Rivahi Kalay

Rivahi Kalay

Abdülaziz Aslan Başkanın ardından

Abdülaziz Aslan Başkanın ardından

Samimiyetin, adamlığın, adanmışlığın, insanlığın güzel güçlü göstergesi camianın abisi “adam gibi adam”, yüreği güzel insan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan başkanım. Böyle güzel insanı ölümünün ardından kaleme almak zor olsa da, Mevki ve makamdan ziyade kendisini tanımaktan gurur duyduğum için paylaşmak gerekli diye düşündüm.

İnsana hiç tepeden bakmadı. İnsana insan gibi gözüne yüreğine baktı. Telefonlara mutlaka baba gibi bakar, danıştığın konularda mutlaka dinler, fikir verir destek olurdu. Temmuz günlerinde dağların yükünü sırtıma sarmışlar, moralim bozuk arayalım konuşalım dedim. Canı için hastanede olan güzel insan abim  “Diyarbakır’dayım küçük oğlan rahatsız” dedi. Neden yazdım derseniz, normal zamanda bile makam ve mevki sahibi olan insanların çoğu ulaşılmaz olurlar. Sanırlar ki böyle var olup kalacaklar. Hâlbuki emekliliği ve  öldüğünde çıplaklığıyla gideceklerini unutuyorlar.

Kasımda Ankara’dayım. Ziyaret edeceğimi söylemiştim. Geç oldu, vakit daraldı, dönüş saatine son üç saat var dedim. Meğer abim için “vakit daralmış. “ Neredesin hemen aldırtayım buyur” derken değer verdiğim büyüğümü bizde adettir; gönlünü alayım, ziyaret edeyim dedim hızla gittim. Toplantıya gireceklerdi, zaman ayırdı yine misafirperverliğini gösterdi. Misafirlerle birlikte kendisine maşallah derken; beni de duruş ve çalışmalarımla başarılı kadın olarak onure etti. İsmi gibi Aziz abim toplantıya girdi. Ben gitmek için kalktım görevli “Başkanımın talimatı sizi ben bırakacağım”  dedi. Ben giderim desem de bana yol vermediler. O gün o vakit kendisini son görüşüm oldu.

Aralık ayı ikinci yarısı “Nasılsınız” mesajıma cevap gelmedi. Her ne her kim olursa olsun mutlaka cevap verirdi. Korkuyla aradım. Karşımdaki ses farklıydı, oğlu  “babamı hastaneye yatırıyoruz” deyince “Büyük insan bunu da yenecek” demiş, iyileşeceğine inanmıştım.

Sözünün eriydi. Doğru olanı yerine getirirdi. Prime ihtiyacı yoktu, doğru neyse onu söylerdi. Bir konu danıştığımda asla unutmaz geri dönüş yapardı. Özü sözü birdi. Verdiği sözü tutardı. Meğer arkanızda güzel olan, böyle Gök Kubbede Hoş Sada bırakmakmış.

Aziz abi sizin gibi sözünün eri, dürüst, mert, babacan doğru insana çok ihtiyaç var. Sizi anlatmaya kelimeler yetmez. Ölüm kimseye yakışmıyor, size de yakışmadı. Biz sizden razıydık, Allah’ta sizden razı olsun.  Ailesine, mesai arkadaşlarına ve tüm dostlarına başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rivahi Kalay Arşivi