Uğur Özteke

Uğur Özteke

Koronavirüs DEVA'yı yuttu!

Koronavirüs DEVA'yı yuttu!

Nur topu gibi yeni kriz malzemesi ile yatıp, onunla kalkmaya başladık. Vallahni kimse kusura bakmasın hiç de “hayırlı olsun” denilecek bir durum değil. Buna sadece Allah kurtarsın denir. Akıllıyı akılsızı, gencini yaşlısını, erkeğini kadınını, çoluğunu çocuğunu zıplatan virüs olayına girmeden önce yine Konya meseleleri ile başlayım.

PİTBULLU BAYAN (!)

Hep diyorum. Bizim okurlarımız duyarlıdır, hassastır, zekidir.... Bizim gazeteci olarak dahi göremediklerimizi okurlarımız görür ve bize ışık olurlar. İşte bunlardan bir abimiz önceki gün aşağıda çektiği fotoğrafı ve bilgi notunu bizlerle, dahası sizlerle paylaşıyorlardı.

“Sevgili abiciğim, inan bu ülkede tabandan tavana hep garip uygulamalarla doluyuz.

İnsan biraz duyarlı, biraz ne yaptığının farkında olmalı. Hani derler ya, “biz olmayız” diye. Gerçekten biz olmayız.
Şu resme bir bakar mısın?

Koronavirüs DEVA'yı yuttu!

Kendilerince hoşluk yaptık, kirliliği kamufle ettik düşüncesiyle yaptıkları tezat.
Genç bir kız ve yanında tezat oluşturan pitbull köpeği.

İnsan bir şey yaparken hele hele toplumun gözü önünde bir şey ortaya koyacaksa, biraz düşünmeli. Düşüncesizce hareket etmemeli.

Ha, “ben yaptım oldu” düşüncesi varsa ona bir şey diyemem.
Büyükşehir Belediyesinin çevre düzenlemesi yapacağı, Kültürpark karşısındaki alanın çevresini kapatan fotoğraflı engellerde yer alan fotoğrafı gördünüz mü? Bir bayanın beslenmesi, gezdirilmesi yasak olan, pitbull cinsi köpekle verdiği bu poz ile sanki insanlara subliminal mesaj veriliyor ya da bir algı yapılıyor gibi geldi bana.

Ne bileyim fotoğrafta bir kedi veya köpek kullanılacaksa bile o bayanın gezdirdiği pitbull yerine daha sevimli bir köpek olsaydı hoş olmaz mıydı?
Ha, birileri “tek derdimiz bu mu?” basit şeylerle uğraşıyorsun diyebilir.

İşte biz ufak ve basit şeyleri önemsemememiz yüzünden büyük, belki de önüne geçemeyeceğimiz büyük şeylerle başa çıkmak zorunda kalıyoruz ve iş işten geçmiş oluyor, ne kadar istesek de başa çıkamıyoruz.

Çünkü her basit şey üst üste binerek büyük problemleri ortaya çıkartıyor.

Yine derlerse ki, bu üstüne vazife mi?

Evet bu senin de benim de onun da yani toplumdaki herkesin üzerine bilinçli ve yaşanılır bir toplum oluşturmak için vazifedir.

Nemelazımcılığın gereği yok.

Zaten ne kaybettiysek bu nemelazımcılıktan, eğriyi doğru dile getirmemekten “üzerime vazife değil” demekten kaybettik.

Aslında bu, toplumsal duyarlılığın gereğidir. Uyarmak ve eğrilerin farkına varıp doğruları bulmak için yapanlara bunu hatırlatmak, her insanın insani bir görevidir.”

............

Bence de çok doğru bir nokta tespiti. İnşallah Büyükşehir yöneticilerimiz bu konularda daha titiz ve hassas davranırlar.

MHP’LİLER ACI GERÇEĞİ KABULLENMEKTE ZORLANIYORLAR!!!

Şimdi partili bir dostumuzun attığı fotoğraf ve yorumunu noktasına virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşacağım. Paylaşacağım ama Ak Partililer diyecek ki “yapma be abi, niye bu işleri ortaya döküyorsun ki? Senden başka yazan var mı? Bak tekeri ne güzel döndürüyoruz. Sen de yazma, görme, konuşma”

Bazı MHP’liler diyecek ki “Devlet Bey her şeyin farkında. Ama bu beka meselesi”

.........

