Sümeyye Savaş

Sümeyye Savaş

Vatan sevgisi bizim en büyük mirasımızdır

Vatan sevgisi bizim en büyük mirasımızdır

Vatan sevgisi, bir insanın doğduğu, yaşadığı, kök saldığı topraklara karşı duyduğu derin sevgi, bağlılık ve sorumluluk hissidir. Vatan sevgisi, bir milletin varlığını, birliğini ve güvenliğini koruma arzusunu ifade eder. Bu duygu genellikle insanın kültürel ve tarihi köklerine, diline, geleneklerine bağlılıkla ilişkilendirilir. O halde vatan olarak adlandırılan ve bizi ortak değerlerimizle bir araya getiren topraklarımızı sevmek, koruyum kollamak hepimizin asli görevidir.

Vatan sevgisi, bireyler arasında ortak bir kimlik ve paylaşılan değerlerin oluşmasına yardımcı olabilir. Aynı zamanda bir milletin birlik içinde güçlü olabilmesi ve ortak hedeflere yönelebilmesi için önemlidir.

Vatan sevgisi, aynı zamanda sorumluluk duygusunu da içerir. Toplum olarak ortak bir vatanı paylaşıyoruz ve bu vatanı korumak, geliştirmek ve daha iyi bir gelecek için çalışmak hepimizin görevidir. Bunun için öncelikle birbirimize saygı göstermeli, farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul etmeli ve ortak amaçlarımız için birlikte çalışmalıyız.

Kısaca vatan sevgisi, sadece doğal güzellikleri veya coğrafi sınırları değil, aynı zamanda o topraklarda yaşayan insanların kültürel mirasını, yaşam tarzını ve geleceğini koruma ve geliştirmektir. Dahası vatanı sevmek sadece salt milliyetçilik yapmak değildir. Bayrağı da seveceksin, topraklarında yetişen otu da. Dağını da seveceksin, dağda uçan kuşu da… Çünkü biz tüm değerlerimizle varız.

Sevmek güzel de bir de koruyup kollamak var. Biz bu vatanı emanet aldık. Atalarımızdan aldığımız bu mirası en iyi şekilde korumak ve çocuklarımıza, torunlarımıza aktarmamız gerekir. Bunun için de dün olduğu gibi bugün de yarın da bu vatanı payidar kılmak için ne gerekiyorsa yapacağız. İçeriden ve dışarıdan bu güzel vatana uzanan elleri de yine hep birlikte kıracağız. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda ve 15 Temmuz’da destan yazan bu millet bu cennet vatanı hainlere, bölücülere, emperyalistlere bırakmayacaktır. Çünkü vatan sevgisi bu milletin kanında var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sümeyye Savaş Arşivi