Uğur Özteke

Uğur Özteke

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü için yeni bir vaka yaşanabilir mi?

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü için yeni bir vaka yaşanabilir mi?

Duyduk duymadık demeyin, Sayın Cumhurbaşkanımız A takımı ile Marmaris'te yine kapanmış yoğun, stratejik ve derin çalışmalar içerisinde imişler. Evet ekonomik krizden, bazı dış politikalara, aklımız erse de ermese de eleştirsek de Sayın Cumhurbaşkanımızın işi çok zor. Dün sabah çok sevdiğim ve duruşuna inandığım genç dostlarımdan birisi şöyle diyordu;

"Sayın Cumhurbaşkanına çok kızıyorum. Etrafındaki insanlara daha da kızıyorum. Gidişattan hiç memnun değilim. Ama bugün seçim olsa yine Tayyip Bey’e veririm.

Niye?

Su ısınmaya en alttan başlar. Biz en alttakiler bu durumda isek Cumhurbaşkanı’nın da yapacağı bir şey yok demektir"....

Evet Sayın Cumhurbaşkanımızın işi, içinde bulunduğumuz durum ve gidişat nedeni ile çok ama çok zor. Allah ülkeyi yöneten, devleti yöneten büyüklerimize güç kuvvet versin. Sıkıntılar çoğaldıkça sadece birileri değil hepimiz aynı sıkıntıyı çekeriz.

Neyse biz Ankara kaynaklı bize ulaşan son bilgileri sizlerle paylaşmaya çalışalım. Çünkü bu son çalışma durumdan bizi de ilgilendiren sonuçlar çıkabilir.

***

Sayın Cumhurbaşkanı’nın Marmaris'teki çalışmalarını yeni kabine çalışması olarak yorumlayanlar var. Külliyeye yakın isimler bunu net olarak ifade etmeseler de yakın bir zamanda dillendirilen, dikkat çekilen nokta sanki bugünleri işaret ediyor gibiydi.

Neyse o büyüklerin işi.

Külliye’deki dostlarımıza “bu Marmaris toplantısında rektörlerin durumu yani Selçuk Üniversitesi Rektörü konusu da gündeme gelir mi?” diye sorduk.

"Sanmıyorum".... cevabını aldık.

Ama biz Selçuk Üniversitesinin sayfasını kaldırınca şunları anlattılar.

Ankara'dan Külliye'den bakıldığı zaman Konya ve malum Selçuk Üniversitesi rektörü kim olacak?” sorusunda Konyamız her zaman olduğu gibi malumlarınız yine parça parça paramparça imiş. İl Teşkilatı ve Uğur Başkan bir isim üzerinde anlaşırken, Genel Kurul'da Genel Merkez'den yapılan öneri ile rektör olabilecek isim sayısı birden 6’ya yükselmiş. Yani Genel Merkez "Selçuk Üniversitesi için rektör olabilecek isimler var" diye beyanda bulunmuş.

Bize bunları aktaran abimiz şöyle bir uyarıda bulunuyordu;

"Siz Konyalıların birbiriniz ile kavgası bitmez. Tıpkı Teknik Üniversite rektöründe olduğu gibi. Sizler birbirinizle uğraşırken, senin adamın, benim adamın derken Bakan ........ Bey bir yerlere yerleştirmek istediği adamı size rektör olarak gönderiverir.

Korkarım Konya yine aynı hatayı yapıyor. Bu Marmaris değerlendirmesinde Selçuk Üniversitesi Rektörünün dosyasının masaya geleceğini beklemiyoruz. Ama siz böyle giderseniz, Konya'dan hiç kimsenin beklemediği bir isim gelebilir" diyordu.

Konya'nın hiç bir zaman bir isim üzerinde oy birliği ile ittifak yaptığı görülmemiştir. Demek ki Selçuk Üniversitesi konusu da hala böyle parçalı gidiyor. Yapacak bir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanı son dakikada kimi gönderirse bize de "aldık, kabul ettik, hayırlı olsun, zaten bize olacak en iyi isim de bu idi. Beyefendiye Allah zeval vermesin" demek düşer.

İCRA KAĞITLARI GELMEYE BAŞLAMIŞ

"Konya'nın siyasetinden bana ne..."

"Selçuk Üniversitesinin rektöründen de bana ne... Benim derdim ekmeğim aşım, benim ne çektiğimi bilen var mı?" diyenlerdenseniz sizin için de küçük küçük bilgi paylaşımları yapalım mı?

Evet kimilerine göre ekonomide dibe vurduk ve yavaş yavaş dipten çıkış başladı.

Ekonomik kriz sadece şahıslarda, kurumlarda değil devlette de artık hissediliyor.

Ama iyi niyetli ekonomistlere göre dibe vuran ekonomi yukarılara doğru tırmanışa geçmeye başladı. İnşallah öyledir. Hem millet olarak hem devlet olarak şu sıkıntılı günlerden çıkalım inşallah.

Tabii bu arada para ile uğraşan özellikle küçük ve orta ölçekli esnaflarımızın hali perişan. Bu devirde en zor şeylerden birisi üretmek ve ürettiğinin parasını alabilmek.

Dostlardan gelen bilgilere göre sadece SGK son iki ayda 60 bin küsur insanımıza icra kağıdı göndermiş. Dostlara patır patır icra kağıtları gelmeye başlamış. Düşünsenize bu insanların halini.

Yine inşallah yanlış bir bilgidir, Vergi Dairelerinden de 600 insanımıza zarflar gitmeye başlamış.

Allah muhafaza şu günde bir insanın evine işyerine gelebilecek ön kötü kağıtlardan birisidir bu tebligatlar. İnsanlar muhtarlardan gelen trafik cezası tebligatlarından tırsmıştı şimdi bu kağıtlar.

Bize sadece "Allah korusun" demek düşüyor.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yumuşak sertten güçlüdür, su kayadan güçlüdür, sevgi zorbalıktan güçlüdür.

NE ZAMAN ARDAM OLURUZ?

Alt ve üst geçitlere yaklaşırken şerit değiştirmek için yandaki aracın önüne son anda direksiyonu kırmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi