Uğur Özteke

Uğur Özteke

Söz konusu dava ise gerisi teferruattır...

Söz konusu dava ise gerisi teferruattır...

Bugün yine siyasi bir yorum ile yazımıza başlamak zorunda kalıyoruz.

Niye zorunda kalıyoruz?

Sabah sabah telefonumuzu ilk elimize aldığımızda dostların sosyal medyadaki paylaşımlarına baktık; "aha o da ne?"

Bir belediye çalışanı, hem de genç hem de Reis’çi mi Reis’çi, AK Partili mi AK Partili, dahası seçim günü sandıkta oyunu kullanırken bile sosyal medya paylaşımı yapmıştı ve “oyum AK Parti’ye” demişti. Dün gibi hatırlıyorum.

Çünkü bunu demesine gerek yoktu ki.

Bakın sosyal medya paylaşımlarına her şey AK Parti. Her şey Reis.

Neyse genç partili arkadaşım dün şöyle bir sosyal medya paylaşımı yapmıştı;

"Ülkemizin neden bu kadar geriden geldiğine birebir şahit oldum yine. Çocukcağız kariyeri için gecesine gündüzüne kattı çalıştı çabaladı, başardı da… Birinci sıraya adını yazdırdı. Tamam şimdi oldu derken siyasi bir güç çıkageldi. 10. sıradaki kişi başarılıdır dedi, görev verdi. 1. sıradaki gencin hayallerini, geleceğini talan etti. Sen başarısız insanı ödüllendirir, ülkene ve milletine faydalı olacak genci elinin tersi ile itersen biz ülke olarak neden bir arpa boyu yol gidemiyoruz demeyeceksin. Sezar’ın hakkını Sezar’a vereceksin. Hakkı hukuku ayırt edeceksin, adaleti sağlayacaksın."...

***

Bunu yazan arkadaş aynı zamanda benim partiden tanıdığım belediyeden tanıdığım genç dost. Aradım. "Hayırdır seni kim niye bu kadar kızdırdı?" diye sordum.

Olayı şöyle özetledi;

"Yeğenim. Ankara Şehir Hastanesinde hemşire.

Daha 23 yaşında.

İstanbul’da hastanenin biri Araştırma Görevlisi alacakmış bizim kız da başvurdu hem yazılı sınavı hem sözlü mülakatı birincilikle bitirdi. Listeye puanlara göre 10 kişi yazmışlar bizim amcakızı birinci başarılı olmuş ilk sıraya yazmışlar. Hatta demişler de ‘dua et siyasi güç devreye girmesin’ diye. Yazılı ve sözlü mülakatta zayıf olan onuncu sıradaki kızı seçmişler araştırma görevlisi olarak.

Siyasi güç anında devreye girmiş yine abi

Hak, hukuk, adalet nerede abi? Tabelada mı kaldı?

AK Parti kurulurken bir dava partisi idi.

Biz gençliğimizi, sağlığımızı, ömrümüzü verdik partiye. Bu durumu söylüyoruz büyüklerimiz dava insanı konuşmaz diyor. Abi dava yürüyecek. Bu dava tarihi bir misyonu üstlendi. Bu davaya en çok zararı gerçekleri söylemeyenler veriyor" diyordu.

***

İşin özeti buydu.

Dün bir şeyler demeye çalıştık.

Sabahın köründe de bu yaşanmışlık cuuuk diye oturdu. Şimdi anlıyorsunuz değil mi?

Bu partiyi bu parti üzerinden yürüyen hak hukuk adalet, Allah ve kul hakkı korkusunu unutanlar, yok etmek için çaba harcıyorlar.

Beyler lütfen kendinize gelin.

Parti içerisinde bir grup bu dönemi son dönem olarak görüyor.

"Koy çuvala. Doldur sepete".... zihniyeti ile gecesini gündüze katarak çalışan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere az sayıdaki insanın emeklerini heba ediyorsunuz. Demedi demeyin.

***

KARA MURAT OLMUŞ...

Geçen hafta gazetemizin manşetinde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un özelinde üç bakanımızın bölgede gönülleri fetheden fedakar çalışmalarını işlemiştik.

Dünkü yazımızda da yine Konyalı hemşehrimiz, Çevre Bakanımız Sayın Murat Kurum için bir şeyler yazmıştık. Bakın Ahmet Hakan da bakanın Elazığ'daki çabalarını, 10 gündür bölgede yatıp kalkmasını işaret ederek "Kara Murat" yakıştırmasını yapmış. İşte olay bu; yani doğru tek. Biz de bunu diyoruz.

***

GÜLAY SAMANCI HANIM’A TEŞEKKÜRLER

Yine dünkü köşe yazımızda Türk siyasetinin muhalefetinin yanlışlarını ve ülkede bir sıkıntı varsa bunda iktidar kadar muhalafetin de sorumlu olduğuna dikkat çekmeye çalışmıştık. İşte vekil ve aynı zamanda da Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı yapmış Gülay Samancı Hanım bizi bu konuda şöyle bilgilendiriyordu;

"Uğur Bey; Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığından gelen milletvekilleri Cumhurbaşkanlığından ayrıca maaş almaz. Sadece vekillik maaşı alırlar. Odatv iftira ve karalamalarda mahir olduğu için yaptıkları habere dediğiniz gibi gülüp geçtik."

***

Teşekkürler Sayın Vekilim bizi bilgilendirdiniz. Bu vesile ile biz de doğru bilgiyi birinci ağızdan kamuoyu ile paylaşıyoruz.


 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Geleceğe kahve telvesinden bakıyorsan karanlık olmasına şaşmamalısın.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bir motosiklete aile boyu çocuklarla birlikte 5 kişi binmediğimiz ve karanlıkta ışıksız, farsız yol almaya çalışmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi