Şeyma Savaş

Şeyma Savaş

Yakarak, yıkarak hak aranmaz!

Yakarak, yıkarak hak aranmaz!

Haziran ayı girince artık aklımıza 10 yıl önce yaşanmış Gezi Olayları geliyor. “Hak arayışı” diye sahaya indi gençler. Planlı kurgulandığı sonradan ortaya çıkan bir hadiseydi ama FETÖ başta olmak üzere iç ve dış mihrakların provokasyonu ve yasa dışı sol ve marjinal grupların, örgütlerin, kişilerin kullanılmasıyla tam bir kaos ve yıkım planına dönüştürülüverdi. Günlerce televizyonlardan İstanbul ve Ankara merkezli bu olayları izledik.

Bir kere düşünmek gerekir. Yabancı televizyonlar dakikasında gardını alıp uydu antenlerini kaldırıverdiyse, kesintisiz canlı yayınlar yaptıysa bu iş mutlaka planlı bir süreçtir. FETÖ mahareti ile polis ile vatandaş karşı karşıya getirildiyse bu iş planlı bir yıkım organizasyonudur. Elleri taşlı, yüzleri maskeli kudurmuş bir güruh devlete başkaldırdıysa kaos tetikçileri işin arkasındadır.

Ülkeye ekonomik ve politik açıdan çok büyük zararlar verdi. Gençler kullanıldı. Bu ülkenin yarınları olan gençlerimiz devletine, milletine düşman olmaya kalktı. Asıl büyük zarar buradaydı. Belki ekonomide açılan yaralar sarıldı ama aradan 10 yıl geçmesine rağmen adına “Gezi Olayları” dedikleri kalkışmanın manevi yaraları kolay sarılmayacak. Tıpkı 15 Temmuz kalkışmasında, hain darbe girişiminde olduğu gibi.

Gençlere düşen uyanık olmak. Kimsenin maşası olmayalım, kendimizi hiçbir iç ve dış mihraka kullandırmayalım. Her şeyden önce de hak aramanın yakıp yıkmakla olmayacağını idrak edip çevremize anlatalım.

Elbette hakkımızı arayacağız. Siyasetçilerin yanlış tutum ve kararlarına itiraz edeceğiz. Ancak bunun yolu kaos çıkarmak, devlete asi olmaktan geçmez. Demokratik bir şekilde, hukuki olarak hakkımızı arayıp, doğruyu karşımızdakine lisan-ı hal ile kabul ettirebiliriz.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şeyma Savaş Arşivi