BEKA tamam BEKA bizim görevimiz ama ağırımıza gidiyor diyen bir MHP’li yönetici de şunları yazıyordu;

Koronavirüs DEVA'yı yuttu!

Ankara programımız kapsamında Konya heyeti olarak Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'u ziyaret ettik. Başta çevre ve şehircilikle ilgili olmak üzere Konya'nın tüm projelerinin yürütülmesinde katkısı olan Bakanımıza teşekkür ettik.
Peki Konya heyeti; Konya Valisi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti İl Başkanı, AK Parti Milletvekilleri, Konya Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Ticaret Borsasından mı oluşuyor?

Cumhur ittifakı varsa hani MHP İl Başkanı niye yok?
MHP milletvekilleri niye yok?
Konya heyeti Konya Valisi, AK Parti İl Başkanı, AK Partili milletvekilleri ve AK Partili olduğu bilinen oda, borsa başkanlarından mı teşekküldür?
Bunu bir sormak lazım Uğur Baba…
Gördükçe zoruma gidiyor bu paylaşım Uğur Baba...”

............

Ah abim ah. Siz ve sizin gibi düşünen insanlar ne temiz ne saf insanlarsınız.

Bu duruma alışık artık be canım abim.

Zoruma gitti yazdın beni de üzdün.

Tek kelime ile ama kızmaca yok

Zorunuza gitmeyecek zevk alacaksınız”...

Yersen diyorlar yaaaa. (Özür dilerim)

ALO 174 “BİZİM İŞİMİZ DEĞİL” DEMİŞ

Dün öğle saatlerinde bir eczası dostumuz fahiş fiyatlardan şikayetçi olmak için 174’ü aramış. Konuyu anlatmış. “Bizim işimiz değil” demişler. Telefonda köpürüyordu. Biz de yazdık. !!!

BİZ İNANMAK İSTEMEDİK

Dün sabah bir işadamımız aradı. Mısır ve Suudi Arabistan’daki yatırımları için bu ülkeye gidecekmiş. Beraberindeki çalışanlardan bu ülkeler “Coronavirüsü yoktur” diye sağlık kararı istiyorlarmış. İş adamımızın ekibi Beyhekim’den Sağlık İl Müdürlüğü’ne kadar müracaatta bulunmuşlar. “Biz burada bu testi yapamayız. Böyle bir yazı veremeyiz. İstanbul’a gidin” denilmiş.

İş adamımız üzgün, öfkeli ve kızgın idi. Bunun adı işkence diyordu ve daha çok bir şeyler anlatıyordu. Ortalık zaten kırgın. Ben inşallah duyduklarımızın yanlış olduğuna inanmak istiyorum.

BABACAN VE DEVA GÜME GİTTİ

Demokrasi ve Atılım Partisi ya da kısaca DEVA Partisinin Genel Başkanı Babacan 90 kişilik Kurucular Kurulu'nu da kamuoyuna tanıttı. Sadece parti kurucuları ve partinin kuruluş çalışmalarında etkin rol alan 330 kişi ve ailelerinin davetli olduğu tanıtım toplantısında, parti kurucularının yanısıra parti programı ve tüzüğü de paylaşıldı.

Yalnız bir şey diyeyim mi Türkiye’nin yüzde 99’unun bundan haberi olmadı. Çünkü virüs daha çıkarken DEVA’yı ham yaptı.

Şimdi bekleyip göreceğiz. Virüsün aşısı ne zaman bulunacak???

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Her nabzı atanı diri mi sandın sen? Diyar diyar dolaşan ölüler gördüm ben.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sabah saatlerinde halden sebze ve meyve yükü ile çıkmış ve belki de taşıyamayacağı kadar yükü yüklemiş araçların sürücüleri vitesi ikiye bile takamayacak durumdayken yoğun trafikte ilerlemeye çalışmamaları ve hiç değilse yolun sağ şeridinden gitmeyi denedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi