Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konya’nın değerleri...

Konya’nın değerleri...

Amerika’dan Çin’e, Türkiye’den Afrika’ya ülkelerini yöneten insanların, siyah-beyaz, sağcı-solcu, Müslüman-Hristiyan.... aklınıza kim gelirse gelsin bu corona illetinin patlaması ile birlikte dedikleri bir şey vardı “DÜNYA ARTIK ESKİ DÜNYA OLMAYACAK”....

Her liderin, her Başbakanın, her Cumhurbaşkanının, her Kralın, her Başkanın.... dikkat çektiği nokta üç aşağı beş yukarı bu anlamda idi.

Ama bu cümleye, bu tehlikeye, bu yeni dünya düzenine inanmak istemeyenlerin sayısı nerede ise dünya nüfusunun yüzde 95’inden bile fazlaydı.

Biz bize kendimize yeni salgın ile tanışma ve yaşama moduna girme yollarını ararken bir taraftan da İngiltere’deki, Rusya’daki, Almanya’daki, Hollanda’daki, İtalya’daki, İspanya’daki, Vietnam’daki ..... nerede tanıdığımız, görüştümüz Türk varsa onlarla sürekli temas halinde olup oraların da havasını koklamaya çalışıyorduk.

Hiç kimse YENİ DÜNYA DÜZENİNE inanmak istemiyordu.

Dahası bu yeni düzen insanoğlunun işine de gelmiyordu.

Benim de işime gelmiyordu.  

İnsanların alışmış oldukları düzenin bozulması kadar zor ne olabilirdi ki?

Hâlâ inanmayan varsa bizim toplumun en iyi anladığı (!) futboldan bir örnek vererek bu derin konuyu kapatmak istiyorum.

Futboldaki yeni oluşum çalışmaları pandemi sonra iflastan kurtulmak isteyen FUTBOLun yeni dünya düzenidir.

.............

Dünyada birkaç ülkenin dışında corona hızla yayılmaya ve can almaya devam ederken bizde de acı ölüm olayları arka arkaya gelmeye devam ediyordu.

******

MEKANIN CENNET OLSUN AHMET ABİ

Dün sabah telefonumu elime alır almaz iki ayrı dosttan Ahmet İçyer’i kaybettiğimizin haberini alıyordum. Evet Konya’nın son dönemlerinin tarihine tanıklık etmiş Mali Müşavirler Odası Başkanı  ve odanın o güzelim binasını şehre kazandırarak imzasını atmış olan benim de çok yakım dostum olmaktan öte abim, gönüldaşım Ahmet İçyer’i kaybetmiştik.

Ahmet abim coronaya yakalanmış ve atlatmıştı. Sonra tekrar durumu kötü olmuş ve Ankara’da da tedavi altına alınmıştı. Aradığımız zaman telefonlara evlatları bakıyordu.

En son cuma günü işadamı medya patronu Erdal Kara ile görüştük. O da Ahmet abinin durumunun iyi olmadığını söylüyordu.

Ve dün sabah acı haber gelmişti. Bu saatten sonra yapabileceğimiz tek şey dua.

Allah rahmet eylesin Ahmet abim. Mekanın cennet olsun inşallah. Adam gibi adam idin.

******

 

ALLAH KİMSEYE EVLAT ACISI VERMESİN

Eşimle üç yıllık evli idim. Kayınbiraderim Nihat 28 yaşında vefat etmişti. Bir ananın bir babanın evladını kaybetmesini, bunun nasıl tarifsiz bir acı olduğunu ve o ananın o babanın o kardeşlerin kendileri bu dünyadan göçüp gidinceye kadar o acının nasıl sönmediğini ve aksine kat be kat arttığını birebir yaşıyordum.

İki gün öncede Sırrı Demirel abimizin kızını yine coronadan kaybettiğini duyduğum an o acıyı hissettim. İnsanların ağız alışkanlığı bile olsa “Allah kimseye evlat acısı göstermesin” dedikleri buydu işte.

Bir kez daha Demirel ailesinin de bu vesile ile acısını paylaşmak istedim.

******

SELMAN ÖZBOYACI’YA ANLAMLI GÖREV

Önceki gün akşam saatlerinde iftara doğru Ankara’dan gelen haberle mutlu oluyorduk.

Çünkü Konya’nın karizmatik vekili Selman Özboyacı AK Parti’nin kongresi sonrası yeni Medya Tanıtım Başkanlığındaki 7 kişiden biri olmuştu.

Dile kolay Türkiye 2023’e giderken, AK Parti’nin Medya Tanıtım işini omuzlayacak yedi kişiden biri.

Selman Bey’in Ankara’da, Genel Merkezde ve de medyada nasıl etkin bir güç, nasıl sevilen sayılan bir siyasetçi olduğuna son bir ayda iki defa birebir şahit olmuştum.

İlkinde AK Parti’nin büyük kongresi öncesi BBN Medya Grubu olarak Selman Bey’le o günün Tanıtım Medya Başkanı Mahir Ünal Bey’i ziyaret etmiştik. Ama bu ziyaret normal resmi bir ziyaretten çok öte dost sohbeti gibiydi. Çünkü Mahir Ünal Bey konuşması boyunca karşılamadan uğurlamaya kadar “Selman” diyordu başka bir şey demiyordu.

....................         

Kongre bitti bu kez Mahir Bey’in koltuğunda bugün Tanıtım Medya Başkanı olan Sayın Hamza Dağ vardı.

Biz yine BBN MEDYA GRUBU olarak Ankara’da idik.

AK Parti Genel Merkezinde idik.

Ve bu kez bizimle birlikte olan isim ise resmi kimliği ile Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanlarından eski vekil ama benim için ise dosttan çok daha öte, gönül insanı, gönül kardeşi büyük değer Sayın Mustafa Akış Bey vardı.

Oda aynı oda idi ama bu kez Mahir Bey’in yerinde Sayın Hamza Dağ vardı.

Konuşma, dertleşme, ziyaret yine çok samimi ve tahminlerimden beklentilerimden öte sıcak geçiyordu.

Sayın Hamza Dağ sohbetin bir bölümünde bizzat “Selman Bey’i yanında görmek istediğini” söylerken “Eğer başarabilirsek Selman’la birlikte olacağız” demişti.

O anda bazı şeyler belli olmuştu aslında.

........

Ve o gün de Genel Merkez’den ayrılırken Selman Bey’in nezdinde Konya adına olan mutluluğumu hiçbir şeyle tarif edemezdim.

******

BBN TÜRK TV BÜYÜYOR

Konya merkezli İstanbul, Ankara ve Konya stüdyoları ile kısa sürede Haber Kanalları içerisinde yerini almayı başaran BBN Türk TV kanalımız içinde dün Ankara’dan yeni bir müjde geliyordu. Evet düne kadar D SMART 38. kanalda ve TÜRKSAT’ta olan BBN Türk TV’yi buralardan izleyen siz değerli okurlarımız, izleyicilerimiz artık KABLO TV 72. kanaldayız.

Artık böylece BBN Türk TV bir milyon 500 bin abonesi olan KABLO TV platformunda 72. kanalda büyümesini hızla sürdürmenin haklı gururunu yaşıyor. Ve sizlerin duaları destekleri ile hep birlikte bu mutluluğu yaşamaya devam edeceğiz inşallah.

Bu noktaya gelinceye kadar bizleri Ankara’da destekleyen, bizlere güvenen ve bizzat emek veren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı benim için çok büyük bir değer olan Sayın Mustafa Akış Bey’e, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Leyla Şahin Usta Hanımefendi’ye, vekilimiz Sayın Selman Özboyacı’ya ve tüm gönül dostlarına, siyasilerimizi bürokratlarımıza bir kez daha sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum.

******

 

Konya’nın değerleri...

 

 

KONYA’DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE GELİYORDU

İnsanlığı kırıp geçiren salgında sosyal medyalarınızda, bazı yazılı ve görsel yayın organlarında bir iki gündür Konya merkezli bu illet hastalık coronaya karşı bitkisel bağışıklığımızı güçlendiren, NO-WITH isimli bir markanın doğuşunu izliyoruz.

Konya’da bitkilerin en önemli parçalarından alınan takviye edici gıda ürünü NO-WITH koronovirüse karşı bağışıklığı güçlendiriyormuş. Organik materyali nano boyutuna indiren Türk bilim insanının geliştirdiği biyoteknolojik polifenol bazlı akıllı smart molekül nanopartiküllü likit oral süspansiyonlu gıda takviyesi ile Covid-19 pozitif tanı 4 günde negatife dönüyor.

Şimdilik internet ortamından temin edilen ve yine öğrendimize göre yakın zamanda eczanelerde ayrıca tüm Türkiye’de şehir merkezlerinde satış noktalarından temin edilecek olan bu ürünün tüm insanlığa şifa getirmesini diliyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ihlamur kadar da olsa iyi gelmeyeceksen bir insana, hiç yoluna çıkma

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kıldığımız namazın, tuttuğumuz orucun, özetle yapmaya çalıştığımız ibadetlerin ecrini kaçırmamaya çalıştığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi