Şemseddin Beştav

Şemseddin Beştav

DESTEK ŞART

DESTEK ŞART

Maçtan önce İsmail Kartal hocanın bir hafta boyunca kafasından geçirdiği senaryonun fazlasıyla gerçekleşmesi oyunun ve sonucun güzel olmasında en büyük etkendi. Konyaspor maç boyunca takım savunmasını ve atak prensiplerini takım olarak oyun disiplinini yitirmeden yenilen gol haricinde tam olarak uyguladı. Maçta uygulanan taktik ve strateji de doğru olunca farklı galibiyet kaçınılmaz oluyor. İlk yarıda topu rakibe verip oynamasına izin vererek rakibi yorup ikinci yarı fiziksel düşüş yaşamasını sağlamakta taktiksel başarı ve beceridir.

90 dakika boyunca topla oynama oranlarının yüzde 33’e yüzde 67 Beşiktaş’ın lehine olması buna güzel bir örnektir. Ancak şu da bir gerçek ki bundan sonra hiçbir Süper Lig takımı Beşiktaş gibi acemice yapılan hataların getirdiği gollerle farklı mağlup olmaz. Konyaspor böyle çok kötü oynayan Beşiktaş’ı da bir daha zor bulur. Bu maçın artısı böyle farklı gollü galibiyetler moralle birlikte futbolculara müthiş özgüven kazandıracaktır. 

Konyaspor da geçen seneden devam eden kadronun, oyuncu yapısının fazla değişmemesi en büyük avantajdır. Teknik direktörün futbolcuları tanıma yeni oyuncuların takıma ve oyun sistemine uyum süreçleri çabuklaştırılmalı. 21 takımlı Süper Lig’de maç sayısı çok arttığından dolayı takıma takviye olarak bir stoper sol ayaklı çabuk süratli bilhassa deplasmanlarda takıma katkı yapacak sol açık mutlaka alınmalı. 

Sezon başından beri Konyaspor’un yönetiminin idari yönden gösterdiği başarı inşallah teknik yönden şuanda görülen başarılı futbol aklıyla devam eder. Lig başında yaşanılan güzel senaryo lig sonuna kadar küme düşmemeye oynamadan öteye ilk 10’a girme mücadelesi olacak gibi gözüküyor. Denizlispor maçından sonra ki milli takım arası da takımdaki eksikliklerin telafisi açısından Konyaspor’a ilaç olacaktır. 

Bu sezon her takım için taraftar desteği de olmadığı için, her maç çok zor olacak. Zorlu maçlar maratonunda gerçek Konyaspor taraftarı da futbolcuların yanlarında olarak destek olamasalar da storelerden en azından hepimiz için lazım olan maskelerden ve diğer ürünlerden alarak maddi destek kalbi dualarıyla da manevi katkı versinler. Gerçek Konyaspor taraftarına da bu yakışır. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şemseddin Beştav Arşivi
SON YAZILAR