Ortada sorun olunca kimse üstüne almıyor
Yazımıza güzel bir Türk insanı zekasının hikayesi ile başlamak istiyorum.
Bu hikayeyi BBN MEDYA Grubun Başkanı Mustafa Kavaf Bey gecenin bir yarısında okuduklarıma inanamayınca tekrar sağı solu kurdaladım ve hep aynı akıl almaz bir başarı hikayesini okudum durdum.
Belki bilenleriniz vardır; ama benim ilk kez haberdar olduğum konuyu önce sizlerle paylaşarak güne başlamak istiyorum.
"Akıllı telefonlarla hayatımıza giren "SİRİ", "GOOGLE NOW" ve "CORTANA" gibi teknolojilerin mucidi Denizlili Hüseyin YILMAZ'ın hikayesi..
(Doğum tarihi1926- Ölüm tarihi 2013)
Hüseyin YILMAZ 'ın hikayesi 1936 yılında Denizlinin Acıpayam ilçesinde görev yapan öğretmenlerin piknik yapmaya gittikleri yeşillikte keçileri otlatan küçük bir çoban çocukla tanışmaları ile başlar.
Hüseyin ile bir süre sohbet eden öğretmenler okuma yazma bilmeyen bu çocuğun çok zeki olduğunun farkına varırlar.
Hüseyin tanıştığı bu öğretmenlerin yardımıyla Denizli 'de parasız yatılı okumaya başlar. Öğrenim hayatına hızlı başlayan Hüseyin matematiğe merak salar. Katıldığı bir matematik yarışmasında kendisine bir kitap hediye edilir.
Hüseyin kitabı bir gecede bitirir. Kitabı bitirdiği gecenin sabahında fen bilgisi öğretmenine gider "bu kitapta eksiklik var" der. Öğretmen şaşırır.
Konuyu İTÜ'den fizik Profösörü Nusret KÜRKÇÜOĞLU' na mektup yazarak iletir. Hoca "Hüseyin liseyi bitirince İTÜ elektrik mühendisliği bölümüne gelsin" der. Ve Hüseyin mezun olunca İTÜ'ye gider. Hüseyin' in İTÜ 'de yaptığı çalışmaları ordaki hocaları bile anlamayınca "bu çalışmalarını bilse bilse ABD' deki Boston Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde (MIT) görevli Prof Mors e bilir, deyip mektupla ona gönderir. Prof. Mors'dan şöyle bir cevap gelir" Hüseyin'in bu yaptığını 5 sene önce bir grup buldu, ama bunu Hüseyin 'in tek başına bulması olağanüstü bir şey. Biz Hüseyin' in tüm masraflarını karşılayacağız, Amerika 'ya gelsin "...
ABD'de MIT'te tez konuları genelde 5 sene ve daha fazla sürelerde teslim edilirken Hüseyin 3 ay sonra tezini bitirip hocasının karşısına çıkar. Hüseyin iki sene sonra doktorasını alır, Princeton üniversitesinde ünlü fizikçi Albert Einstein ile çalışır.
Sesle kumanda edilen bilgisayarı ilk kez 1960'ların başında Hüseyin Yılmaz yapar. Neticede bugün Dünya'da çok popüler olarak kullanılan "SİRİ", "GOOGLE NOW", ve "CORTANA" gibi bütün programlardaki sesli komut sisteminin mucidi Prof Dr Hüseyin YILMAZ'dır.”
...........
Yahu Allah aşkına biri bana bu hikaye yalan desin.
Biz hep aklımız ile zekamız ile övünürüz yaaa.
Demek ki çok, çok haklıyız.
Mekanın cennet olsun Hüseyin Yılmaz Hoca.
******
DİKİLİ ZEYTİN AĞACI OLMAYAN
İNGİLTERE’DE ZEYTİNYAĞI FİYATI
Türkiye’nin gündeminden düşmeyen zamlı yağ işi var ya bununla ilgili ne duysam şaşırmaya dahası günaha girmeye devam ediyorum.
Anladım bizdeki zamların aşağıya filan ineceği yok.
O zaman şu iki satırı yazayım da yağların fiyatı konusunda karnımın şişini indireyim. Siz de benim gibi günaha girin.
Yahu topraklarında bir elin parmağı kadar zeytin ağacı olmayan İngiltere’de yağın fiyatı bizdekinin yarısı kadar.
Zeytin üreten Yunanistan’da yağın fiyatı bizdekinin üçte biri.
Allah sizi ıslah etsin.
Gıda kontrolü diyorsunuz.
Yahu gıda kontrolü etiket konrolü ile mi olur?
Ülkenin Gıda Kontrolü dediğiniz çiftçinin bir yıl önceden üretmesi gerektiğini planlayarak çiftçiye söyleyebilmektir. Sonradan da bunu kontrol etmektir.
Ama bizim gibi spekülatif ekonomilerle işi götürmeye çalışan ülkelerde durum böyle gider.
******
PİR ESAD VAKFI VARMIŞ
Dünkü konuklarımız arasında çok değerli konuklarımız vardı. İzninizle önce bu dostlarımızın isimlerini yazalım. ASKON’dan tanıdığım güvenilir dost isim Yakup Yıldırım, İlahiyatçı sahaf abimiz Muhammed Doğan, konumundan kimliğinden çok ufku yüreği duruşu alt yapısı ile şehrin çok büyük değerlerinden Ali Umur, yine samimi abim gönül dostum İsmail Çiçek, genç iş adamı sanayici Rahim Küçüktopal... Evet bu dostlarımız yıllar önce bana PİR ESAD İlim Kültür ve Eğitim Vakfı’nı kuracaklarını söylemiş, hayallerini anlatmışlardı.
Evet bu gönül dostlarının hayalleri gerçekleşmiş. Vakıf ve yeni hedefleri ile ilgili pek çok şey anlattılar. İnşallah zaman içerisinde vakıf ile ilgili olarak BBN HABER gazetemizde, BBN Türk TV’de, internet sitemizde, sosyal medya hesaplarımızda güzel gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.
******
BU KAZALAR TRAFİĞİ FELÇ EDİYOR
Adı çevre yolu olsa da şehrin içinde kalan Konya-Ankara, Konya-İstanbul, Konya-Adana şehirlerarası yolları bu şehrin trafik yükünü çekiyor. Bu yolların en büyük sorunu tırlar, şehirlerarası otobüsler, kamyonlar gibi ağır araçların şehir içinde ulaşmaya çalışan otomobiller ile kilitleniyor.
İşte dün bu yollardan birinde meydana gelen maddi hasarlı kaza. Ama trafik metrelerce uzamış ve tıkanmış durumda.
******
ŞEHRİN SORUNUNA KİM SAHİP ÇIKACAK
Dün sabah bir büyüğümüz aradı. İş yerlerinin bulunduğu bir apartmanın yöneticisi kızmış iki haftadır kaloriferleri yakmıyormuş. Aidatlar ödendiği halde kaloriferler yanmaz ise bunun kim, kime şikayet edecek? Bizim aklımıza hemen Valilik geldi. Sorduk Büyükşehir denildi. Büyükşehir arandı. Çevre İl Müdürlüğü denildi. Orası arandı, Sanayi Müdürlüğü denildi. Bunun üzerine abimize yardımcı olmak üzere şehrin 1 numaralı yük taşıyıcısı Büyükşehir arandı ve öğle saatlerinde de sorunun çözüldüğünü işittik.
Sorun çözülür.
Çözenlerden Allah razı olsun.
Ama sorunları esas yönetmeliklere göre sahiplenmesi gerekenlerin bu işlere sahip çıkması gerekir.
Değilse zor durumda olan insanlar kimden yardım alabilecekler.
GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Altından kendini gözet; zehri hiçbir zaman teneke kupa içerisinde sunmazlar!
NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Sol şeridin sollama şeridi olduğunu bilip, bu şeritte belirli hız limitinin altında giderek trafiği yavaşlatmaktan vazgeçtiğimiz zaman daha iyi adam oluruz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.