Tufan Soydabaş

Tufan Soydabaş

YAPAY ZEKA VE GÜNÜMÜZ

YAPAY ZEKA VE GÜNÜMÜZ

Yapay Zekâ artık günümüzün vazgeçilmez bir ögesi olmuş durumda, zaman yönetimi nasıl olmalı şeklinde sorulan soruya Yapay zekânın derlemeleri aşağıdaki gibi. İşinize yarayacağını düşünüyorum.

Filozofların Zaman Yönetimi İle İlgili Prensip ve Stratejileri;

1. *Hedeflerini Belirlerler:* Hint filozof ve BhagavadGita'nın yazarı Krishna, insanlara hedeflerine odaklanmayı ve sonuçlar üzerinde endişelenmemeyi öğütler.

2. *Plan Yaparlar:* Stoacı filozof Seneca, yaşamının her anını değerli bir hazine olarak görüyordu ve her bir anı planlayıp optimize etme gerekliliğini vurguluyordu.

3. *Erken Kalkarlar:* İslami filozof İbn Sina, erken kalkmanın ve bilimle uğraşmanın önemini vurgulamıştır. Kendi yazılarında, birçok kez güneşin doğuşu ile birlikte güne başlamaktan bahseder.

4. *Zaman Ayırırlar:* Çinli filozof Confucius, aile bağlarına büyük önem vermiştir. Aile ile geçirilen zamanı değerli ve kutsal olarak görürdü.

5. *Tek Görev Odaklıdırlar:* Japon Zen Budist uygulamaları, "tek nokta odaklanması" kavramına büyük önem verir. Bu, bir seferde sadece bir göreve odaklanmayı vurgular.

6. *Enerjilerini Yönetirler:* Hindistan'ın büyük düşünürü MahatmaGandhi, enerjisini yönetmek için düzenli oruçlar tutardı ve meditasyon yapardı. Bu, ona enerjik ve odaklanmış hissetmek için gereken sakinliği sağlardı.

7. *Delegasyon Yaparlar:* Çinli filozof Lao Tzu, "En iyi liderler, işlerinin kendileri tarafından yapılmadığını, hatta başarılarının kendilerine ait olmadığını düşünenlerdir," diye yazmıştır. Bu, doğru delegasyonun önemini gösterir.

8. *Hayır Diyebilirler:* Stoacı filozof Epiktetos, insanların sadece kendi eylemlerine kontrol sahibi olduğunu ve gereksiz taleplere 'hayır' demenin önemini vurgulamıştır.

9. *Araçları Etkin Kullanırlar:* İslam düşünürü Al-Farabi, araçların etkin kullanımını savunur. Al-Farabi'ye göre, araçlar insanoğlunun çevresiyle etkileşimini kolaylaştırır ve ona hayatta başarı kazandırır.

10. *Kendilerine Zaman Ayırırlar:* İslami düşünür ve mistik İbn Arabi, kendine zaman ayırmanın ve içsel yolculuğun önemini vurgular. Kendine zaman ayırmak ve düşünceleri ve hisleri gözlemlemek, ona göre yaşamın önemli bir parçasıdır. Esen kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tufan Soydabaş Arşivi