Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Buruk bir kalp ile idrak edilen mübarek Miraç Kandili...

Buruk bir kalp ile idrak edilen mübarek Miraç Kandili...

Saygıdeğer okurlarım, bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde tüm İslam âlemi olarak mübarek Miraç Kandilini idrak ettik.  Lakin tüm ülkeleri etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle alınan bir takım tedbirler kapsamında bu yıl mübarek miraç kandilini buruk bir kalp ile idrak etmek zorunda kaldık. Nedendir derseniz; koronavirüs salgını sebebiyle Diyanet İşleri Başkanlığı bir takım önlemler alma kararı aldı. Bu kapsamda camilerimizde cemaat ile toplu namaz eda edilmesi geçici olarak kısıtlandırıldı. Haliyle camilerimizde koronavirüs salgını sebebiyle bu yıl mübarek Miraç Kandili idrak edilemedi, camilerimizde bu yıl koronavirüs salgını sebebiyle mübarek miraç kandili özel programları düzenlenemedi, camilerimizde toplu olarak cemaat halinde Kur-anı Kerim tilavetleriyle gönüllerimiz şenlenemedi,  koronavirüs salgını sebebiyle bu yıl mübarek Miraç Kandilinde camilerimizde saflar sıklaştırılarak toplu olarak cemaat halinde namaz ibadetti idrak edilemedi. 

Dolayısıyla hal böyle olunca buruk bir kalp ile mübarek miraç kandili idrak etmek kaçınılmaz bir hal aldı. Bilindiği gibi namaz  dinin direği müminin  miracıdır. Lakin namaz ibadetimizi camilerimizde yerine getirmek bambaşkadır. Tamam, her halükârda beş vakit namaz ibadetimizi yerine getirebiliriz, evimizde, iş yerimizde namaz ibadetimizi eda edebiliriz ama camilerimizin namaz ibadetimizi eda ederken cemaate vermiş olduğu feyzi, mutluluğu ve huzuru hiç bir yerde elde edemeyiz. Onun için hüzün doludur yüreğimiz, buruktuk kalbimiz. Koronavirüs salgının bir an önce son bulmasıdır tek temennimiz.

Müminlere bayram olan cuma namazını da koronavirüs salgını sebebiyle camilerimizde idrak etmemekteyiz. 

Koronavirüs salgını ne zaman bitecek düşüncesine kapılıyor aklımız, fikrimiz, netice olarak duadır tek tesellimiz. Yüce Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Yüce Rabbim cümle kullarını her türlü hastalıklardan korusun.

Tüm hasta kullarına ‘Ya Şafi’ ismi hürmetine şifalar versin. Yüce Rabbim minarelerimizi ezansız bırakmasın. Camilerimizi cemaatsiz bırakmasın. Yüce Rabbim camilerimizde kandillerimizi, en güzel şekilde idrak etmeyi, cuma namazlarımızı bir bayram tadında eda etmeyi cümle kurlarına nasip eylesin inşallah. Âmin...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi
SON YAZILAR