Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Dünya Kitap Severler Günü

Dünya Kitap Severler Günü

Saygıdeğer okurlarım; Günlük hayatımızda zamanımızı değerlendirmek için bir takım aktiviteler bulmaya özen gösteririz ve ansızın aklımıza kitap okumak gelebilir ve bunun için ya kitap alışverişine gideriz ya da evde yarım kalmış kitabımızı okuyup tamamlamayı hedefleriz.
Hayatın rutin koşturmacasından kitap okumaya pek vakit bulamasak da vakit bulduğumuz zamanlarda kitap okumak en güzel aktivite seçeneğidir. Günün yorgunluğunu geride bırakmak için kitap okumak kitabın tarifsiz güzelliğini fark etmek için uygun bir zaman dilimi olabilir.
Kişilerin kitap okuma tercihleri farklılık gösterse de okuduğu kitaptan memnun kalan kişi aynı kitabı tekrar tekrar okuyabiliyor ya da kitap okumaya devamlılık göstermek için farklı farklı kitap türlerini araştırmaya farklı farklı yazarların kaleme aldıkları kitapları keşfetmeye özen gösterebiliyor.
Kitap severler için kütüphaneler ya da kitap günleri etkinlikleri güzel bir seçenek olmaktadır. Kütüphanelerde okumak istediğimiz kitabı bulabiliyor, kitap günleri etkinliğinde ise okuduğumuz kitabın yazarıyla tanışabiliyor okuduğumuz kitap hakkında daha ayrıntılı bilgiye sahip olabiliyoruz.
Kaleme aldıkları kitaplar ile okuyucuya birçok eserler kazandıran emek veren gayret gösteren tüm yazarlarımızı tebrik ediyor başarılar diliyoruz.
Toplum olarak kitap okumayı pek tercih etmesek de aslında kitap okuma alışkanlığı kazanmak için günlük kitap okuma saati belirlemek kitap okuma aktivitesi için önemli bir adımdır.
Kitap okumak hem ruhumuzu hem de zihnimizi dinlendirmek adına en müstesna şifa kaynağıdır. Kitaba duyulan sevgiyle birlikte kitap okumanın deyim yerindeyse en kıymetli hazine olduğunu kavrayabiliriz.
Kitaba ve kitap okumaya duyduğumuz sevgimiz ve de ilgimiz daim olsun. Dünya Kitap Severler Günü kutlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi