Uğur Özteke

Uğur Özteke

İlçe başkanının kalbinde kim var?

İlçe başkanının kalbinde kim var?

Her an Azrail ile burun buruna kaldığımız şu zor günlerde mümkün oldukça evlerimize kapansak da iş dünyası, işvereninden işçisine geçim derdine, para derdini kapının öbür tarafındaki Azrail kadar korkutucu bir şekilde yaşasa da şükretmemiz için o kadar çok sebep var ki.

Önceki gün gece başlayan yağış dün bölgesel olarak şehrin her yerinde ince ince güzel güzel yağdı. Rahmetin sicim sicim toprağa düşmesi inşallah gelecek bereketli güzel günlerin müjdecisi gibiydi. Eve kapanan insanlar olarak dışarıdaki simsiyah ve soğuk hava belki düşünmeden içimizi karartıyor gibiydi.

Ama buna bereketli Nisan yağmurları olarak baktığımız zaman sağlıklı nefes alıp hastanelerde yoğun bakımlarda ve cezaevlerinde olmadığımız için de binlerce kez şükür etmeliydik.

Bugün yine bu zıkkım virüsten birkaç kelime edeceğiz ama mümkün oldukça sizleri siz değerli ve samimi okullarımızı yerel diğer konularla farklı şeyler düşünmeye çalışacağız.

 

******

KİM NE DERSE DESİN SAĞLIKTA İYİYİZ

 

Üzülerek geleceğimiz adına kahrolarak millet olarak körü körüne kutuplaşmanın acı tablosunu seyrediyorum.

Böyle bir günde Cenabı Allah’ımdan bize “kendimize gelmemiz için verdiği bu musibetten nasıl oluyor da ders çıkartmıyoruz” diye bileninden bilmeyenine, eğitimlisinden eğitimsizine yine insanlarımızın durumuna akıl fikir erdiremiyorum.

Birinin iyi dediğine diğerinin kötü demesiyle nereye gideceğiz, halimiz ne olacak, Allah cümlemizi ve bu milleti muhafaza etsin.

Televizyonlardan izliyorum, yazılı basını okuyorum, sosyal medyayı iğrenerek takip ediyorum.

Koca koca adamlardan aklının erdiğini sanan zavallılara kadar ısrar ve inatla birimizin siyah dediğine diğerimiz beyaz diyoruz.

Biz de sizler gibi bu salgınla ilgili olarak dünyayı en iyi şekilde takip etmeye çalışıyoruz.

Genel anlamda Türkiye’nin; Amerika’sından İngiltere’sine kadar pek çok gelişmiş veya gelişmiş olduğunu sandığımız ülkelerden bu konuda önde olduğunu görüyoruz.

Tedbirler şöyle alınırdı, böyle alınabilirdi..

Bunun ne metre ile ölçülmesi ne de teraziye konup tartılması söz konusu…

Verilere bakıldığında zaman belki bu hastalık ve ölümler Türkiye’de henüz pik yapmamış olabilir.

Ancak milletine sürü politikası izleyeceğiz diyen çobanın bugün yoğun bakımda olduğunu görürsek, ekonomisinden silahına dünyaya jandarmalık yaptığını sanan Amerika’nın ama parayla alma change yoluyla Türkiye‘den sağlık malzemesi konusunda yardım istediğini görüyorsak şu andaki durumda asla gözünün üzerinde kaşın var demek, böyle bir eleştiri getiresbilmek hem yazıktır hem günahtır.

Aşağıdaki kanaatim şahsi bir görüşüm değildir bir kişinin düşüncesi ya da birilerinin fikri de değildir.

AK Parti iktidarlarının 2018 yılına kadar ülkemize ve insanımıza yaptığı hizmetlerde en başarılı olduğu alan tartışılması sağlıktır. Ve bugün biz Sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti iktidarlarının sağlıkta yaptığı sağlam yatırımların çok şükür semeresini görüyoruz. Ve bu en zor günler dediğimiz günlerde de geleceğe önümüzdeki aylara ümitle bakıyoruz.

Yok efendim Sahra Hastanesini bir hafta önceden şu demiş buraya bu hastanenin yapılacağını da on gün önce bu demiş.

Yahu Allah aşkına iktidara muhalif iseniz, doğruyu söylemiş olabilirsiniz hatta önceden söylemiş, yol göstermiş de olabilirsiniz, Allah razı olsun. İktidarda iseniz muhalefet daha önce söylediyse illa o söyledi ben yapmam demenin de hiçbir şey ifade etmediğini görüp yapıyorsanız, Allah sizden de razı olsun.

Böyle bir günde iktidar-muhalefet düşüncesi ile siyaha beyaz, beyaza siyah diyenleri millet olarak Cenabı Allah’a havale edelim.

Ve tekrar diyorum ki ve buna inanarak söylüyorum ki bu virüsü olayına birilerinin Üçüncü Dünya Savaşı dedikleri günümüzde Türkiye sağlıkta en başarılı ülkelerin arasın-da-dır...

 

******

“KONYA, ANKARA’DA GÜZEL TEMSİL EDİLİYOR”

Dünyanın neresinde olursa olsun bizim yazılarımızı her gün günlük olarak takip eden örnek sanayici büyüğümüz Mustafa Ceylan abimiz dün sabah saat 08.00 sularında önceki günkü yazımızda şöyle bir yorum yapıyordu;

 

Bugünkü yazına istinaden yazıyorum; tarım öğrenimi görmüş kişiler devlet dairesi veya bankalarda çalışıyor. Bu insanlara tarım dışı işlerde istihdam yaptırılmamalı, tarımsal sahada eğitimin, teknolojinin Ar-ge’nin önemi ortada. Maalesef bizde tarım hâla atadan dededen kalma usulü ile devam ediyor.

Türkiye’de dört iklim var bu iklimlere uygun ağaç ve bitki türü, tohum ve ağaç türü geliştirmelidir. Bölgemizde şu anda mısır ve ayçiçeği revaçta. Tarım bakanlığı vatandaşı yönlendirmelidir.

Vekillere gelince onlara sorsanız Konya için çok şeyler yapıyoruz derler ama vatandaşın çoğunluğu ne yazık ki isimlerini bile bilmiyor. Yine de Konya’mız Ankara’da güzel temsil ediliyor merak etmeyin, selamlar…

......

Biz de düşüncelerini bizlerle samimi bir şekilde paylaşan Mustafa abimize selam ve saygılarımızı iletiyoruz.

*****

NİHAYET TANIDIK BİR İSİM EKRANLARDAYDI

Bugünlerde ekranlarda 24 saat onlarca profesör doktoru, sağlık sektörünün sendikal faaliyetlerinde yer alan isimlerini hatta tüm sağlık çalışanlarını seyrediyoruz. Dostlarla yapılan sohbetlerde niye Selçuk Üniversitesi ve Erbakan Üniversitesinden bizim hocalarımız ekrana çıkmıyor diye bir serzeniş duyuyordum.

Ama dün Prof. Dr. Rüstem Aşkın hocamızı bir ulusal haber kanalında görünce benim de zaman zaman aklıma gelen bu konuda karnımın şişi iniverdi.

 

*****

 

BİR KANAL NİYE İZLENİR?

Şahıs olarak ve bizim ailenin fertleri olarak bizim evde genelde hep haber kanalları ya da belgeseller sunan seyahatler programları ile bilinen kanallar seyredilir.

Ama Allah var akşamları izlemeye fırsat bulamıyorum çünkü o saatte evde değilim ama sabahları fırsat buldukça Fox’u izliyorum. Zaten yine reyting sonuçlarından görülüyor ki Fox tek başına altı yedi büyük kanalın toplamından daha fazla izleniyor.

Ben bir haberci olarak bu kanalın sabah programlarını haber verdiği için değil yani iyi haber verdiği için değil iktidarın temsilcilerinin dışında yasal olan her siyasi partinin temsilcisine yer verdiği için seyretmeye çalışıyorum.

Yine samimi bir şekilde söylüyorum son bir iki yıldır çevremde ne kadar tescilli AK PARTİ’li varsa onların da sabah ve akşam Fox’u izlediklerini görüyorum.

Dün sabahta Fox’un haberlerini izlerken canlı yayında Deva Partisi Genel başkanı Ali Babacan’ı gördüm. Dikkatlice de kendisine izledim. Çünkü Ali Bey’i Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında iken özellikle de ekonomi başta olmak üzere Ak Parti’nin demokratikleşme, özgürleşme, sivilleşme politikalarındaki radikal açıklamalarından dolayı takip edip, kendisini beğeniyordum.

Allah var dünkü Ali Babacan’ı da bir haberci olarak gözlemleyip analiz etmeye çalıştım. Babacan özellikle ekonomi konusunda yaptığı değerlendirmeler ile o babacan, yapıcı tavrı ile pis muhalefet yapan, körükörüne inat ve çirkin tavır takınan muhalefetçilerden tamamen uzak; beyefendi ve akılcı bir görüntü verdi.

Bu vesileyle bir daha söyleyelim gelin hâlâ nereden ve neden olduğunu bilemediğimiz içinde bulunduğumuz bu durumdan kurtulmak için günümüzü birlik günü yapalım dünün çirkin alışkanlıklarından hızla kurtulalım.

 

*****

AH BU KONYA TRAFİĞİ

Yollarımız boş denilecek kadar az ya da şöyle söyleyelim belirli güzergahlar dışında gerçekten araç trafiği olarak yollarımız gerçekten boş. Amma velakin vallahi yollarda benim rastgeldiğim, gördüğüm maddi hasarlı trafik kazaları nasıl oluyor diye de aklımı çeliyor.

Elbette Allah cümlemizi kazalardan belalardan korusun. Dün sabah saat 08.00 sularında Dedeman kavşağında bir belediye otobüsünün de karıştığı zincirleme trafik kazası vardı.

Allah aşkına şu günlerde hâlâ yasakları çiğneyerek yanımızdaki ya da karşımızdaki insanlara saygı göstermeden kısaca bencillikten millet olarak nasıl vazgeçeceğiz?

 

*****

OLMADI BE BAŞKAN!

Ve dün öğlene kadar dünyadan Türkiye’den ve de Konya’dan bize gelen bilgi akışında bugün de beni şok eden durum.

Sabah saatlerinde AK Partili genç bir dostum, ilçe başkanının sosyal medya paylaşımını gönderiyordu.

Sosyal medya paylaşımında başkanın ismi de olsa ne demek istendiğini anlamadım.

Çünkü paylaşımda şunlar yazıyordu;

“kalbinde her zaman kim var?”

El cevap kırmızı kalp görüntüsünün içinde

“eski sevgilim…”

.......

Bunun ne olduğunu genç dostunla daha sonra telefonla konuşarak anladım.

Dostumuz Ak Parti’liydi. Bunu paylaşan da Ak Partili İlçe Başkanı imiş.

Konuşmalardan anladım ki bizim dostumuz bu ilçe başkanını sevmiyordu gerçi bu görüntü ile kim kimi sever onu da bilemem.

Allah var çok üzüldüm. Çünkü aynı dakikalarda haber kanallarının alt yazılarında da Son Dakika: "Açız" diyen vatandaşa "Geber" yorumu yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı görevden alındı... yazıyordu...

Ak Partili bir bürokratın Ak Partili bir yöneticinin toplum nezdinde yaptığı hata elbette bir partinin tamamına asla fatura edilemez. Ama insanlık ve millet olarak adeta yalan dünyanın sırat köprüsünden geçmeye çalıştığımız şu günlerde de kabul edilemez bir durum söz konusu.

Ben arkadaşıma da söyledim inşallah bu paylaşım başkanın kendisine ait değildir ve inşallah sahte bir hesaptır...

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Geçmişe bağımlı olacaklar gelecek için yaşayamazlar

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

Bütün uyarılara rağmen sokağa hâlâ maskesiz çıkmadığımız zaman daha iyi adam oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi