Uğur Özteke

Uğur Özteke

Hafta sonu rezil bir trafik vardı

Hafta sonu rezil bir trafik vardı

Yeni bir haftaya girerken size dünyadan ve kendi küçük dünyamızdan küçük küçük paragraflarla son iki günü özetlemeye çalışacağız.

HANİ DÜNYA SAVAŞI ÇIKIYORDU

Hemen üç dört gün geriye saralım mı? Hani Amerika İran'ın efsane komutanını bilindik metodu ile öldürmüştü ya. Ardından da sabaha karşı İran ABD karargahlarını aklı sıra vurmuştu ya. Hani İran resmi Ajansı 80 Amerikalıyı öldürdük diye açıklama yapmıştı ya. Ve dünya basınının bazı çok bilmişleri ekran ekran, gazete gazete dolaşıp “3.Dünya Savaşı”ndan söz ediyordu ya. Hatırlayın biz o gün ne yazdık? “BU YALANCILARA İNANMAYIN” yazdık. O günden bu güne. Ölen bir tek ABD’li yok. Uçak düşüyor. Kimin düşürdüğü ortaya çıkarılmadan itiraf ediliyor. ABD hiç bir şey yapmamış gibi pişkin pişkin barıştan söz ediyor. Eeeee ne olacak şimdi? Vuranlar? Vurulanlar? Askerler yüzlerce masum insanlar ne oldu? Baylar bayanlar para için makam için yüzlerce değil binlerce de olsa çoluk çocuk da olsa kimsenin umurunda değil. Bunu böyle bilin. Ölen ölür kalan sağlar bizimdir. Yeter ki bizim paramız olsun bir de oturduğumuz o koltuk. Ne olur artık bunu bir görün.

BİZ HÂLÂ VALİ TOPRAK'I TARTIŞA DURALIM

Şehrin bazı sohbetlerinde Allah sizi inandırsın hala Vali Sayın Toprak konuşuluyor. Ne diye konuşuluyor? “O gazeteciye fırça atması normal miydi... Değil miydi?”... Onlara kibarca yani Valiyi eleştirenlere kibarca kırmadan dökmeden önce insanı duruş biçimini izah ediyorum. Ancak biliyorum ki boşa nefes tüketiyorum. Sayın Vali Cüneyit Orhan Toprak konusunda Konya'nın dedikodusu üzerine yüreğime su serpen konu BEYAZ TV’nin Konya Valisi ile “Örnek Vali” olarak yaptığı haber oldu. Tek cümle “Helal olsun Sayın Valim. Teşekkürler Beyaz TV”...

UĞUR BAŞKAN’IN HAKKINI VERMEK LAZIM

Hafta sonunda yine gezip gördüklerim içerisinde Uğur İbrahim Altay'a bu şehre kazandırdıklarından dolayı teşekkür ettim. (Tabii içimden) Cuma akşamı Uğur Başkan gazetecileri AK Parti'nin kurmayları ve merkez ilçe başkanları ile Konya pilavında buluşturmuştu. Pilav sonrası siyasiler ve gazeteciler Selçuklu Kongre Merkezi'ni koşarak terk ederlerken ben tekrar geriye döndüm ve hiç kimsenin görmeyeceği bir köşeye çekilerek Zara konseri için gelen Konya insanının profilini izlemek istedim. Çünkü bu kongre merkezi yapılırken özellikle şehri yöneten ve belli bir siyasi kesim Uğur Başkan’ın arkasından çok davul çaldılar. Buraya yapılan yatırımın boşa gittiğini iddia ettiler. Haaa belli bir siyasi kesim o iddiada. Amaaaa Cuma akşamı Zara konserine gelenleri uzaktan izlerken Uğur Başkan’ın bu şehrin farklı bir kesimine (Ki buna muhafazakar AK Partili aileler de dahil) yepyeni bir ufuk açtığını gözlerimle gördüm.

SKM deyince Allah şahit ilk defa bir konser salonuna gittim. İçeriye girmedim. Konseri de dinlemedim. Ama gelen giden insandan tutun da SKM’nin yöneticilerinden, çalışanlarına kadar çok üst düzey bir yönetim tarzını gördüm. Bu arkadaşlara da bu vesile ile teşekkür ederim.

ALLAH AŞKINA TRAFİK İÇİN BİR BABAYİĞİT ARANIYOR

Cumartesi günü çok yoğun da olsak zaman zaman trafikte bir yerlere gidip gelmemiz gerekti. Hava güzeldi ve insanlar evlerinde işlerinde bunalmış olacaklar ki güneşi görmekle birlikte kendilerini sokaklara atmışlardı.

Amaa trafik iğrençti. Sayın Valimiz Toprak genelde herkese özelde bana sık sık ve hep şunu söyler “Bizi eleştirin. Bizim göremediklerimizi yazın. Ama belgeli ispatlı olsun.”

Yeni Emniyet Müdürümüz Mustafa Aydın Bey ile birebir görüşüp ardından da samimi olarak birbirimizi tanıyamadık. Amma velakin Sayın Aydın’ın trafik konusunda nasıl bir hassasiyet içerisinde olduğunu Türkiye biliyor. Vali Toprak'tan Büyük Başkan Uğur İbrahim Altay'a veeee Emniyet Başmüdürümüz Mustafa Aydın Bey’e kadar bizi yönetenler siyasilerden bürokratlara kendilerini en yoracak ve korkarım ki başarısız kılacak en büyük hatta tek sorun TRAFİK.

Bu bölüme inşallah yarın da fotoğraflarla belgelerle devam edeceğim inşallah.

Cumartesi günü Dedeman Kavşağı ve Dedeman Otel'in önü. İçeride bir sosyal etkinlik var. Trafik ilerlemiyor. Ama polisin de yapabileceği bir şey yok. Polis belki o anda orada görevi olmasa dahi tedbirini almış. Ama onlar da çaresiz. Çünkü burada sorun park sorunundan tutun da direksiyondaki bilinçsiz sürücüden nerede karşıdan karşıya geçeceğini bilemeyen yayalara kadar.

Yine cumartesi günü kendim çektim.

Şirin Hanım çeşmesinden karşı tarafa geçilen ara yol. Burada taksi durağı var ve iki taksilik yer. Ama taksici ama ücretli durak yerine arabasını çekmiş. Taksi durağında ki yeri boş. Ama oraya bir vatandaşın da girmesini engellemiş.

***

Yarın devam edelim inşallah.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir işin iyi yapılmasını istiyorsan kendin yap

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Şu soğuk ve ayaz havada sokak kedilerine ve köpeklerine bir dilim kuru ekmek ve su verebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi