Şeyma Savaş

Şeyma Savaş

Manyak manyak işler

Manyak manyak işler

Farkında mısınız, ülke olarak gündem konusunda hiçbir sıkıntı çekmiyoruz. Çok şükür her geçen gün birileri çıkıp gündemi belirleyebiliyor güzel ülkemizde.

Bir gün birisi çıkıp durup dururken insanların dini inançlarına dil uzatarak ya da inanç üzerinden inandığı değerler üzerinden engellemeler yapıyor. Bir gün birisi çıkıp insanların okuduğu okul üzerinden yürüyor diğeri LGBT’den bir diğeri ise şort giyen erkeklerden yürüyor.

Hani derler ya “ortada fol yok yumurta yok.” İşte tam da öyle.

Manyak manyak işler…

Bu söz size bir yerden tanıdık geldi mi?

Evet tam da düşündüğünüz gibi meşhur Cübbeli Ahmet Hoca’nın sosyal medyada dönen videolarından birisinde bu söz kullanılmış ve sosyal medyada çok tutmuştu. Yani viral olmuş ve kısa sürede yayılmıştı.

İşte bu sözün sahibi Cübbeli Hoca bu sefer başka bir gündemin oluşturucusu oldu. “Önümüzdeki günler çok hayır göstermiyor. İlerisi hayırdır ama çok vatan haini var. Çok din-devlet düşmanı var. Onun için bir temizlik de icap edebilir. Ne olur ne biter bilmiyorum ama "nakit" çok önemli bir şeydir. Bazı kere satacak malın olsa da ha dediğin zaman satamıyorsun. Birden bir piyasa çöküyor, evin var kaç tane aç kalıyorsun. Bir korona oldu kaç tane meslek yok oldu. İnsan kenarda köşede onun için ekmek alacak para koymalı. İnsan bir senelik ihtiyacını, temel ihtiyaç maddelerini, bozulmayacak mallardan kilerinde, ambarında bulundurmalıdır. Bu sünnettir. Un, şeker, kuru fasülye, nohut gibi... " sözleriyle bir anda ülke gündemi değişti.

Cübbeli konuşmasında ayrıca, “Bütün dünyanın topları bize çevrilmiş. Burada büyük tehlikeler, yeniden bir İstiklal Savaşı gibi, bir Kuvayı milliye hareketlenmesi gibi, yeniden bir vatan müdafası gibi durumlar icap edebilir” ifadelerini kullanıyor. Şimdi buradan bakınca savaş şartları için hazırlık yapmaktan daha doğal bir şey yok. Ancak “Çok din-devlet düşmanı var. Onun için bir temizlik de icap edebilir” sözü ise daha çok içerisiyle ilgili. Dolayısıyla iç savaş sinyali söz konusu.

Cübbeli’nin bu açıklamaları sonrasında şimdi herkes “iç savaş” çıkar mı çıkmaz mı diye konuşuyor. İnşallah çıkmaz. Çıkmayacaktır da. Çünkü bu millet asil bir millettir. Bu devlet binlerce yıllık kadim bir devlet geleneğine sahiptir. Dolayısıyla birileri ne kadar uğraşırsa uğraşsın bu milleti birbirine kırdıramaz ve bu devleti bölemez.

Sözün özü; çok garip bir gündem anlayışımız var. Birileri çıkıyor hocanın dediği ve yaptığı gibi manyak manyak işlere imza atıyor ve kuyuya bir taş gönderiveriyor. Sonra 80 milyon akıllı işin yoksa uğraş dur taşı kuyudan çıkarmak için…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Şeyma Savaş Arşivi