Uğur Özteke

Uğur Özteke

Corona Konya’da yine çıldırdı(!)

Corona Konya’da yine çıldırdı(!)

Türkiye olarak tam 1 Mart tarihinde Cumhurbaşkanımızın açıklamasını beklediği normalleşme programına kilitlenirken Konya olarak biz de milletimizle havaya girmiştik.

Yani 1 Mart itibari ile pek çok yasak kalkacaktı.

Sonra bu işin il il, il bazına göre yapılacağı yaygınlaştı.

Buna okullar da dahil.

Tam bu esnada Türkiye’de vaka sayısı yine tavan yapmaya başladı.

Türkiye’de rakamlar genel anlamda yükselirken il bazında da Konya’mız kıpkırmızı vaziyette bulutlarda dolaşan illerin başında geliyordu. Nerede ise Karadeniz ile yarışıyordu.

.......

Dün bir polis merkezine girmek istedim.

Ağzımda maskem vardı.

Nizamiyedeki görevli polis HES kodunu, kimliğimizi bile sormadan “Şuradan bir maske tak” dedi.

“Ağzımda var” deyince.

“Talimat böyle içeriye iki maske ile gireceksiniz” deyiverdi.

Şaşırmıştım. Ama bu sadece bana yapılan bir davranış değildi ki. Biz görevli arkadaş ile konuşurken Nizamiyenin penceresine yaklaşan vatandaşa da polis arkadaş “Şuradan bir maske al tak” dedi. Vatandaş tıpkı bizim gibi “ağzımda var” deyince “Buradan alıp takacaksın. İki maske takacaksın” diyordu.

Sonra içeride iken öğrendik ki bu merkezde de coronaya yakalan teşkilat mensupları olunca iş daha da sıkı tutulmaya başlanmıştı.

.............

Evet sağlıkta boş yatak, ayakta, tedavi, karantinalarda o ilk başlardaki olağanüstü durumlar belki yaşanmıyor.

Amma velakin rakamlar Konya’da kırmızı alarm veriyor.

Yine sağımızdan solumuzdan duyuyoruz. İkinci defa coronaya yakalananlar olmaya başlamış ve bu kez durum daha ağır ve ciddi geçiyormuş.

..............

İnsanlarımız genel anlamda başta maske olmak üzere kurallara uymaya alıştı. O ilk başlardaki tutarsızlık ve kargaşa yok.

Millet böyle bir konumda iken milleti yönetenlerin yasaklara uymadığını biz söylesek yine ayağımızdan asmaya kalkarlar.

Ne var ki Allah’tan samimi güzel insan bu işlerin 1 numarası Sayın Bakan Koca bile kendi söylediklerine önce kendisinin uymadığını itiraf edip özür diledikten sonra biz Türkiye olarak gerçekci rakamları ve ağır tabloyu nasıl önleriz, kafam karmakarışık.

Dahası korkum gelecek aylarda.

Üç aya kalmaz havalar ısınır ısınmaz yine turizm adına deniz kum güneş adına dünyanın dört bir yanından ipini koparan sınırlarımızdan geçiş yapıp sahillerimize yığılacaklar.

Ve biz de geçen yıl olduğu gibi turizm yani döviz adına gördüklerimizi görmezden, duyduklarımızı duymazdan gelmeye devam edeceğiz.

...........

Bakın Almanya’da yaşayan bir dostumuzdan önceki gün gelen habere göre Almanya Başbakanı Angela Merkel virüsün yeni mutasyonu ve üçüncü pik dönemine karşı daha katı tedbirlerin alınacağını söylüyor ve sınırları yine kapatıyordu.

..................

Devlet millet olarak zıkkım virüsün birinci dalgasını çok şükür en iyi şekilde atlattık. Allah ikincisi dalgasından ve yenisinden korusun inşallah.

******

SELMAN ÖZBOYACI’YA GEÇMİŞ OLSUN DİYORUZ

Siyasetçi olup da corona olmayan nasıl olur? Dahası şöyle söyleyelim siyasetçi olup da halkın içinde olmayı tercih edip oda oda, kapı kapı, meydan meydan koşturan olup da corona olmayan nasıl olur?

Aman kimse değil corona; grip bile olmasın ama olmayanları da iyi analiz etmek gerekir diye düşünüyorum. 

Hijyen işini hiç kimse için söylemek istemiyorum.

O ilk başlarda Sayın Cumhurbaşkanımız bile ellerinizi şöyle yıkayın böyle yıkayın dedikçe aslında bir yandan utanıyor bir yandan da halimize kızıyordum. Yahu biz elimizi yıkamayı dahi bilmeyen bir millet haline mi geldik diye.

İşte bu yüzden Selman Bey için hijyeni hiç ağzıma bile almadan maske ve mesafe konusunda çok hassas karizmatik vekilimiz benim tahminlerime göre kapalı açık, her ortamda gençlerle yaşlılarla inanılmaz birliktelik içinde idi. Ve en nihayetinde kendisine de bu zıkkım hastalığa yakalanmıştı. Bu vesile ile kendisine geçmiş olsun der acil şifalar dileriz.

******

TÜRKİYE’DE ARA SEÇİM CÜMLESİNİ İLK KİM KULLANDI?

Ulusal basından dahası ulusalın görselinden yazılısına şöyle bakıyorum da, buna koca koca uzman (!) ların hafta başından bu yana “ara seçim” yani HDP’lilerin vekilliklerinin düşürülmesi mecliste 30 koltuğun boşalması sonucu ara seçime gidilmesini konuşuyorlar, yazıyorlar dahası tartışıyorlar.

Ama size bir şey söyleyeyim mi, bu ara seçim kelimesini Türkiye’de ilk kez Türkiye’de ilk defa sosyal medyada yazan isim Konyalı hukukçu dostum Latif Cem Baran idi.

Dostumuzun bu sosyal medyadaki paylaşımını okuyunca Allah var hemen “evet doğru” bile diyerek konuya atlayamadım.

Ama Sayın Baran’ın bu fikrinden günler sonra bu düşüncenin Türkiye gündemine oturmasından çok mutluyum.

Neden mi?

Bu şehirden bu şehrin insanlarından çıkacak olan her güzel ve ilk fikir dahi bizim insanımızın kalitesinin ölçüsüdür.

******

OKURUMUZ VELİNİMETİMİZDİR

Selçuklu’dan bir abimiz bir okurumuz kendi mahallesi ile ilgili olarak düşüncelerini fotoğraflayarak bize gönderiyordu. Konuyu hemen açalım.

“Sevgili Uğur abim bu yoğun programında seni rahatsız ediyorum. Şimdiden hakkını helal et güzel abim.
Yazacaklarım ve görüntülere Selçuklu Belediyesi ne cevap verecek merak içindeyiz.

Uğur Abim kõşende benim yazdıklarıma yer verirsen çok sevinirim. Kılınçarslan Mah. Adakale Caddesinde bulunan arsalardaki Selçuklu Belediyesi tarafından dikilen levhalardaki yazı ilgimi çekti.

 

Corona Konya’da yine çıldırdı(!)

 

Corona Konya’da yine çıldırdı(!)

 

Bu bölge imara açılınca cami yeri, sağlık ocağı, okul, yol kaldırım gibi arsa sahiplerinden  alınmış olup insanların malını hamurlaştıracaksın arsa sahipleri başka bir yere satamaz deyip burada oturan bizleri cezalandıracaksın.

Kapalı pazar yerimiz yok, sağlık ocağımız yok. Adakale Caddesi Özlem Camimiz yıkıldı yerini bir işadamımız yaptırıyor camiyi, belediye yenileyecekti olmadı. Ayrıca bu görünen arsalarda benim ve akrabalarımın bir metre yeri yok.

Bunu size bir Konyalı olarak Adakale’de oturan bir kişi olarak bildiriyorum. İlçemizdeki eksikleri Selçuklu Belediye Başkanımız ve ekibi de görsün belki bilmiyorlardır diye yazdım. Başka bir niyetim de yok.

Şimdiden Uğur abim başta olmak üzere herkese selam ederim.”

...........

Elçiye zeval olmaz diyerek biz de bu konuyu ilgililere iletmiş olalım.

******

AK PARTİ KARATAY GENÇLİK KOLLARININ GÜZELLİĞİ

Bugün iyi yanım ağır basmaya devam ediyor. Haftalardır ajandamızda duran ve kötü, eksik, sıkıntılı şeyleri yazmaktan fırsat bulamadığımız yine Konya için güzel bir şeyi sizlerle paylaşalım.

Havaların o dondurucu soğuk günlerinde AK Parti Karatay Gençlik Kolları üyeleri sokak hayvanları için şöyle güzel bir çalışma yapmışlardı.

 

Corona Konya’da yine çıldırdı(!)

 

Corona Konya’da yine çıldırdı(!)

 

Biraz geç oldu ama bunu düşünüp bu çalışma için emek veren gençleri tebrik ve teşekkür ediyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sözün en güzeli söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de faydalandığı olduğu sözdür

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?    

Trafikte sabırlı olarak kurallara kesinlikle uymanın sadece vatandaşlık görevi değil bir insanlık görevi olduğunu öğrenebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi