Sümeyye Savaş

Sümeyye Savaş

Ülke gündemini değiştiren 6 kelime

Ülke gündemini değiştiren 6 kelime

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında yayınlanan bir haber tüm ülkenin gündemini değiştirdi. Bu haberde geçen 6 kelime evet yanlış duymadınız sadece 6 kelime… “Annem karne hediyesi olarak et aldı…

Çok basit birkaç kelime; ama bir araya gelince korkunç bir anlam ifade ediyor. Gelişim çağındaki bir çocuk ve et yemek için başarılı bir karne getirmek zorunda. Ya da en temel yiyeceklerimizden birisi olan bir gıda maddesi ödül olarak bir çocuğa veriliyor. Çok acı değil mi?

Hepimiz üzüldük, yıkıldık. Sofrada boğazımız düğümlendi. Birçoğumuz iktidara ateş püskürttük. Sosyal medyadan yaylım ateşleri geldi. Muhalifler ve muhalif diye tabir edilen ve kamuoyunda “fondaş” diye adlandırılan medya kuruluşları da “mal bulmuş mağribi” gibi saldırdı. Hem de ellerini ovuşturarak. Öyle ya seçimler öncesi çok büyük bir propaganda fırsatı kendiliğinden gelmişti.

Sonra bir karşı hamle…

İktidar yanlısı, bir başka tabir ile de “yandaş” denilen medya grubu ise aileyle ve kasap ile röportaj yaptı. Zaten her şeyde ikiye bölünmeye alışmış bir toplum olarak burada da bir kısmımız “aa gördünüz mü altılı masanın oyunuymuş!” dedi. Bu medya kuruluşlarının“Yandaş” etiketleri de olunca karşı cenahtaki herkes de güldü geçti. Aile ve kasabın baskı ile saf değiştirdiği iddiasında bulundu.

Hani çok meşhur bir söz var ya, “Gerçeklerin ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu var” diye. İşte tam da böyle oldu. Akşam saatlerinde haberin yayınladığı kanal ham görüntü denilen montajsız, orijinal halini yayınlayıverdi. Burada gördük ki muhabir hanımefendinin açık bir yönlendirmesi söz konusu.

Yazık değil mi? Ülkenin yarısı vebal altına girdi. Seçim sonuçlarına bile doğrudan etki edecek bir haber oldu. Bu kez kazanan iktidar yanlısı medya oldu ama bunun tam tersine de sıklıkla şahit olmaktayız. Gazetecilik mesleği düzgün ve saygın bir şekilde yapılırsa işlevsel olur. Dezenformasyon ile yalan habercilikle, yönlendirmelerle, hileyle kimse bir yere varamaz.

Bunun için izleyeceğiniz haber kanalını da iyi seçmeniz gerekir. Ben şahsen hangi cenahtan olursa olsun “uç kutup”ları sevmiyorum ve seyretmiyorum. Haberi haber olarak gören, sivrilmeyen, izleyicisine saygısı olan kanalları tercih ediyorum. Size de tavsiye ederim, yeniliklere açık olun. Sevgiyle kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sümeyye Savaş Arşivi