Şeyma Savaş

Şeyma Savaş

Çocuk yaşta evliliklerin önüne geçilmeli

Çocuk yaşta evliliklerin önüne geçilmeli

Son dönemde ülkemizde yaşanan olaylar ne yazık ki hepimizi üzmekte. Gönül isterdi ki güne güzel haberlerle uyanalım fakat her gün acaba bugün hangi kötü haberi duyacağız durumuyla karşı karşıya kalıyoruz.

İnsanımız artık haberleri ve gündemi takip etmek istemiyor. Ekonomik olaylara ne kadar alışmış olsak da son zamanda duyulan bazı olaylar iç açıcı değil. Sokak hayvanlarına yapılan zulümlerin yanı sıra dün ortaya çıkan bir haber daha maalesef yüreğimizi burktu.

Daha bebek yaşta diyeceğimiz bir kız çocuğumuzun evlilik haberini duyduk. 6 yaşında olan daha kendini ifade bile edemeyecek yaşta olan bu küçük kızımıza bunu nasıl reva görebildiler aklım almıyor. Bu küçücük kız çocuğumuzun oyun oynayacağı yaşta evlendirilmesi hangi akıl mantığa sığıyor. Ona bunu yapan ailenin akıl sağlığı sorgulanmalı ve en ağır cezaların verilmesi sağlanmalıdır.

Hayata karşı -1’le başlayan bu küçük kızımız için maalesef hayat hiç de kolay olmayacak. Ülkemiz her yerinde olan çocuk yaşta evliliklerin önüne geçebilmek kolay olmuyor. Daha nice kız çocuklarımız bu duruma mağrur kalıyor ve seslerini duyuramıyor. Bu sadece duyabildiğimiz kısım. Fakat duyulsa da kimsenin bir şey yaptığı yok. Kız çocuklarımızın oyun oynayacağı ve okula gideceği yaşta bunları yaşaması hiç adil değil.

Umarım bu olaylar son bulur ve güzel kızlarımız okuyup güzel kariyerlere ve imkanlara sahip olurlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şeyma Savaş Arşivi