Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Bir Fincan Kahvenin Kırk Yıl Unutulmayan Hatırı ​

Bir Fincan Kahvenin Kırk Yıl Unutulmayan Hatırı ​

Saygıdeğer okurlarım;

Bilindiği üzere 1 Ekim Dünya Kahve günü idi. Kahve günlük hayatımızda tercih ettiğimiz sıcak bir içecek seçeneğidir. Günün her saatinde evimizde iş yerimizde ziyaretimize gelen misafirimize ilk sırada gelen ikramdır kahve…

Özellikle Türk kahvesi sade az şekerli orta şekerli yada şekersiz olarak damak tadına uygun şekilde tüketilir. Dost meclislerinde hoş sohbetler kahve eşliğinde edilir. Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı böylece belirlenir.

Hep sorulur çat kapı gelen misafire çay mı ikram edelim yoksa kahve mi diye; genellikle cevap bir acı kahvenizi alırız olur. Kahve acıdır ama sohbet muhabbet ve yüzlerde var olan tebessümle acı olan kahve tatlanır. Bir fincan kahve kırk yıl hatır kazanır.

Kahve değirmeninde özenle hazırlanmış kahveler market veya mağaza reyonlarında yerini alır. Kahve severler özenle temin eder alır, eş dost akraba ziyaretlerinde hoş sohbet ve muhabbet eşliğinde yudum yudum tüketilir bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı muhakkak ki vardır öyle bilinir.

Günlük hayatımızda kahve tüketiminin faydaları bulunmaktadır. Ancak aşırı kahve tüketimi ise bir takım sağlık problemlerine yol açabilir günlük kahve tüketimi hakkında sağlıklı bilgiye sahip olmak için uzman hekimlerimizden tavsiyeler edinebiliriz.

Sabah saatlerinde öğle vaktinde ya da günün ilerleyen saatlerinde belki yemekten sonra belki yemekten önce kitap okurken yâda hoş sohbetin ve muhabbetin eşliğinde bir başka güzeldir bir fincan kahve! Kırk yıl hatır bırakır nice yüreklere nice gönüllere..

Hep söyleriz eşe dosta akrabaya bir fincan kahveye davet ederiz mutlaka kahve bahane olur. Sohbet muhabbet hat safhaya ulaşır bir fincan kahvenin kırk yıl hatır elbette ki vardır.

Yudum yudum tüketilir kahve yıllara dayanan hatıralar dökülür dillerde nice sohbetlere nice muhabbetlere bir fincan kahve her daim eşlik eder tabiki de…

Ümit edelim dost meclislerinde hoş sohbetlerde ve hoş muhabbetlerde kurulan gönül köprülerinde daima bir fincan kahve damaklarda bir tat bıraksın hepimize…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi