Sümeyye Savaş

Sümeyye Savaş

Sigarayı bırakarak da keyif alabiliriz!

Sigarayı bırakarak da keyif alabiliriz!

Sabah okuduğum çok güzel bir haber; “İngiltere Sigarayı Bırakmak İsteyenleri Yanında” idi. İngiltere’de 1 milyon kişiye sigarayı bırakmaları için teşvik amacıyla ücretsiz elektronik sigara kiti dağıtımı yapılacakmış. Tabi gönül ister ki sigaranın elektroniği bile kullanılmasın. Ama yine de bu uygulama sağlıklı yaşamak isteyen vatandaşlara yönetimin güzel bir desteği.

Doğal olarak bu uygulama bizi de imrendirdi. Malum ülkemizde sigara kullanımı bir hayli yüksek. Bilinçsizce kullanılan sigaranın bu tür uygulamalar ile ülkemizde de yavaş yavaş bitmesi dileğiyle…

Ancak en güzeli sigarayı komple bırakmak, hayatımızdan çıkarmaktır.

Eskilerin bir sözü vardı, “Parasını yel alır, dumanını el alır, derdi de sana kalır” diye… Hakikaten sigara ne kötü bir yol arkadaşı ne kötü bir alışkanlıktır. Bugün bir paket sigara 33-35 TL bandına çıkmış. Günde bir paket sigara içen birisi ayda 1500 TL’nin üzerinde bir rakamı bu kötü alışkanlığa harcamak zorunda. Tabi rakamın daha da arttığı herkesin malumu.

Yazık değil mi? Bu para ile çoluğunuza çocuğunuza bir şeyler alın. Ya da ne bileyim birkaç gariban sevindirin.

Düşünün her ay 1500-2000 TL ile yetim sevindiriyorsunuz? Hem paranız iyi bir şeye gidiyor hem bir çocuğun yüzünü güldürüyorsunuz hem de gerçek dünya dediğimiz ahrete yatırım yapıyorsunuz. “

“Bir keyfimiz sigara, ona da karışmayın!” dediğinizi duyar gibiyim. Evet sigara keyif veren bir alışkanlık olarak tabir edilebilir ancak yukarıda verdiğim örneği tekrar okur musunuz? Bundan büyük keyif olabilir mi?

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sümeyye Savaş Arşivi