Uğur Özteke

Uğur Özteke

Üç harflilere dikkat (!)

Üç harflilere dikkat (!)

Sakın ola bugün yine korona ile başınızı ağrıtacağımı sanmayın. Sadece ve sadece küçük bir detayı hatırlatıp hemen başka konulara geçeceğim.

Dün sabah tüm ekranlarda kopyala yapıştır bir haber vardı, Türkiye’nin gurur haberi;

Antalya’ya üç günde 100 bin turist geldi…”

............................

Allah razı olsun Sağlık Bakanlığının ve resmi kurumların açıklamalarında turizm bölgelerinden bir tek korona vakası olayı yok.

Ama Anadolu’da Konya’da hastalıktan kırıla gidiyoruz. Ölüm vakaları arttı.

Buyurun bu konuda bir okurumuz bizim yapamadığımızı yapmış ve araştırıp yazmış;

26 Ağustos 2020 tarihinde Konya Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesinde yayımlanan ve Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından oluşturulan kayıtlara göre tam 36 kişi hayatını kaybetti. Günlük 20'nin altında olan ortalamalar artık 30'un üstüne çıktı. Nihayetinde 36 ile rekor kırıldı...”

...........

Buyurun cenaze namazına.

******

BU MİLLET DE POLİS DE YETMEZ BEKÇİ DE

Okurumuz Remzi .... Bey yaşadığı olayı bizimle paylaşıyor; “Akşam (önceki günü kastediyor) 21.00 civarında Işıklar Mahallesi’nde sokağı civarı parkta seslerinden anladığım kadarı ile gençler kavga etmeye başladı. Hemen 112’yi aradım polise yönlendirdiler, ‘onlar haberimiz var ekibi yönlendirdik’ dedi.

Ama ancak saat 21.30’da ekip gelebildi. Tabi bu arada bir sürü bağrışmalar yakından görmedim ama sanırım yetişkinlerin araya girmesi sonucu büyük olay olmadan ekip yetişti. Ama daha büyük sıkıntı olabilirdi. Emniyetimizin imkânları mı yetersiz bu kadar geç olaya müdahale edebiliyorlar. Daha hızlı hareket edilemez mi? Yoksa bu kadar sürede geri dönülmez sonuçlar olabilir. Korkmaya başladım.”

.....................

POLİS DEMİŞKEN…

İki gün önce bir okurumuz Galericiler’den trafikte bir sorunu fotoğrafla bize iletti. Önceki gün biz yazdık. Bizim yazdığımız gün polis dahası Trafik Denetleme ekipleri anında bölgeye gidiyorlar ve bölgeyi temizliyor.

Yani trafik akışı sağlıklı hale getiriliyor.

Durumdan şikayetçi olan vatandaş aynı gün bize teşekkür ediyor.

Ve akşamında da yolun tertemiz halinin fotoğrafını gönderiyor

Üç harflilere dikkat (!)

 

İşte Devlet bu. Polis bu…. Ama Işıklar mahallesinden gelen istek “daha hızlı olunamaz mı?

Her vatandaşın başına polis dikilemez. Bir de şehri yönetenler “Konya huzur şehri” mahiyetinde bazı şeylerin üstünü ört bas ediyor. Kimse bize kızmayacak. Şehir kaynıyor, kaynıyor… Neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Yatalım kalkalım dua edelim, “Cenab-ı Alah’ım bu devlete millete zeval vermesin…”  

******

BU ÜÇ HARFLİLERE KİMSE DOKUNMAYACAK MI?

Yine duyarlı bir bayan okurumuz dün sabah bize şu fotoğrafı gönderdi

Üç harflilere dikkat (!)

 

Evet belki Türkiye genelinde ilçelerinde bile mağazalar zincirleri olan bu üç harfli ünlü markalara fiyatların uygun olması nedeni ile vatandaşlarımızda büyük ilgi gösteriyorlar. Buraya kadar gayet güzel. Zaten alan memnun satan memnun ise sıkıntı yok. Yalnız sıkıntı nerede biliyor musunuz? İşte fotoğrafa dikkatlice bakıyorsunuz ya burada ne sosyal mesafesi var Allah aşkına? Bir de bizi uyarın bayan okurumuz hatırlatıyordu; bu markaların bird e haftanın belirli günlerinde indirim günleri oluyormuş. O günlerde durum daha da vahimmiş. Biz buradan konuyu yetkililere iletmiş olduk.      ******

ANIT’TAKİ TOZ

Malum eski stadyumun olduğu yere Millet Bahçesi yapılması için çalışmalar bu zor pandemi günlerinde de sürüyor. Burada inşaat çalışmaları sürerken bölgede bulunan mahalle sakinleri ise o müthiş tozdan kapı pencere açamadıkları gibi

 

Üç harflilere dikkat (!)

Her yerin toz içerisinde kalmasından şikayetçiler. Ve derler ki “Elbette hafriyat çalışması yapılacak. Ama sulama gibi tozun azaltılması gibi insanların gün boyu toz yutmamaları için hiçbir gayrette yok. Ne olur bizleri de düşünün” diyorlar...******

YAN KONYA YAN

Buyurun Çarşamba akşamı 20.45’te Şefik Can Alt Geçidi’nin üstünde durup birebir bizzat kendimin çektiği onlarca fotoğraf karesinden bir kaçı;

Üç harflilere dikkat (!)

Üç harflilere dikkat (!)

Yahu bu zıkkım yüzünden 5 yıldızlı otelin bahçesinde yangın çıkmadı mı? Tarlalar yanmadı mı? Yeni Valimiz Vahdettin Özkan Bey’in, Emniyet Baş Müdürümüz Mustafa Aydın Bey’in iyi niyetini suistimal etmeyin derim. Bu kadar.

******

KONYA MALAZGİRT’E TEK ÇADIR DEĞİL BÜTÜN ÇADIRLARI KURMALIYDI

Dün Konya sağ olsun bazı “milliyetçiler (!)” sayesinde yine Türkiye gündemine oturdu.

Konu bize de sosyal medya aracılığı ile hemen ulaştırılmıştı zaten. Şunu baştan söyleyeyim bu işi kurcalayanlar CHP’lilerden çok bazı milliyetçi kesim idi.

Konu neydi Cumhurbaşkanımızın da katıldığı Malazgirt kutlamalarına Konya Büyükşehir Belediyesi 320 bin TL’ye çadır kurmuş.

Baktım öğle saatlerine doğru Büyükşehir açıklama yapmış. Rakamlar böyle değilmiş. Çadır ücretsizmiş. Ahlat Belediyesi ile kardeş şehir protokolünde yatılı bölge okullarına hibe edilmek üzere; iki bin 200 kişi için sarf malzemeleri, personel görevlendirilmesi, Ahlat ve Malazgirt’te yatılı bölge okullarında kullanılmak üzere temizlik malzemeleri, dezenfektan ve hijyen malzemeleri, oyun grupları kurulması, etkinliklere katılacak bin 100 öğrencinin kumanyalarının hazırlanması falan filan.

..........

Bunlar boş şeyler. Benim üzüldüğüm Konya’ya vurulacaksa elle tutulur gözle görülür bir şeyle vurmalı derim. (Ki bu vurmanın adı ne ki?)

Sırf muhalefet, Başkanın gözünün üzerinde kaşı var demek içinde bu işler olmaz.

...............

Hani biz Selçuklu’nun başkenti idik.

Selçuklular Malazgirt’te destan yazmadılar mı?

Yahu çadır parası ile (!) bir yere varılamaz.

Bir şehrin kendi ayağına sıkmasının en canlı örneği bu işte.

Yazıklar olsun diyorum başkada bir şey demiyorum.

*****

VALİ BEY’E HOŞ GELDİNİZ DEDİK

Dün KAVAF Holding, BBN HABER ve BBN TÜRK TV ekibi olarak Sayın Valimizi makamında ziyaret ettik. Bu şehrin güzelliği olsa gerek her gelen valinin birbirinden çok farklı özellikleri olsa da bizdeki ilk izlenim Konya Sayın Özkan ile yolunda hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam edecek.  

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Mesafe iyidir. Ne haddini aşan olur, ne de canını sıkan.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İçtiğimiz sodaların şişesini üç beş metre ötedeki çöp varillerine atmak yerine apartman duvarlarına ya da ağaç diplerine koymadığımız zaman daha iyi adam oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi