Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

7 Nisan Dünya Sağlık Günü

7 Nisan Dünya Sağlık Günü

Saygıdeğer okurlarım; Sağlığımız en kıymetli mirasımız sağlığımızı koruyarak sağlıklı yaşamın konforlu yapısına sahip olabiliriz. Rutin sağlıklı kontrollerimizi yaptırarak olası oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçebiliriz. Doğru teşhis doğru tedavi yöntemleriyle sağlığımıza yeniden kavuşmayı hedefliye biliriz.

Halk arasında kimi zaman kendimizi hasta hissetmediğimiz zaman doktora yâda sağlık kuruluşlarına başvurmak pek olası bir durum değildir. Oysa ki kendimizi iyi hissetsek bile bir hastaneye yani sağlık kuruluşuna başvurup rutin sağlık kontrolü yaptırmak kısacası sağlık durumumuzdan emin olmak olası oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçmek için en iyi imkandır.

Bilindiği üzere kalp diyabet veya hipertansiyon gibi rahatsızlıklar kimi zaman sessizce seyreden farkına varıldığı zaman uzun soluklu bir tedavi süreci gerektiren bir takım rahatsızlıklardır. Bu tür rahatsızlıkların tedavisinde doğru ilaç kullanımı uygun tedavi planı uygulaması düzenli ve dengeli beslenme önerilerini önemsemek ve dikkate almak sağlığımızı korumak adına atacağımız en iyi adımdır.

Dengeli beslenme önerilerini dikkate almak sağlıklı beslenme açısından kıymetlidir. Sağlıklı kilo kontrolünü dengede tutmak sağlıklı yaşamın kapılarını aralamaya imkan sağlayacaktır. Böylelikle sağlıklı kilo kontrolünü korumak obezite gibi bir takım rahatsızlıkların önüne geçmek için önemlidir. Kısacası sağlık durumumuzu korumak sağlığa verdiğimiz önemin en güzel göstergesidir.

Sağlığımızı korumak adına uzman desteği almak uzman hekimlerimizin önerilerini ve tavsiyelerini dikkate almak sağlığımıza verdiğimiz değerin simgesidir. Sağlıklı yaşam açısından baktığımızda En önemli sırayı ağız ve diş sağlığımız almaktadır. Rutin diş sağlığımızı korumak en az yılda iki kez diş hekimine başvurmak sağlığımızı önemsemek adına attığımız değerli bir adımdır. Böylece diş sağlığımızı korumak sağlıklı besin öğelerini tüketmede faydalı olacaktır.

Sağlıklı yaşam için spor önerilerini önemsemek günlük rutin yürüyüş yapmak kişiye özgü egzersiz programlarıyla spor aktivitelerini gerçekleştirmek uzman fizyoterapistler desteğiyle sağlıklı spor alışkanlığı kazanmak sağlıklı yarınların en müstesna başlangıcı olacaktır.

Sağlığımızı her daim önemseyelim her daim koruyalım. Sağlıklı yaşama hep birlikte adım atalım. Sağlıklı yarınlara umutla ulaşalım.

Dünya Sağlık Günü kutlu olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi