Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bakan, milletvekili ya da belediye başkanı şoför aldıramayacak mı?

Bakan, milletvekili ya da belediye başkanı şoför aldıramayacak mı?

BAKAN BİR ŞOFÖR ALDIRAMAYACAK MI?

VEKİL BİR ŞOFÖR ALDIRAMAYACAK MI?

BELEDİYE BAŞKANI BİR ŞOFÖR ALDIRAMAYACAK MI?

 

Şu ayaz ve soğuk günler sadece insanın içini donduran soğuklar değil. Yok ve yoksul insanlar ve canlılar için de oldukça zor günlerin içerisinden geçiyoruz. Böyle günlerde insan olarak hem birbirimize hem de yardıma muhtaç tüm canlılara sahip çıkabildiğimiz kadar sahip çıkmalıyız.

Bugün sadece birkaç konuya değinmek istiyoruz. Bu konuların ağırlık noktası tabii ki sizlerden gelen bilgi, duyum ve fotoğraflar olacak.

 

OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLMEZ

 

Yöneticilerimiz ister çok katlı, isterlerse her köşeye bir otopark yapmaya çalışsınlar uzun vadeli planlama yapılmadığı için (Bu kimsenin işine gelmez) Konya gibi dümdüz bir şehirde otopark sorunu asla çözülemeyecek gibi geliyor.

İşte buyurun bir okurumuz Zindankale Otoparkı bölgesinde çektiği sıkıntıyı fotoğraflamış ve durumu da bizlerle şöyle paylaşıyordu;

Uğur Bey, Zindankale Otoparkı dolmuş. Vatandaş arabasına paralı dahi olsa park yeri bulamamakta.

Bakan, milletvekili ya da belediye başkanı şoför aldıramayacak mı?

Bakan, milletvekili ya da belediye başkanı şoför aldıramayacak mı?

Civar park yerleri de zaten dolu. Polis desen fırsat aramakta ceza için. Şimdiden böyle olur ise yarınlarda bu park sorununu nasıl çözmeyi düşünmektedirler. Bu durumu hafta içinde yaşadım.

Bakan, milletvekili ya da belediye başkanı şoför aldıramayacak mı?

Bakan, milletvekili ya da belediye başkanı şoför aldıramayacak mı?

Bakan, milletvekili ya da belediye başkanı şoför aldıramayacak mı?

Siz bir de hafta sonunda güzel bir havayı düşünün insanların ailecek araçları ile merkeze geldiğini düşünün. Bu işin sonu ne olacak?”

***

Vatandaş kendi açısından haklı. Zindankale Otoparkı denilince aklıma geldi. Uzun bir zamandan beri yazmam gereken iki satır bir not var. Daha önceden çalıştığım gazetede Zindankale Otoparkı’nda yaşanan bir durumu dile getirmiştim. Tabii burada görevli arkadaşlar başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi yanındaki otoparkta görevli işçi kardeşlerimiz ile karşılaştık. Onlarda kendi durumlarını ve sürücülerle yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. Sonuçta bir sıkıntı varsa vatandaş ve çalışanlar olarak önce empati yapmayı öğrenmeliyiz diyorum.

HER YER KAZA

Bu şehrin bugünlerde ekonomiden sonra en büyük sorunu trafik. İşte cumartesi günü akşam saatlerine doğru Bera Otel’in bulunduğu kavşaktaki maddi hasarlı bir kaza.

Bakan, milletvekili ya da belediye başkanı şoför aldıramayacak mı?

Körüklü belediye otobüsü ile özel bir oto kazaya karışmış. Trafik felç. Biraz sabır, biraz empati ne olur...

 

İŞSİZİN İŞİ ZATEN ZOR DA,

İKTİDARIN DA İŞİ ZOR,

İKTİDAR OLAMAYANIN İŞİ HEPTEN ZOR (!)

 

Hafta sonunda biraz siyasi, biraz ticari olan bir büyüğüm uzun uzadıya bir konuyu anlattı. Dahası anlattıklarını da belediyelerin ilanlara çıkışı ile kendi cephesinden doğrulattı.

Konu özetle şu;

Büyükşehir’e kasım ayında şoför alınacak diye ilana çıkılmış. 130 kişi alınacakmış. Ama 5 kişi alınmış. Böyle 3 ayrı defa ilana çıkılmış. Merkez ilçe belediyeleri de işçi alımı için yasal olarak ilana çıkıyorlarmış. Buraya kadar her şey normal. Ama iddia odur ki bu ilanlar sabah 8’de İş Kur’un sayfasında duyuruluyormuş saat 18’de bitiyormuş.

Bu süreçte iş başvurusu yapacak işsiz vatandaş Cumhuriyet Savcılığı iyi hal kağıdından tutun da raporlara kadar istenen tüm belgeleri o gün içerisinde vermek zorunda imiş. Bu işler birkaç günde ancak tamamlanırmış. İşte iddia sahibi diyor ki “Parti kanalı ile iş başvuruşu yapacaklar ilanın ne zaman hangi saatte açılacağını bildikleri için o internet sayfasında ilan açılır açılmaz evrakları ellerinde hazır olduğu için müracaatını yapabiliyor. Dışarıdan hiçbir siyasi gücü ve referansı olmayan işsiz ise yine açıkta kalıyor!!!”

Vallahi bu işler karmakarışık detaylar. Bize iletilen durum böyle.

Bir de bu abimize sorduk,

Peki niye bir anda şoför alınmıyor? Böyle parça parça...”

Abimize göre siyasi referans sıralamasından dolayı alımlar bir çırpıda olmuyormuş.

Bu iddia sahibine de söyledim;

Yahu iktidar olmuşuz. İster bakan olsun, ister belediye başkanı, ister vekil, isterse il ilçe teşkilatlarından bir isim. Bu kadar mücadelenin çalışmanın sonunda referans olacağımız bir kişiyi de şoför yapamayalım mı?...”

***

Zor dostum zor. Bizim meslek gerçekten zor zanaat. Allah hepimize kolaylık versin inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Her zorluğun sonunda doğan bir ışık vardır. Eğer elleriniz diken yaralarıyla kan içinde kaldıysa, güle dokunmanıza çok az kalmış demektir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Şehrin muhtelif ilçelerindeki farklı caddelerinde yıllardır değişmeyen ve değiştirilmeyen hız limitlerini günün artan trafik yoğunluğu ve araç sayısına göre yeniden düzenlediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi