Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Bir Kurban Bayramı’nı daha geride bıraktık!

Bir Kurban Bayramı’nı daha geride bıraktık!

Saygıdeğer okurlarım.

Her yıl gelmesini büyük bir mutlulukla beklediğimiz mübarek kurban bayramı 31 Temmuz günü başlayarak 4 günlük süre ile birlikte mutluluk çerçevesi içerisinde tüm İslam âleminin mübarek kurban bayramını idrak etmesi mümkün olmuştur. Rabbimizin rızasını kazanabilmek adına kurbanlıklar kesilmiş, rabbimizin tüm mümin ve mümine kulları kurban ibadetini yerine getirmiştir.

O güzel günün heyecanı ve atmosferi bambaşkadır, sabah erkenden uyanılır, bayram namazı eda edilir, ardından aile bireylerimizle birlikte güzel bir bayram kahvaltısı yenir ve aile bireylerimizle birlikte küçük bir bayramlaşma sonrasında rabbimizin rızasını kazanmak için kurban ibadeti yerine getirilir.

Rabbimizin mümin ve mümine kulları kurban ibadetini yerine getirebilmek için gücü yettiğince ister büyük baş, ister küçükbaş kurban keserek ibadetini yerine getirmeye çalışmaktadır. Burada asıl amaç kurbanlığın büyük baş olması ya da küçükbaş olması değildir. Burada asıl amaç rabbimizin rızasını kazanmak için yerine getirilen ve de getirilmeye çalışılan ibadettir. Kurban ibadeti yerine getirilir, kurban kesmeye gücü yetmeyen kişi ve kişilere kurban etleri karınca kararınca hediye edilir. Kesilen kurban etinden hazırlanan lezzetli bayram yemekleri aile bireylerimizle birlikte afiyetle tüketilir. Adı üstünde kurban bayramı olunca kurban bayramın da lezzetli et yemekleri tüketmek vazgeçilmezlerimizdendir.

Bayramdır eşle, dostla, akrabayla bayramlaşmanın, büyüklerimizin ellerinden öpüp bayramlarını kutlamanın hayır dualarını almanın tadı bir başkadır, nede olsa yılda iki defa gelen bir sevinç kaynağıdır. Büyük, küçük süsleniverir, güzel elbiseler giyiniverir, tatlılar, şekerlemeler hep birlikte tüketilir. Çünkü bu güzel günün adına bayram denir. Yılda iki defa gelir, gönülleri şenlendirir, şeker tadında bayram kutlamak hedeflenir. Muhabbetler hasıl olur, bayram yemeklerinin tadı damaklarda kalmış olur, Gelecek yıl kim bilir bayramı kimler görür, onun için kırgınlıklar, küskünlükler bu güzel günde hoş görülür.

Çünkü bayram kırgınlıkların ve küskünlüklerin son bulduğu, mutluluğun ve sevinci hakim olduğu yüce rabbimizin tüm mümin ve mümine kullarına hediye ettiği en güzel gündür. Bu güzel bayram günlerini her daim sağlık, mutluluk ve sevinç içerisinde geçirmek ümidiyle...

Geçmiş kurban bayramınızı tebrik eder, daha nice bayramlara sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde erişmenizi Cenabı Allah’tan niyaz ederim...

Tekrar görüşmek dileğiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi