Uğur Özteke

Uğur Özteke

Etiket Kontrolü İle Fiyatlar Düşmez

Etiket Kontrolü İle Fiyatlar Düşmez

Bizim millet yine coranayı elinin tersiyle itip, can derdinden canana yani para, kes ve kasa derdine düşmüş durumda.

Buraya gelmeden insanlığın değil İslam gibi yaşadıklarına inandığım insanların halini gördükçe İslam gibi yaşadığım ülkelerde olup bitenleri gördükçe kendi kendime “Herhalde ben kafayı kırıyorum” demekten başka bir şeyde gelmiyor elimden.

*****

BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ DESELER İNANMAZDIM

Dün sabah beni şok eden haberlerden birisi buydu;

“Malezya'da yayımlanan bir düğün videosu bütün dünyada şaşkınlık yarattı... Gelin, damattan eski sevgilisine ‘son bir kez’ sarılmak için davetlilerin önünde izin istedi.

Sosyal paylaşım platformu TikTok’ta paylaşılan ve kısa bir sürede paylaşım rekoru kıran video uluslararası kamuoyunun da ilgisini çekti

Bir düğünde çekilen görüntülerde gelin ve damat bir platform tepesinde davetlileri selamlarken, corona virüsü dolayısıyla maske takan bir erkek sahneye çıkıyor. Bu sırada gelin damada dönerek, bu kişinin eski sevgilisi olduğunu söyleyerek ‘son bir kez daha sarılmak’ için izin istiyor.

Davetlilerin önünde eşini kıramayan damat izin verince gelin ile eski sevgilisi son bir kez sarılıyor. Bu sarılmanın ardından damat ile genç kadının eski sevgilisi tokalaşıyor. Fakat daha sonra damat da gelinin eski sevgilisine sarılıyor.

Bu video paylaşıldığı günden beri 2.5 milyondan fazla insan tarafından izlendi.”

............

İnsanları asla giyimleri kuşamları hayat tarzları ile ayırt etmem. Edene de karşıyım. Ama insanların ilkeli bir yaşam tarzları olmasından da yanayım.

Bu haberin videosunu da izledim. Gelin hanım gayet şık türbanlı bir kızcağız.

Malezya’ya da gittim. Muhteşem bir ülke, hayran kaldım. Bu ülke nüfusunun yüzde 62’si Müslüman. Bu ülkenin Müslümanları inanılmaz temiz sakin ve güler yüzlü insanlar. Bu ülkede vakit namazı da kıldım cuma namazı da. İnsanların cami içerisindeki birbirlerine karşı hassasiyetlerine imrenmiştim. Kutsal topraklarda da Malezyalı Müslümanların kadın erkek çocuk disiplinini ağzı açık izlemiştim. Çok farklılardı bu insanlar.

Yalnız bu iş İslamiyeti böylesine temiz ve örnek bir şekilde yaşayan ülkede bir kızcağız çıkacak nikah merasiminde müstakbel eşinden eski sevgisine bir defa daha sarılmak için izin isteyecek haaa. Buradan dünyada İslamiyet adına hizmet eden büyük alimlere, hocalara, siyaset adamlarına bir çağrım olacak.

Bu işin cılkının çıkmasına izin vermeyin. O bir tane kötü örnek deyip geçiştirmeyin. 2.5 milyonun izlediği bu video güzel ahlak başlayan dinimiz için üzüntü vesilesidir. Ben bunu vebal olarak gördüğüm ve de buna inandığım için yazdım. Siz de bana yine kızabilirsiniz.

******

NUMUNE HASTANESİ NORMALE DÖNMÜŞ

Dün Sağlık İl Müdürlüğünden değil ama merkez Numune Hastanesi olarak bilinen Beşyol’un oradaki hastaneden içinden dışından haberler geliyordu. Corananın patlaması ile pandemi hastanesi olarak hizmet veren Numune Hastanemiz dünden itibaren tüm poliklinikleri ile hizmete başlamış.

Bu haber gerçekten hem şehrimiz hem de ülkemiz için çok güzel bir gelişmeydi. Tamam corona ile mücadeleye devam ama corona olmadığı halde tedavi görmek zorunda olan ama hastanelere gidemeyen binlerce insanımız adına müjde gibiydi. Darısı diğer hastanelerimizin başına diyoruz.

HER ŞEYE ZAM YAPANLAR BİZDEN AKILLI

Yeni yılın ilk gününden son gününe kadar her sabah kalktığımızda yeni bir zam haberi ile uyandık. Dün şubat ayının ilk gününe yine yeni bir zam haberi ile uyandık.

Yani nur topu gibi zamlarımız bu ay da devam edecekti.

Dün sabah neye zam geliyordu?

Tabii ki kış günü en çok kullanılan doğal gaza.

Eeeee ne yiyorsak ne kullanıyorsak A’dan Z’ye her şeye zam gelmeliydi.

Bence bu zamlar normal. Merkez Bankası bile enflasyon beklentilerine bu zamlara göre ayarlıyor. Kimse önümüzdeki yeni enflasyon sepetinde de bir sürpriz beklemesin.

Bu yıl ekonomi de böyle geçecek. Herkes aklını başına almalı demeye devam ediyoruz.

Bakıyorum dört beş gündür ekonomistler akılları sıra iletişim vergisindeki yeni zammı tartışıyorlar.

Yahu gerçekten bizim milletin aklı ile oynamaya niye devam ediyorsunuz ki?

Tamam siz ekonomiyi çok iyi biliyorsunuz.

Biz de hiç ekonomiden anlamıyoruz.

Ama ortada bir gerçek ve dünyanın sermaye terazisi var.

Pandemi mandemi gerekçesi ne olursa olsun artık Türkiye’de insanların internette kalma süresi 7 saatten 10 saate çıkmış.

Yani sağlıklı bir insanın uyku saatinden daha çok internette geziyormuşuz.

Eeee o zaman içinde internetin de olduğu iletişim vergisine zam gelmesinden doğal ne olabilir ki?

Vallahi ben bir şeyi bilir bir şeyi iddia ederim. Bizi de dünyayı da yönetenler biz yönetilenlerden çok daha akıllı ve bilinçliler.

Eğer bu gerçeği kabullenebilirseniz sizler de benim gibi her yeni zam haberi ile biraz daha mutlu olmayı becerebilirsiniz.  

******

GIDADAKİ İNSAFSIZ VURGUN DENETİMLERLE ÖNLENEMEZ

Sayın Cumhurbaşkanımızın yine direkt devreye girmesi ile ülkenin gündemine oturan temel gıda maddelerindeki insafsız vurgun işinde PTT’nin devreye girmesi de çözüm olmadı. Olamaz da. Çünkü maalesef bizim insanımıza PARA dendiği zaman gözü dönüyor.

Ben söylerdim de şimdilerde Sayın Cumhurbaşkanımızda dediği için artık daha rahat söylüyorum “Bu zıkkım paranın dini, dili, ırkı yok” .

Yani “iş para kazanmaya gelince helal mi değil mi? Yasal mı değil mi?” diye bir soru kimsenin aklına gelmiyor. Gelmez de gelemez de.

Alın size PTT’nin de devreye girmesine rağmen önlenemeyen yağ fiyatları artışındaki son gelişmenin ulusal basına düşen haberi;

“ PTT, Ayçiçek yağını daha ucuza satan şirkete dava açıyor

PTT, e-ticaret sitesinde sattığı ayçiçek yağını, kendi sitesinde yüzde 25 daha ucuza satan şirket hakkında dava açacağını duyurdu.
Ayçiçek yağı fiyatlarındaki büyük artış sonrası Posta ve Telgraf Teşkilatı'nın (PTT) e-ticaret platformu PTTAVM üzerinden ucuz yağ satacağı açıklanmıştı. İddialarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. ANKA’nın haberine göre PTT'nin söz konusu şirkete karşı hukuki süreç başlattığı açıklandı.
Şirketin aralık ayında resmi başvuru yaparak internet üzerinde kendi yağlarını satmaya başladığı sitesinde 10 litrelik teneke ambalajdaki ayçiçeği yağı, 164,90 TL iken indirimli olarak 145,90TL'ye satılıyordu. PTT'nin sitesinde ise aynı ürün satış fiyatı 194,90 TL görünüyor ve yüzde 9 indirim yapıldığı iddiası ile vatandaşa 176,89 TL'den satılıyor.”

..............

Eeee maksat milletle devletle oynamak sonuçta da para kazanmak değil mi?

Biz buralarda yazdık. BBN TV’de canlı yayınlarda söyledik. Bir tek Allah’ın kulu “Yalan söylüyorsunuz, yalan yazıyorsunuz” demedi. O zaman biz söyleyemeye ve yazmaya devam ediyoruz.

Bu zamlar göstermelik etiket kontrolü ile önlenmez. Önlenemez.

Türkiye’de bu gıda işini tekeli elinde bulunduran 5 şirket, dünyadada 7 aile yönetiyor.

Var mı gerisi?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kötülüğü adaletle iyiliği iyilikle karşıla

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kaynağını duymadığımız, görmediğimiz, inanmadığımız olayların sözlerin peşine düşmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi