Uğur Özteke

Uğur Özteke

Aç köpekler köpek yiyormuş

Aç köpekler köpek yiyormuş

Şu zıkkım virüse alıştık mı ne? Gerçi biz millet olarak her şeye alışır, her şeyle yaşamayı öğrenir ve en sonunda da Allah’ın izniyle o bölümlerden anlamazın akıyla çıkarız. Bunu laf olsun diye demiyorum birebir yaşadığım 2001 ekonomik krizi ile birlikte gerçekten neler gördük siyaset mi, 12 Eylül’ü de yaşadık ve ardındaki korkunç sıkıntıları da.

Ama inanın hepsinden güçlenerek ya da bizim halk arasındaki ifadeyle şerbetlenerek çıktık.

Gerçekten yürekten inanıyorum biz bu işi de en az hasarla atlatacağız.

Daha Sağlık Bakanı resmen açıklamadan benim bir doktor abim sürekli beni uyarıyor, şöyle şöyle yap, şu damlayı kullan diyordu.

Ve o abim pazartesi günü “15 gün daha millet olarak denilenleri yaparsak bu işi bitirdik, demektir. Zirveden aşağıya inecek sonuçlar” diyordu

Neyse biz izninizle bugünkü yazı konularımıza dönelim.

******

ADEM BULUT BEY’İN MESAJI VAR

İnşaat sektörünün marka isimlerinden gerçek bir Konyaspor sevdalısı Adem Bulut Bey bizimle şu notu paylaşıyordu;

ALKIŞ YETMEZ BU TEMİZLİĞE

Merhaba Uğur abiciğim; malum koranavirüsünden dolayı pek iyi değiliz. Artık öyle bir durum oldu ki çocuklarımızla, sevdiklerimizle kucaklaşamaz olduk. Neyse artık mevzuya gireyim. Bir alkış tufanı yaptık severek, kalpten çalışan doktorlarımıza ancak bence birilerine daha alkış yapsak; belki bu alkış onlara az bile ama elimizden gelen bu. Bizim için çalışan, çöplerimizi ve sokaklarımızı temizleyen arkadaşları gönülden alkışlıyorum. Ben Yaka Meram’da oturuyorum, hiç bir zaman mağdur olmadık, Allah razı olsun. Bu dönemde kendi sağlıkları hatta çoluk çocuklarının sağlığından önce bizlerin sağlığı için çalışan Meram Temizlik işçilerine, şeflerine, müdürüne, başkan yardımcısına ve onların nezdinde Konya'nın aktif tek başkanı Mustafa Kavuş Başkan’a çok teşekkür ederiz.”

.....

Evet Adem Abinin bu dikkatli ve haklı uyarısına bizler de yürekten katılıyoruz böylesine riskli bir ortamda fedakarca her zamanki gibi sessizce bu çileli mesleği yapan tüm işçi kardeşlerimize ve yöneticilerine teşekkür ederiz.

*****

BENİM, ANAMLA BİR DAHA HELALLEŞMEM GEREKİR

Ara başlığımıza bakıp “hayırdır, ne oluyor” demeyin, herkesin anası babası gibi benim anam babam da benim her şeyim, hâlâ onlara gözünüzün üzerinizde kaşınız var dememek hatta bir “of” bile dememek için kendimi her an imtina ederim. Onlar bizim her şeyimiz, onların duasıyla bugüne kadar şükürler olsun hiçbir zaman sıkıntıya düşmedim, düştüğüm anda da o sıkıntılardan alnımın akıyla çıktım.

Benim annem 83 yaşında. Çok şükür şimdilik kendi işini kendi görebiliyor. Eğer annemi ben evden çıkarmazsam kendisinin evden çıkma şansı yok. Böyle olunca yapabildiği kadar ev işinin yanı sıra okur bulmaca çözer ve televizyon seyreder.

Annem için televizyon demek “Survivor” demektir. Bu duruma ben ne kadar illet olursam olayım annem için benim bugüne kadar 3 dakika dahi seyretmediğim o program çok önemlidir.

Dün sabah okuduğum haberlerden biri şöyleydi; “14 Nisan Salı günü ekranlara damgasını vuran TV programlarının reyting karnesi açıklandı. Totalde zirvenin sahibi Survivor oldu. İkinci sırada Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, üçüncü sırada ise Fatih Portakal ile FOX Ana Haber yer aldı.”

.....

Vay anam vay.

Demek ki yine anam haklıymış, demek ki yine benim biricik annem doğru yapıyormuş.

Bu millet yatıp kalkıp bu programı seyrediyormuş ya.

Rakamlar, istatistikler yalan söylemez derler ya.

Demek ki yanlışı ben yapmışım, hemen annemle bir kez daha sırf bu konu için helalleşeceğim.

*****

ADALETE VE KONYA’YI YÖNETENLERE TEŞEKKÜR

Hani geçtiğimiz hafta Hazreti Mevlana’ya, Şemsi Tebrizi’ye ve nihayetinde Atatürk’e hakaret dolu, iğrenç bir video vardı ya sosyal medyada. Ve bu konu ile ilgili olarak başta Sayın Valimiz Toprak ve şehri yönetenler hemen harekete geçmişler ve o şahıs da tutuklanmıştı ya. O konu ile ilgili son gelişme de şöyle;

Son günlerde bazı sosyal medya mecralarında, Konya ve mânevî değerleriyle ilgili saygısız ve hadsiz yaklaşımların yer aldığı videoya erişim ( Kültür ve Turizm Bakanlığımızın müracaatları ile ) Ankara 2.Sulh Ceza Hâkimliğinin, 10.04.2020  tarihinde aldığı 2020/3182 D.İş. nolu kararı ile engellenmiştir.”

*****

İKİ GÜNDÜR YEMEK YİYEMİYORUM

Konya doğayı ve hayvanları koruma derneği başkanı Sayın Ümit Sürmeli Hanımefendi iki gün önce başta Valilik, Milli Parklar Müdürlüğü, Büyükşehir ve tüm ilçe belediyelerine yazdığı resmi yazılardan tutun bunların sonuçları da dahil olmak üzere 60 küsur fotoğraf gönderdi.

İlgili kişilerin hepsine tek tek ve Çevre Bakanı Sayın Murat Kurum’a sonsuz teşekkürlerini sunuyordu.

Aç köpekler köpek yiyormuş

Aç köpekler köpek yiyormuş

Aç köpekler köpek yiyormuş

Aç köpekler köpek yiyormuş

Ümit Hoca gayretli çalışmalara rağmen yine de yapılanların yetmediğine dikkat çekmek için de iki ayrı video göndermiş. İşte o video dünyamı alt üst etti. İki gündür adam gibi yemek yiyemiyorum. Zira aç kalan köpekler sürüdeki diğer köpekleri yemişler, öyle ayakta kalmaya çalışmışlar.

Aç köpekler köpek yiyormuş

Aç köpekler köpek yiyormuş

Evet doğa bu; aç kalan kim olursa olsun, kendinden güçsüz olanı, zayıf olanı yer, hayatını sürdürebilmek için.  Ben bunu kabul edemiyorum. Biz, havada uçan kuşu düşünen bir milletin soyu olarak Konya’nın Aslım’ında, Meram’ında Selçuklu’sunda köpeklerin köpekleri yemesine izin vermemeliyiz. Vallahi billahi yüce Rabbim bunun hesabını bize sorar.

Bunun için büyüklerimize yalvarıyorum. 

Bakın dün itibari ile bana ve birinci yakınlarımın hiçbirine maske gelmedi. İnanın gelmesin, tülbent veya bezi sararız kendimizi koruruz, bu konuda en ufak bir şikayetim ve rahatsızlığım yok, Allah şahit.

Ancak her türlü imkanımız varken bizim topraklarımızda, bizim bahçelerimizde, sokaklarımızda, caddelerimizde, dağlarımızda, tepelerimizde bir köpek bir köpeği yiyorsa bundan hepimiz vebal altındayız.

Ümit Hoca bir şey daha rica etti hem de Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’dan. Hanımefendi şöyle diyordu; “belediyelerimiz her yerde hatta ana güzergahlarda ve caddelerde beslenmeye yem ve su konusunda olağanüstü gayret gösteriyorlar. Tek bir ricam merkezdeki ve sınırlarımız içerisinde kalan Büyükşehir belediyesine ait çocuk oyunları ve park alanlarında kediler, köpekler ve kuşlar için daha hassas davranılması, buralardaki yem ve su eksikliğinin süratle giderilmesidir.”

Üzülerek içim parçalanarak ve de ağlayarak bu satırları sizlerle paylaşmak zorunda kaldığım için özür dilerim.  Bu günler insanlık için ve bizim için ders alma ve ders çıkarma için tarihi ve önemli günlerdir.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Gözü arkada kalanın gönlü bir adım bile atmaz

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

Yaşadığımız bu zor günlerde hepimiz geçmişte yaptığımız hatalardan yüreğimizden ve beynimizden geçen kötü ve olumsuz düşüncelerin bir sorumluluğu olduğunu düşünerek empati yaparak fert fert kendimize çeki düzen vermeye başladığımız zaman daha iyi adam oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi