Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konya Valisi ve Cumhuriyet Başsavcısı

Konya Valisi ve Cumhuriyet Başsavcısı

Bu virüs çıkıp herkese evine git deyinceye kadar bugün yani cumartesi pazar günleri sizler için tatil bizler için en yoğun çalışma günleriydi. Bakın artık hepimiz tatil gibi yaşamaya başladık. “Sağlığım ve özgürlüğüm olduğu müddetçe birileri bugünleri bana silah zoru ile yaşatamaz” diyordum. Büyük konuşmuşuz, yaşıyoruz ve de halimize şükür ediyoruz.

Bugün yine birkaç konuya değinmek istiyorum.

*****

BU MESAJ MİLLETİ TEDİRGİN ETTİ

Konya Valisi ve Cumhuriyet Başsavcısı

Bu mesaj dün bazı tanıdık eş ve dosta gelince millet huylanmış, bizi arayıp, “haberimiz yokken bize çip mi taktılar? Gerçekten evden çıkmıştım bizi takip mi ediyorlar?” gibi sorular soruyorlardı.

Hatta sosyal medyada bile dün bunun konusu geçti.

Rahat olun rahat olun kimse sizin haberiniz yokken size çip filan takmadı.

Sağlık Bakanlığı tarafından akıllı telefonlarında e-nabız kişisel sağlık sistemi olan insanlara uyarı mahiyetinde geliyor ve bu insanlar genel anlamda sağlık sorunları olduğu için de devletin kurumları tarafından takip ediliyor.

*****

KONYA’DA BİRAZ DAHA RAHAT

Dünya tarihine geçen ve Allah korusun daha da geçecek olan, bu içinde bulunduğumuz günlerde elbette okuduklarımızla, izlediklerimizle hatta sosyal medya yaygaracılığı ile hepimiz ister istemez etkilenerek paniğe kapılıyoruz.

Gelin birazcık inanın, Allah rızası için inanın.

Başta Sayın Bakan ve yakın çalışma ekibi de dahil olmak üzere sağlık sektöründeki dostlarımız şehirleri yöneten büyüklerimizin sohbetlerinde bu hastalık ile ilgili olarak gelinen nokta da genel kanaat hastalığın merkezi İstanbul olarak kabul edilmiş durumda.

Mesela Sayın Cumhurbaşkanımızın 45 günde iki büyük Sahra Hastanesinin yapılacağını açıklaması Konya’da bizleri tedirgin ederken işin aslı ülkeyi yönetenlerin hastalığın merkezi olarak görülen İstanbul’da en kötü olasılıklar hesap edilerek burnumuzun dibinde İtalya’da yaşanılanların Türkiye‘de yaşanmaması için alınan en kötü senaryolara karşı tedbirler olarak sürdürülüyor.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin Hoca da resmen açıkladı; hastanelerimizde, üniversitelerimizin tıp fakültelerinde taburcu olan insan sayısı hızla artıyor.

Resmi ve özel sağlık kuruluşlarımızın yoğun bakımlarında asla tedirginlik yok. Devlet bu konuda şu anda işi kontrol altına almış durumda. Bürokrasinin bazı kesimlerinde ferdi hatalar ya da eksikler olabilir ama kesinlikle genel anlamda şahsım adına söylüyorum bu hastalık ile ilgili geçtiğimiz hafta düşündüğüm olumsuz tablo bugün için yok.

Az daha sabredersek birkaç hafta içerisinde zaten bunu yöneticilerimiz resmi olarak açıklayacaklar. Paragrafın özeti önümüzdeki günlerde siyasiler ve bürokratlar Konya adına güzel müjdeleri kamuoyu ile paylaşacaklar.

*****

EN GÜZEL ŞEY İLETİŞİM

Bu salgınla ilgili hayata adapte olmaya çalışsak da bir taraftan da normal yaşam sürüyor. Hastalığı yendikten sonra karşımıza çıkacak olan en büyük ve sıkıntılı durum ekonomik şartlar olacak. Allah var ne kadar ağır olursa olsun bu hastalığı da ardından ortaya çıkacak olan ekonomik krizi de aşacağımıza inanıyorum.

İşte bugünlerde 7’den 77’ye herkesin en çok konuştuğu konu elektrik, su, doğalgaz parası, işsizlik gibi yaşayan ve özgür olan insanları her an düşündüren ve karşı karşıya kaldığı karnını çoluğunu çocuğunu doyurabilme endişesi.

Bir okurumuz evine gelen son su faturalarının fotoğrafını çektikten sonra şöyle diyordu, özetle;

Abicim su endeksi okunmadan ortalama fiyat ile bu ay faturamız gelmiştir. İlk endeksle son endeks aynı rakamlar su saatinde ise farklı rakam göstermektedir. Evde ve iş yerinde olmayanlara da böyle otomatik faturalar gönderilmiş olabilir. 11 ton kullanmışım. Yani 2 ton eksik yazmışlar. Endeks bugün okunmuş. Ama evde olmasam da bu fatura gelecekti ve ben otomatik talimat verdiğimden bunu kullanmasam da ödeyecektim. Bana bu konuda belediye önceden bir duyuru yapmadı.”

……..

Hep söylüyorum inanın fatura işi para işi bizim evde hep hatun tarafından yapılır o yüzden de belediye gerçekten önceden yaptığı yapmadı bilmiyorum, ilgi alanımın dışında sadece elçiye zeval olmaz diyerek bu okurumuzun bize gönderdiklerinin bir kısmını sizlerle paylaşıyoruz.

*****

SAYIN VALİMİZE VE BAŞSAVCIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM

 

Bugün bütün gazetelerde televizyonlarda sosyal medyalarda neyin ne olduğunu tüm detaylarıyla göreceksiniz bilemiyorum izleme şansınız olacak mı?

Ama perşembe günü Konyalı olmayan Konya sevdalısı bir abimiz bir video gönderdi.

Videoyu utanarak ve maalesef küfrederek izledim.

Bu videoda Hazreti Mevlana’ya Şemsi Tebrizi’ye ve Atatürk’e yönelik espri yapıyor ya da yaptığını sanan bir şahıs tarafından iğrenç hakaretler vardı.

Bu abimiz konuyu emniyet müdürümüz Mustafa Aydın Bey’e bu videoyu iletmemi istedi. Sayın başmüdürün Konya’ya geldiği günlerde biz de yayın kuruluşumuzun yeni kuruluş Aşamasında idik bir iki toplantıda karşı karşıya geldik ama istediğimiz gibi birbirimizi tanıma fırsatı bulamadık.  O yüzden de cep telefonu yoktu.

Hemen Sayın Valim Cüneyit Orhan Toprak Bey’e bu durumu ilettim. Bu durumdan 3 saat sonra filan il Kültür Müdürümüz Abdüssettar Yarar Bey aradı ve gelişmeler hakkında bilgi verdi. Vali Bey’in talimatı ile konu ile ilgili hem hukuksal çalışma yapılacağını hem de Kültür Bakanlığı nezdinde dava açılacağını söyledi.

Ve bu konunun bir 2 saat ardından Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Ramazan Solmaz Bey’in ve Konya Valiliği’nin son resmi açıklama bilgisi ulaştı.

Bu şahıs hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.

Konunun ciddiyetini ve önemini anlayabilmeniz için o videoyu bir yandan izlemenizi isterdim. Ama diğer yandan da inanın izleyen kendi insanlığından utanırdı. Allah var Vali Bey’e mesleğin verdiği heyecan ile hiç düşünmeden gönderdim ama gönderdikten sonra utandım, yüzümün yandığını hissettim.

Bu günler hepimiz için bir kez daha kendimizi test etme düşünme ve ders çıkarma günleri olarak düşünüyorum.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Korkacağın insan elbisesi kirli olan değil düşüncesi fikri tehlikeli olandır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Alışverişlerde eldivenli ama maskesiz olarak alışveriş yapmadığımız zaman daha iyi adam oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi