamıştı. Ama ben Fenerbahçe’nin Cenk Tosun hamlesini önemli ve değerli görüyorum. Ligimizin en iyi yerli golcülerinden birisi. Hatta mevcutta en iyisi. Cenk, Fenerbahçe gibi güçlü orta sahası olan Tadic gibi asist canavarının olduğu bir takımda alacağı süreyi iyi değerlendirip kimsenin beklemediği başarıyı gösterebilir. Galatasaray’da ise fırtına öncesi sessizliği var. Son iki sezonun şampiyonu şimdilik sadece Batshuai hamlesini yaptı. Oradan da büyük ve ses getirecek bir transfer bekliyorum. Muhtemelen sağ bek ve orta sahaya ciddi hamleler yapacaktır.

Ancak bizim yazı başlığında bahsettiğimiz transfer sezonunun başlaması olayı Anadolu Kulüplerinin menajerler aracılığıyla yaptığı transferlerdir. Lige doğru artık tam bir transfer şov başlayacak. Bir de transfer yasaklı takımlarımız var. Onlar yasağı kaldırınca bir geceye 10 transfer bile sığdıracaklar. Bunları hep yaşadık, yine yaşayacağız. Oysa transfer sezonu sadece futbolcuların değil, kulüplerin gelecek planlaması açısından da kritik öneme sahip. Finansal sürdürülebilirlik, genç yeteneklere yatırım, altyapı geliştirme ve taraftar ilişkileri, günümüz futbol yönetiminde başarı için önemli faktörler arasında yer alıyor.

Geçmiş transfer sezonlarında yaşanan büyük sürprizler ve başarılar, bu dönemi her zaman heyecan verici kılıyor. Taraftarlar, kulüplerinin aldığı her kararı yakından takip ederken, umutlarını yeni transferlerle besliyorlar. Her oyuncunun takıma getirdiği potansiyel ve her imzalanan sözleşmenin kulüp için taşıdığı anlam, futbolun bu büyüleyici dünyasını daha da renklendiriyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Olcay KURT Arşivi