Uğur Özteke

Uğur Özteke

Dikkat, her yerde radar var

Dikkat, her yerde radar var

Bugün bu zıkkım hastalığı yazmak istemiyorum. Allah sizi inandırsın ben bu işten, sizden daha fazla sıkıldım. Onun için şehirden yani sizlerden gelenleri dile getirmek istiyorum. Bu pandemi ile ilgili olarak sadece duyarlı bir esnafımızın feryadını ileterek diğer konularımıza geçeceğiz.

“KONYA’NIN ABİSİ DE YOK HAMİSİ DE YOK”

Orta ölçekli esnaf bir abimiz var. Bizim sıkı okurumuzdur. Aynı zamanda da eli kolu oldukça uzundur. İstediği zaman Vali Bey’e kadar bile ulaşabiliyor.

Önceki gün ikindi saatlerinde aradığı zaman konuya şöyle giriyordu “Uğur Abi inanın artık sizi ararken utanıyorum. Bu hastalık Konya’da önlenemez abi.  Çünkü Konya’nın bu işlere bir dur diyecek ne abisi var ne de hamisi. Dün Araplar, Ulubatlı Hasan Mahallesi ve İstanbul Caddesinde üç ayrı berber dükkanına girdim. Buralarda ne maske var ne dükkana girerken hijyen kuralı. İçerde sigara içenler bile vardı. Her üç dükkana da selam verip girdikten sonra hemen tek kullanımlık önlükleri olup olmadığını sordum. Hepsinin ayrı mazereti olsa da sonuçta hiç birinde tek kullanımlık önlük yoktu.

En sonunda Berberler Odası Başkanı Veli Baranok Bey’i aradım. Durumu kendisine adres vererek anlattım. O da durumu biliyordu. Kendisine bu durumun önlenmesi için ne kadar yol göstersem de sonunda çaresizdi ve hiçbir şeyin yapılamayacağını söylüyordu. Biz bitmişiz abi. Bu şehir sahipsiz diyorsun ya. Biz daha bu işi becerememişiz. Hakkını helal et” diyordu.

******

SABAH VE YATSI NAMAZLARINDA CAMİLER YİNE BOŞ

Konya İl Hıfzısıhha Kurulu geç de olsa güç de olsa bir karar alabildi. Çok şükür. Son karardan nasiplenenler yine ömürlerini şehre ve ülkeye verenler oldu. Bu karar açıklanır açıklanmaz bir okurumuz, “Abicim Valilik kararına göre saat 10 ile 20 arasında 65 yaş üstü dışarı çıkabilecekmiş. Bu nedenle sabah erken ve akşam yatsı namazına kimse camiye gitmez, gidemez. Camiler büyük olasılıkla kapalı kalır. Zaten camiye gidenler de yani sabah namazında ve yatsıda 65 yaş üstü kişiler idi” diyordu.

Dün sabah abimiz yine aradı “Sabah namazında bizim camide cemaat yoktu” diyordu.

******

ANLADIM, ANLADIM ARTIK OKULLAR AÇILACAK

Sayın Cumhurbaşkanımızı bir kez daha tekrar tekrar dinledim. Sonra artık bir matematik sihirbazı olduğuna kanaat getirdiğim Sayın Bakan Koca’yı da dinledikten sonra ekonomik verilere baktım ve ne pahasına olursa olsun Türkiye’de eğitimin yeniden başlayacağına inandım. Bundan sonra eğitim konusunda ne derseniz deyin okullar A-ÇI-LA-CAAAAK.

...............

Haydi gelin pandemi nedeni ile uzak kaldığımız şehrimizin meselelerine tekrar dönelim

******

ÖNCE İNSAN OLMAK LAZIM

Bir duyarlı okurumuz Sille Alt Geçidi’nde Sille istikametinden gelip Nalçacı yönü ve İş Merkezleri yönüne gidecek araç sürücüleri konusundaki sıkıntıyı üşenmemiş fotoğraflarla şöyle izah ediyordu:

Dikkat, her yerde radar var

Dikkat, her yerde radar var

Dikkat, her yerde radar var

“Uğur abicim Sille Alt Geçidi son olarak üç şeritli hale getirildi. Buna rağmen sağa dönüş işareti olmadığından dolayı sürekli olarak sağ şerit kapalı kalmakta ve trafik akışı engellenmekte. Yani iki şeritli yol üç şeritli hale geldi ama trafik yine tıkanıyor” diyordu.

Sonra da şu fotoğraf karesini gönderiyor

Dikkat, her yerde radar var

“Ama bu alt geçide Hocafakıh Alt Geçidi gibi bu işaret konmuş olsa araç sürücüleri belki önceden kendilerini ayarlarlar ve sağ şeridi boş bırakırlar, böylece akışı devam eder”...

...........

Kim ne derse desin. Devlet, belediye ne yaparsa yapsın bizim insanımızdaki bencillik, kaalesizlik vurdum duymazlık öylesine bir tavan yapmış durumda ki “ben” den başkası yansa ölse kimsenin umurunda değil. Elbette biz okurumuzun uyarısını yetkililere iletelim; ama önce millet olarak genel anlamda utanma duygusunu yeniden kazanmalıyız diye düşünüyorum.

******

BEBEK SOKAKTAKİ KONTEYNER

Tahmin ediyorum ki aynı okurumuz yine aynı sokaktan böyle bir fotoğrafı bizlerle paylaşmıştı. Bu fotoğraf karesini gönderiyor ve şöyle diyordu;

“Aydınlıkevler Bebek Sokak’ta çöp konteynerleri yola park etmeye devam ediyor. İlgililerin ilgisini bekliyoruz. Daha önce yayınlandı bir aydır hiç bir gelişme yok.

Not; ben bu sokakta oturan biri değilim lakin bu güzergahtan geçerken sağdan soldan sıkıştırılmış gibi hazır ol vaziyette geçiyorum araçla.”

Dikkat, her yerde radar var

BELEDİYE İLAÇLAMA YAPIYOR

Bu yaz şehir merkezinde nerede olursak olalım yine kötü kokulardan, aşırı sineklerden şikayet var. Bundan şikayetçi olan kesim de pandemi nedeni ile belediyelerin çalışmadıklarını iddia ediyorlar. Önceki gün saat 0030 sularında Selçuklu’da Özalkent PTT binası yakınlarında belediye ekiplerinin birebir ilaçlama yaptığına şahit oldum. Demek ki çalışmalar sürüyor. 

******

RADARLARA DİKKAT

Demedi demeyin. Bugünlerde şehir merkezinde sabit kameraların yanı sıra seyyar radarlar tam mesai veriyorlar. Elbette bu tam mesai işi bizler için. Bizim can ve mal güvenliğimiz için. Devlet resmen açıkladı. Yeni normalleşme sürecinin şartları belli. Belki okulların açılması ile yeniden bir normalleşme çerçevesi çizilebilir. Devlet çerçeveyi çizecek millet de yeniden yavaş yavaş normal moduna geçecek. Biz size diyelim de siz isten uyun ister uymayın. Trafik kurallarına uyun. Asla yollarda belirtilen hız limitlerini aşmayın. Değilse vatandaş olarak bu pandemi döneminde zor dönemlerde canınız yanar.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Derdimi seviyorum çünkü biliyorum. Derdimi verende beni seviyor.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Şu zor pandemi günlerinde aç ve susuz kalan sokak hayvanlarına karşı biraz daha duyarlı olduğumuz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi